به گزارش خبرنگار مهر، شهرستان سیروان از توابع استان ایلام دارای 25 هزار نفر جمعیت و دارای اماکن دیدنی و زیارتی زیادی دارد.
از جمله آثار مذهبی شهرستان می توان به امامزاده عباس(ع)، امامزاده سید علی(ع)، امامزاده حاجی حاضر، امامزاده صورت بانو و امامزاده عباس عرب رودبار اشاره کرد.
از مناطق دیدنی شهرستان می توان به تنگه سازبن، روستای تاریخی سرابکلان، تنگه شمشه، رودخانه سیمره و روستاهای عرب رودبار مثل چم روته، چم شیر، داربلوط و از سوغات و محصولات این شهرستان هم می توان به برنج، انار، خیار، جو، گندم، بژی برساقف کله کنجی اشاره کرد.
شهرستان سیروان در شمال شرق استان ایلام و در حدود ۱۰۰ کیلومتری شهر ایلام قرار دارد یکی از حاصلخیزترین مناطق استان بوده و مرکز آن نیز شهر لومار است.
از عواملی که به حاصلخیزی این منطقه کمک کرده عبور رودخانه سیمره از شرق این منطقهاست که در تمام فصول سال دارای آب فراوانی است.
این منطقه در فصل بهار به یکی از زیباترین مناطق استان تبدیل میشود و در این فصل پذیرای مسافران زیادی از گوشه و کنار استان و گردشگران غیر بومی نیز است.
شهرستان سیروان شامل دو بخش مرکزی و کارزان است. تمامی اراضی این شهرستان به صورت دره ای نسبتاً وسیع بین دو رشته کوه "چرمین و لنه" از یک سو و " مانشت و سیوان " از سوی دیگر گسترده شده است که به وسیله رودخانه شیروان و چشمه سارهای جانبی آن آبیاری میشود.
در این شهرستان، رودخانههای شیروان و سیمره جریان دارد و کشت در بیشتر اراضی، به صورت دیم است.
سال گذشته دولت با توجه به بافت جغرافیایی منطقه و با هدف توزیع بهینه و عادلانه خدمات، با ایجاد شهرستان سیروان در استان ایلام موافقت کرد.
اما این شهرستان دارای مشکلات متعدد و زیرساختی است که هنوز حل نشده است و سیما شهر لوما به عنوان مرکز شهرستان سیروان در شان یک شهرستان نیست.
نبود امکانات مختلف در شهرستان باعث شده مردم برای بر ظزف کردن نیازهای خود به مرکز استان مراجه کنند و این شهرستان از کمبودهای زیادی رنج می برد.
مشکل بهداشتی، نبود غسالخانه، عدم توجه به راهسازی در شهرستان، کمبود پزشک و..از مهمترین مسائل و مشکلات شهرستان سیروان است که البته بیکاری نیز باید به این مشکلات اضافه کرد.
متاسفانه در شهرستان هنوز طرح اشتغالزایی مناسبی شکل نگرفته است و شغل اکثر مردم کشاورزی و دامداری و باغداری است.
مشکل عدم استقرار ادارات در شهرستان
احمد شوهانی نماینده مردم ایلام در مجلس به خبرنگار مهر گفت: پیگیری استقرارنمایندگی ادارات در بخش سیوان در حال انجام است.
وی بیان داشت: مردم شهرستان خواستار ایجاد مراکز خدمات رسانی دستگاه های اجرایی و رسیدگی به مشکلات در حوزه های مختلف هستند.
وی بیان داشت: استقرار اداره ها در این شهرستان تازه تاسیس به توسعه خدمات رسانی به مردم منجر خواهد شد.
شوهانی ادامه داد: این شهرستان دارای ظرفیت های مناسبی از حیث کشاورزی است که با پمپاژ آب از سیمره می توان شاهد تحول عظیمی در این بخش بود.
وی اظهار کرد: افزون بر این ضرورت دارد که شهرک صنعتی در این شهرستان تازه تاسیس نیز ایجاد شود.
نماینده مردم استان در مجلس شورای اسلامی گفت: برای گازرسانی به مناطق نفتی، گازی، سردسیر و محروم اعتباری اختصاص یافته است.
شوهانی با اشاره به نقش سخت کوشی مردم بخش سیوان در تولید محصولات مختلف گفت: مدیران دستگاه های اجرایی استان در شهرستان با این نگاه در جهت استقرار ادارات و رفع مشکلات این بخش از جمله گازرسانی، مسائل بهداشتی ودرمانی وراه مناسب تلاش جدی داشته باشند.
وی اظهار داشت: ظرفیت توسعه کشاورزی در این شهرستان فوق العاده است که نیازمند همفکری و برنامه ریزی برای توسعه و تبدیل شدن به قطب کشاورزی استان است.
آب سیمره به دشتهای شهرستان نرسید
یکی از مهمترین طرحهای این شهرستان پمپاز آب رودخانه سیمره به منظور توسعه فعالیتهای کشاورزی در شهرستان بوده که این طرح هنوز عملیاتی نشده است.
پمپاژ آب از رودخانه سیمره می تواند 10 هزار هکتار از زمین های دیم منطقه را به آبی تبدیل کند و اجرای این طرح منجر به ایجاد شش هزار شغل پایدار برای کشاورزان منطقه می شود.
با توجه به ظرفیتهای بالای کشاورزی و گردشگری در شهرستان سیروان درصورت بهره برداری از پروژه های ذکر شده این به یکی از قطبهای کشاورزی وگردشگری در کشورخواهد شد.
پروژه ای که تعطیل شد
پروژه های جاده سازی در سیروان در روند اجرایی خود با کندی مواجه شده است و عملیات اجرایی جاده قاضی خان- بدره که قرار بود دو شهرستان سیروان و دره شهر را به هم وصل کند.
این پروژه سال 84 شروع شد و قرار بود که این پروژه اواخر سال 89 به بهره برداری برسد که در همان اوایل کار به علت پیشرفت فیزیکی بسیار اندک بهره برداری از آن طول کشید و هم اکنون پروژه تعطیل شده است.
پروژه قاضی خان به بدره یک پروژه ملی و شاهراه مواصلاتی به طول 13کیلومتر است و هفت کیلومتر از مسیر در حوزه استحفاظی شهرستان سیروان به مرحله بیس ریزی رسیده و آماده آسفالت است.
توجه به سیمای شهری و مبلمان شهر لومار به عنوان مرکز شهرستان یکی دیگر از ضرویات شهرستان است و زیباسازی نقاط مختلف این شهر در روند ورود سرمایه گذاران و گردشگران نقش به سزایی دارد.
شهرستان سیروان از ظرفیت و توانایی بالایی برای توسعه کشاورزی برخوردار بوده که با سرمایه گذاری در این حوزه ها می توان ضمن اشتغالزایی در منطقه، سطح رفاه اجتماعی در میان ساکنان این مناطق را نیز بالا برد.
سیروان دارای معادن بسیار متعدد، وجود استعدادهای بسیار خوب کشاورزی، فضای مستعد برای گردشگری، وجود آثار تاریخی بی نظیری است و می توان آن را به عنوان قطب اصلی کشاورزی وگردشگری در استان تبدیل کرد.
این شهرستان در دامنه کوه های سربه فلک کشیده سیوان، مانشت، قلارنگ و چرمین قرار گرفته ودارای آب وهوای بسیار مطلوب، طبیعتی بسیار زیبا وحدود جغرافیایی مناسب، مراتع بکر و دست نخورده واراضی ممتاز کشاورزی است که رودخانه سیروان و سیمره درآن جریان دارند.