به گزارش خبرگزاری مهر، حسین کلانتری در نشست بررسی ضرورت حفظ آثار و ابنیه های دفاع مقدس استان در قرارگاه پاکسازی مهران اظهار داشت: برنامه هایی از جمله مستندسازی آثار و بقایای جنگ ، توجه جدی به سلامت و امنیت کاروان های راهیان نور، گردشگران و مسافران نوروزی ، نصب تابلوها و علائم استاندارد برای معرفی منطقه عملیاتی دفاع مقدس در نظر گرفته شده است.
وی افزود: شناسایی مناطق جدید یادمانی، بهبود در ارتقاء قرارگاه امیرالمومنین (ع) ، نصب تابلوها و علائم استاندارد برای معرفی مناطق دفاع مقدس در مبادی ورودی شهرهای ایلام ، مهران و دهلران با هدف شناساندن به نسل جوان و آموزه های دفاع مقدس از مهم ترین برنامه هایی است که مدنظر مسوولان استانی ، راه و شهرسازی ، پلیس راه و بنیاد حفظ آثار دفاع مقدس قرار می گیرد.
معاون سیاسی امنیتی استاندار ایلام ادامه داد: به منظور تجلیل از شهدا و خانواده های عزتمند شهدای عملیات پاکسازی استان ، یادواره هایی در شهرهای مهران ، دهلران و ایلام در خور شان و جایگاه شهیدان عملیات پاکسازی برگزار خواهد شد.
کلانتری همچنین قانونمند شدن راه اندازی دفاتر بنیاد حفظ و آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس در شهرستان مهران های و دهلران را خواستار شد.
سرمایه گذاری قرارگاه سازندگی ارتش در ایلام
استاندار ایلام در دیدار با قائم مقام قرار گاه سازندگی ارتش از قول مساعد این قرارگاه برای اجرای پروژه های زیرساختی و اشتغال زایی در استان خبر داد.
محمد رضا مروارید در دیدار با علی محمد آزاد بر لزوم افزایش فعالیت های عمرانی این قرارگاه در استان ایلام تأکید کرد و گفت: با توجه به محرومیت استان ایلام قرارگاه سازندگی ارتش جمهوری اسلامی ایران می تواند با ورود به این استان و اجرای پروژه های عمرانی در رفع محرومیت در استان بسیار موثر باشد
علی محمد آزاد قائم مقام قرار گاه سازندگی ارتش نیز بر انجام فعالیت های عمرانی قرارگاه سازندگی ارتش در استان ایلام تأکید کرد و قول مساعد برای سرمایه گذاری در ایجاد زیرساخت ها خصوصا در حوزه ی راه ها ، اشتغال زایی و رفع محرومیت در این استان داد.
قول مساعد معاون رئیس جمهور برای افزایش تخصیص اعتبارات استان
معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور در دیدار با استاندار ایلام برای افزایش تخصیص اعتبارات عمرانی و جاری استان قول مساعد داد.
محمد رضا مروارید در دیدار با محمد باقر نوبخت معاون برنامه ریزی و نظارت راهبری رئیس جمهور و سرپرست معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی نهاد ریاست جمهوری گفت: در صورت افزایش تخصیص ها به پروژه های عمرانی می توان امیدوار بود که این پروژه ها به سرعت به بهره برداری برسند.
وی خواستار افزایش تخصیص ها به استان ایلام شد و افزود: با توجه به بودجه ها و اعتبارات استان که درصد پایینی از بودجه کشور را به خود اختصاص داده است حتی با تخصیص صد در صد این اعتبارات رقم قابل توجهی نخواهد بود و دولت می تواند با این کار بسیاری از زیرساخت های استان را تکمیل کنند.
وی با اشاره به نیاز استان به اعتبارات عمرانی و جاری ادامه داد: نباید در بحث بودجه ریزی به جمعیت توجه شود چرا که تخصیص اعتبارات بر اساس جمعیت استان های محرومی همچون ایلام را همواره از توسعه باز داشته است و باید راهکار جدیدی برای توزیع اعتبارات در دولت و مجلس ارائه شود تا استان های محروم نیز بتوانند به سرعت در مسیر توسعه و پیشرفت قرار گیرند.
محمد باقر نوبخت نیز در این دیدار برای تخصیص اعتبارات لازم برای اتمام پروژه های نیمه تمام قول مساعد داد.
افزایش تولیدات کشاورزی با آبیاری دشت عباس از طر یق سد کرخه قابل انجام است
استاندار ایلام در دیدار با وزیر کشاورزی گفت: آبیاری اراضی وسیع دشت عباس از طریق سد کرخه موجب افزایش قابل توجه تولیدات کشاورزی خواهد شد.
محمد رضا مروارید در دیدار با محمود حجتی با بیان این که استان ایلام ظرفیت های بالایی در بخش کشاورزی دارد و با توجه به همسایگی با کشور عراق می توان از این ظرفیت ها به نحو مطلوب جهت افزایش تولید و اشتغال زایی در استان استفاده بهینه داشت افزود: ایجاد صنایع تبدیلی کشاورزی می تواند به رونق بخش کشاورزی در استان خصوصا در شهرستان دهلران کمک کند.
وی در این دیدار بر تجهیز و تکمیل شبکه ی آبیاری اراضی دشت عباس و اختصاص سهم آب از سد کرخه تأکید کرد و گفت: با تکمیل شبکه ی آبیاری این اراضی و اختصاص سهم آب مناسب شاهد افزایش دو برابری تولیدات کشاورزی در استان خواهیم بود.
وی در خصوص بحث پرورش دام و طیور در استان ابراز داشت: وزارت کشاورزی می تواند با برنامه ریزی و اختصاص اعتبارات لازم برای توسعه دامپروری و مرغ گوشتی در استان و گسترش صنایع کشتارگاهی و بسته بندی و همچنین اندیشیدن تمهیدات لازم برای صادرات محصولات ، رونق کشاورزی ، اشتغال زایی و بهبود معیشت مردم استان را در پی خواهد داشت.
وزیر کشاورزی نیز در این دیدار برای ایجاد یک واحد صنایع تبدیلی در دهلران و برنامه ریزی برای گسترش پرورش دام و طیور در استان قول مساعد داد.
استان ایلام سالانه حدود یک میلیون تن تولید محصولات کشاورزی دارد که با اجرای طرح های تأمین آب و بهسازی اراضی کشاورزی می توان تولید استان را به دو برابر افزایش داد.