همسر شهید وصالی پس از تماشای فیلم «چ» از اینکه تاکنون به این شهید و گروه «دستمال‌سرخ‌ها» پرداخته نشده است گلایه کرد ولی از بازی زیبای بابک حمیدیان به عنوان ایفاکننده نقش همسر شهیدش در ساخته جدید ابراهیم حاتمی‌کیا تشکر کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم نقد و بررسی فیلم «چ» به کارگردانی ابراهیم حاتمی‌کیا شب گذشته، دوشنبه 28 بهمن با حضور مریم کاظم زاده همسر شهید اصغر وصالی در تالار سوره حوزه هنری و در محفل جبهه فکری انقلاب اسلامی برگزار شد.

کاظم‌زاده که چند روز پیش نیز نامه تشکرآمیزی برای ابراهیم حاتمی‌کیا کارگردان فیلم «چ» فرستاده بود، در میان خیل تشویق حاضران در سالن روی صحنه رفت و در مورد فیلم «چ» گفت: من وقتی آن نامه را برای حاتمی‌کیا می‌نوشتم فیلم را ندیده بودم و امروز برای اولین بار فیلم را دیدم. بسیار هیجان زده هستم و آنچنان که باید و شاید نمی توانم صحبت کنم و باید بگویم که باید از بابک حمیدیان به خاطر بازی بسیار زیبایش در نقش همسر شهیدم تشکر کرد.

وی افزود: پیش از این از کسانی که فیلم را دیده بودند می پرسیدم که نظرشان در مورد آن چیست و آیا فیلم «چ» پیام شهیدان چمران، اصغر وصالی و یارانشان را داشت یا نه؟ که بیشتر کسانی که فیلم را دیده بودند متفق القول بودند که فیلم آن چه باید بگوید گفته است.

کاظم زاده، شهید وصالی را شهیدی بسیار مظلوم دانست و بیان کرد: در این 33 سال از وصالی و یارانش هیچ یادی نشده است. آنها اولین کسانی بودند که در حادثه کردستان و مریوان و به خصوص ماجرای پاوه حضوری پررنگ داشتند و سپس به عنوان فرماندهان و سربازان دلیر جبهه های غرب معروف شدند و شهید وصالی در عاشورای سال 59 شهید شد.

وی بیان کرد: اصغر وصالی و گروه دستمال سرخ ها کارهای بزرگی کردند که هیچوقت گفته نشد و از وی و یارانش هیچگاه به طور شایسته ذکری به میان نیامد و من از حاتمی‌کیا به خاطر ساخت این فیلم تشکر می کنم.

همسر شهید اصغر وصالی که در آن زمان خبرنگار روزنامه کیهان بوده است، گفت: در هنگام وقوع جریان پاوه من در پادگان مریوان بودم و یکی دو روز بعد از آن جریان، دکتر شهید مصطفی چمران را دیدم و با او در مورد آن جریان صحبت کردم. به عقیده چمران دردناک ترین واقعه آن دو روز جریان سقوط هلیکوپتر بود که دکتر چمران را بسیار متاثر کرده بود و در این فیلم نیز به خوبی جریان به تصویر کشیده شده است.

وی خاطرنشان کرد: شهید چمران در صحبتی که با مان داشت موفقیت آن شب را پیام امام می دانست که نجات دهنده کردستان و ناکام‌کننده ضد انقلاب بود.

وی به تشکر دوباره از بابک حمیدیان پرداخت که نقش اصغر وصالی را بسیار خوب درآورده است و بیان کرد: بد نیست بدانید که بابک حمیدیان چند وقت پیش در مصاحبه ای حرفی جالبی زده بود و گفته بود که وقتی می خواسته وارد مرحله اجرایی فیلم بشود بر سر مزار شهید وصالی رفته و از او کمک خواسته است. من از این بازیگر به خاطر چنین مناعت طبعی تشکر می کنم.

کاظم زاده ادامه داد: البته حاتمی‌کیا می توانست روح لطیف اصغر وصالی را بیشتر نشان دهد ولی حتم می دانم که شرایط سینمایی اجازه این کار را به وی نمی داده است. من از اینکه برای بار اول به گروه دستمال سرخ ها که کلاً در تاریخ 33 ساله اخیر ما نادیده گرفته شدند و هیچ یادی از آنها نشده بود توجه شده است، بسیار خوشحالم. البته باید بگویم که افرادی مثل چمران یا وصالی آنقدر بزرگ هستند که بتوان گفت فیلم «چ» تنها شمه کوچکی از زندگی آنها است نه تمام دلاوری هایشان.

وی افزود: به عنوان کسی که آشنایی بسیار کمی هم با هنر دارد معتقدم که باید دست هنرمند برای هنرنمایی باز باشد. فیلم «چ» فیلم مستند پاوه نیست بلکه برداشت حاتمی‌کیا است که به عنوان کسی که بعد از 33 سال به یک داستان نگرشی دوباره داشته است باید بگویم کار بسیار ارزشمندی انجام داده است.

کاظم زاده در پایان سخنان خود گفت: وقتی فیلم را می دیدم تمام خاطراتم زنده شد و به عقیده من باید از بابک حمیدیان به خاطر ایفای نقش اصغر وصالی تشکری ویژه کرد.

مهدی چمران در این بخش صحبت های همسر این شهید بزرگوار در مظلومیت اصغر وصالی گفت: و این یک واقعیت تلخ است.

وی از علاقه شدید وصالی به چمران خبر داد و گفت: متاسفانه بعد از جریان پاوه مدیران وقت سپاه اصفهان که بعدها اعدام شدند و نمی خواهم از آنها نامی ببرم وصالی را به محاکمه کشیدند.

چمران خاطرنشان کرد: متاسفانه به جای اینکه از اصغر وصالی به عنوان یک قهرمان یاد شود او را با بداخلاقی مواجه کردند و خوشحالم که فیلم «چ» یاد او و یاد شهدای دستمال سرخ، شهدای ژاندارمری و شهدای کردی که در آن دوران از کشور عزیزمان ایران دفاع کردند، گرامی داشته است.