بیرجند- خبرگزاری مهر: رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: جامعه موفق زیرساخت‌های اجتماعی را پایش و از صافی اسلام عبور می دهد.

به گزارش خبرنگار مهر، قاسم کریمی صبح سه‌شنبه در سومین همایش کشوری پژوهش در توسعه سلامت در خراسان جنوبی، اظهار داشت: این همایش با توجه به منویات مقام معظم رهبری در مورد ساخت تمدن اسلامی برگزار می‌شود.

وی افزود: بنا به تعبیر مقام معظم رهبری اگر جامعه‌ای می‌خواهد آزاد و سربلند باشد بایستی در این مسیر گام بردارد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه ساخت تمدن اسلامی به دو علت اصلی نیاز دارد، گفت: این عوامل سخت‌افزاری و نرم‌افزاری هستند.

کریمی با اشاره به اینکه بعد از انقلاب اسلامی روی عوامل سخت‌افزاری کارهای بسیار خوبی براساس نیاز انجام شده، اذعان داشت: متاسفانه در قسمت نرم افزاری که متن اصلی زندگی ما ایرانیان است مقداری غفلت شده است.

وی ادامه داد: جامعه ما در دنیایی که انفجار اطلاعات است ناگزیر تحت تاثیر این اطلاعات قرار می‌گیرد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند تصریح کرد: جامعه‌ای در این راستا موفق است که بتواند عوامل سازنده زیرساخت‌های اجتماعی را پایش کند و از صافی اسلامی عبور و وارد زندگی اجتماعی کند.

کریمی با اشاره به اینکه عوامل نرم‌افزاری در تمام مراحل و سبک زندگی تاثیر دارد، گفت: این عامل در تغذیه، بهداشت، ازدواج، خانواده، مسائل اخلافی و اجتماعی و ... نیز دخیل است.

نخبگان تمدن ها را بارور و یا رو به انحطاط می برند

وی تاکید کرد: نخبگان باید این نیاز به عوامل نرم افزاری را احساس کنند چرا که آن‌ها می‌توانند تمدن‌ها را بارور کرده یا رو به انحطاط ببرند.

 رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه در این مسیر باید دماسنج اجتماعی داشت، افزود: از این طریق نوسات فرهنگی و اجتماعی رصد و با شناسایی نقاط ضعف بدون ترس از استکبار عمل می شود.

کریمی یادآورشد: استکبار از راه فرهنگ ورود پیدا کرده و با تغییر در ارزش‌های دینی و قومی، منویات خود را اجرا می‌کند.

عوامل ارزشی جلودار رسوخ تدریجی استکبار است

وی به رسوخ تدریجی استکبار در جوامع اشاره کرد و بیان داشت: استکبار نخست ملت‌ها را استعمار و بعد استثمار می‌کند و اینجاست که باید عومل ارزشی به داد آن‌ها برسد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه باید علم را از دورترین مناطق یاد گرفت، اظهار داشت: امیدواریم همکاران پژوهشی و نخبگان بتوانند فرهنگ اصیل ایرانی اسلامی را که یکی از شاخصه های آن درمان و بهداشت بوده را به خوبی تبیین و در این مسیر گام بردارند.