به گزارش خبرنگار مهر،با توجه به این که توسعه فضاهای آموزشی تحت عنوان مدارس دولتی به تنهایی از عهده آموزش و پرورش کشور خارج است مشارکت خیرین در این امر یک امر اجتناب ناپذیر بوده که از آن به عنوان اصل لازم و حیاتی در توسعه این بخش یاد می شود و بر این اساس بود که در سال 1372 اولین انجمن خیرین مدرسه ساز کشور در اراک و با نیت جهاد مدرسه سازی در جبهه علم و دانش تاسیس و آغاز به کار کرد.
شاید توجه به این مهم در کنار ضرورت تامین فضاهای آموزشی برای جمعیت دانش آموزی کشور بود که تاسیس مجموعه ای برای گرد هم آوردن خیرین و نیکوکاران شهرها در قالب انجمن خیرین مدرسه ساز در استانهای کشور را ضروری ساخت و این مجموعه زمینه جمع آوری کمک های مردمی برای ساخت مدارس جدید در کشور را فراهم کرد.
مشارکت بیش از 150 هزار خیر مدرسه ساز در کشور در قالب انجمن های خیرین مدرسه ساز بیانگر جایگاه ویژه علم و دانش نزد ایرانیان و انسانهایی است که به این باور رسیده اند که راه توسعه و تعالی ایران اسلامی تنها از اتوبان یک طرفه آموزش و پرورش می گذرد.
پرونده سال 1392 و روزهای پایانی سال در حوزه آموزش و پرورش شهرستان اراک قرار است با شور و شوق خیرین مدرسه ساز برای ثبت افتخار دیگری از حضور مشتاقانه این خیرین در عرصه کار خیر بسته شود اگر چه این پایان شروعی پربرکت برای اقدامات بعدی خیرین در امر مدرسه سازی باشد خیرینی که اکنون سهم 35 درصدی در احداث پروژ های آموزشی در استان دارند.
حضور 300 خیر مدرسه ساز در جشنواره اراک
مدیرآموزش و پرورش ناحیه یک اراک بعد از ظهر یکشنبه در جمع خبرنگاران از برگزاری دومین جشنواره شهرستانی خیرین مدرسه ساز در اراک خبر داد و گفت: دومین جشنواره خیرین مدرسه ساز شهرستان اراک با حضور 300 خیر مدرسه ساز روز اول اسفند ماه امسال در سالن اجتماعات ساختمان سرپرستی بانک ملی استان مرکزی برگزار می شود.
ابوالفضل هاشمی افزود: این جشنواره با هدف تجلیل از خیرین مدرسه ساز شهرستان اراک، جلب مشارکت بیشتر خیرین پیشین و خیرین جدید و اعلام نیازمندیهای نواحی دوگانه آموزش و پرورش شهرستان اراک برگزار می شود.
وی با بیان این که 60 نفر از خیرین مدرسه ساز استان مرکزی را بانوان خیر تشکیل میدهند گفت: علاوه بر این 160 خیر حاضر در دومین جشنواره شهرستانی خیرین مدرسه ساز اراک را خیرین دارای اثر و مابقی خیرین جدید تشکیل می دهند.
وی با بیان این که توسعه و رشد مشارکت های مردمی از اولویت های وزارت آموزش و پرورش کشور در دولت تدبیر و امید است گفت: توسعه و رشد مشارکت های مردمی در بخشهای مختلف مشارکت های دانش آموزی، مشارکت معلمان و آموزگاران و مشارکت اولیای دانش آموزان سه بخش مورد توجه در حوزه توسعه مشارکت هاست که به جد در ساختار آموزش و پرورش باید دنبال شود.
مدیرآموزش و پرورش ناحیه یک اراک تاکید کرد: بدون کمک مردم و مسئولین کور آموزش و پرورش به تنهایی نمی تواند در امر توسعه فضاهای آموزشی کشور موفق باشد و این امر بارها از سوی مقام معظم رهبری نیز تاکید شده است.
تحصیل 20 درصد دانش آموزان اراک در مدارس خیرین
هاشمی در ادامه با اشاره به نقش خیرین مدرسه ساز در توسعه فضاهای آموزشی و مدارس شهرستان اراک گفت: از مجموع 100 هزار دانش آموز مشغول به تحصیل در نواحی دو گانه آموز و پرورش شهرستان اراک 20 هزار دانش آموز در مدارس خیرساز مسغول به تحصیل می باشند.
وی یادآور شد: 35 درصد مدارس شهرستان اراک توسط خیرین مدرسه ساز ایجاد و آماده ارائه خدمات آموزشی به دانش آموزان شده اند.
اراک نیازمند 230 مدرسه جدید است.
مدیرآموزش و پرورش ناحیه یک اراک برگزاری جشنواره های خیرین مدرسه ساز را یکی از راه های جلب مشارکت مردمی در امر مدرسه سازی برشمرد و گفت: افزایش 216 درصدی تعهدات خیرین مدرسه ساز در پانزدهمین جشنواره خیرین مدرسه ساز استان مرکزی نسبت به جشنواره چهاردهم موید این امر است.
هاشمی افزود: خیرین در این جشنواره که در شرایط بد اقتصادی کشور و با وجود تگناهای ناشی از تحریمهای یک سویه دشمنان ثابت کردند عزم جدی برای ارتقا سطح کمی و کیفی فضاهای آموزشی دارند و هرجا نظام جمهوری اسلامی ایران نیازمند کمک و یاری مردم باشد کوتاهی نکرده و به کمک مسئولین نظام می آیند.
نیمی از مدارس دو نوبته هستند
وی با اشاره به فعالیت بیش از 700 مدرسه سه شیفته تا سال 1369 در شهرستان اراک گفت: در حال حاضر از 70 مدرسه فعال در اراک 35 مدرسه این شهر یک نوبته و مابقی را مدارس 2 شیفته تشکیل می دهند که این امر با استانداردنهای آموزشی روز دنیا همخوانی ندارد.
مدیرآموزش و پرورش ناحیه یک اراک با تاکید بر ضرورت یک شیفته شدن تمام مدارس شهر اراک گفت: باید با تبدیل مدارس 2 شیفته به یک شیفته زمینه ایجاد کانونهای محلی را در محله فراهم کرد.
هاشمی ادامه داد: مدارس باید در شیفت صبح فضایی برای ارائه آموزشهای مدرسه و در نوبت عصر به کانونهای پرورشی محله تبدیل شوند و با ارائه خدمات ورزشی، پرورشی و آموزشی سلامت جسمانی و تقویت روحیه معنوی دانش آموزان نیر تامین شود.
10 پروژه نیمه تمام مدرسه سازی چم انتظار کمک خیرین
مدیرآموزش و پرورش ناحیه یک اراک در ادامه از نیازمندی 10 پروژه عمرانی مدرسه سازی شهر اراک به تامین اعتبارات خبر داد و گفت: برای تکمیل این پروژه ها که شامل مدرسه، استخر، نمازخانه، هنرستان و... است به بالغ بر 12 تا 15 میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
هاشمی با بیان این که مشارکت خیرین مدرسه ساز در تکمیل این پروژه ها ضروریست افزود: این پروژه ها بین 30 تا 80 درصد پیرفت فیزیکی دارند که در صورت مشارکت هریک از خیرین در تکمیل این پروژه ها مجموعه های فوق به نام خود این خیرین افتتاح و مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت.
وی در ادامه با اشاره به اولویت های نیازمندی آموزش و پرورش به کمک خیرین گفت: با توجه به نیاز شهر اراک به احداث 230 مدرسه تامین زمین و عرصه برای احداث این مدارس از اولویت های مهم آموزش و پرورش در اراک است که امید آن داریم در سایه همت و نیت خیر خیرین محقق شود.
مدیرآموزش و پرورش ناحیه یک اراک همچنین با اشاره به ضرورت ایجاد سالنهای ورزشی در جوار مدارس گفت: ایجاد سالهای ورزشی در جوار مدارس بالاخص مدارس دخترانه شهر اراک از ضروریات اجتناب ناپذیر است تابتوانیمدر کنار محرم سازی بستر لازم برای ورزش دختران در مدارس نیز فراهم شود.
هاشمی یادآور شد: در حال حاضر تنها 10 مدرسه شهر اراک از مزایای سالن ورزشی ویژه برخوردارند که این امر پاسخگوی نیاز موجود نیست .
خداحافظی با آموزش و پرورش سنتی نیازمند مشاکت خیرین در هوشمند سازی مدارس
مدیرآموزش و پرورش استان مرکزی در ادامه با اشاره به ضرورت توسعه مدارس هوشمند در آموزش و پرورش گفت: دیگر وقت آن رسیده تا با آموزش و پرورش سنتی خداحافظی و با سلام بر آموزش و پرورش دیجیتال و هوشمند بستر رشد و توسعه کیفی مدراس را فراهم کنیم.
هاشمی افزود: شرکت در کلاسهای بدون مرز و آگاهی دانش آموزان ایران از آنچه در سیستم آموزشی جهان می گذرد حق همه دانش اموزان ایرانی است و این مهم محقق نمی شود مگر در سایه حمایت و توجه خیرین به امر هوشمند سازی مدارس.
وی در ادامه با تاکید بر ضرورت شاداب سازی فضاهای آموزشی مدارس و کلاسهای درسی گفت: امروز باید با تغییر اساسی در فضاهای آموزشی مدارس و ایجاد فضاهای شاد در کلاسهای درس موجبات شادابی دانش آموزان را در این کلاسها فراهم کرد.
پارلمان شهر اراک با آموزش و پرورش بیگانه است
مدیرآموزش و پرورش ناحیه یک اراک در ادامه از بیگانگی شورای شهر و پارلمان شهر اراک با آموزش و پرورش این شهر گله کرد و گفت: حمایت پارلمان شهری از آموزش و پرورش یک اصل مهم و اساسی برای دستیابی به آموزش و پرورش مدرن در شهر هستیم.
هاشمی تاکید کرد: اگر آموزش و پرورش تحت حمایت و توجه پارلمان یا همان شورای شهر اراک قرار بگیرد آنوقت است که می توانیم ادعا کنیم آموزش و پرورش ما در مسیر مدرنیته گام برداته است.
وی در ادامه خطاب به دستگاه های اجرایی استان گفت: دستگاه های خدمات رسانی اعم از آب ، برق و گاز نقش بسزایی در توسعه کمی و کیفی مدارس دارند چرا که بسیاری از پرورژه های عمرانی مدرسه سازی به علت عدم تامین زیرساختها با مشکلات بسیاری روبرو می شوند.
بیش از 60 درصد مدارس شهرستان اراک ساختمانی فرسوده دارند
مدیرآموزش و پرورش ناحیه دو اراک نیز در این نشست از بافت فرسوده بیش از 60 درصد مدارس نواحی 2 گانه شهرستان اراک خبر داد و گفت: در حالیکه عمر مفید یک ساختمان نهایتا 30 سال است متاسفانه ما امروز شاهد وجود مدارسی با عمر مفید بیش از 50 سال در اراک هستیم.
ابوالفضل بادرستانی با تاکید بر ضرورت تخریب و بازسازی این مدارس گفت: تحقق بخشی از اهداف سند تحول بنیادین آموزش و پرورش در گرو نوسازی و بازسازی این مدارس است.
وی با بیا ن این که کیفیت بخشی به فضاهای آموزشی و پرورشی استراتژی اصلی وزارت آموزش و پرورش است افزود: این وزارت خانه 4 راهبرد اصلی توسعه مشارکتهای مردمی، ساماندهی نیروهای انسانی، ارتقا مدیریت مدرسه و بهره وری در بودجه ریزی مدارس را در دستور کار خود قرار داده است.
مدیرآموزش و پرورش ناحیه یک اراک با بیان این که دانش آموزان، نیروی انسانی، محتوای اموزشی و فضا و تجهیزات 4 رکن اساسی آموزش و پرورش ایران و جهان است گفت: جلب مشارکت های مردمی در زمینه تامین فضا و تجهیزات مدارس از اولویت های کاری آموزش و پرورش است.