دبیر کنگره شهداء و ایثارگران روحانی کشور ضمن تشریح نقش روحانیت در دوران دفاع مقدس گفت: دشمن ما اهدافش برای از بین بردن نظام اسلامی ثابت است ولی ممکن است به طور محدود استراتژی دشمن و تاکتیکش تغییر کند یک روزی در عرصه جنگ سخت بود که نمونه‌اش در 8 سال دفاع مقدس از آستین عراق خارج شد و یک روزی شاید در آینده تهدید سخت داشته باشیم در مقاطعی هم ممکن است با شگردهای مختلف وارد شوند جنگ نرم نمونه از این روشهاست.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام مجتبی ذوالنور دبیر کنگره شهداء و ایثارگران روحانی کشور در نشست خبری که به مناسبت اول اسفند روز روحانیت و دفاع مقدس برگزار شد، گفت: روز اول اسفند به عنوان روز روحانیت و دفاع مقدس نامگذاری شده و علت این نامگذاری شهادت آیت الله شیخ فضل الله محلاتی نخستین نماینده حضرت امام (ره) در سپاه است.

وی به نحوه شهادت شهید محلاتی اشاره کرد و گفت: هواپیمایی که شهید محلاتی و همراهان وی را در ایام عملیات والفجر 8 و فتح فاو به مناطق عملیاتی می برد در 25 کیلومتری اهواز مورد هجوم 2 جنگنده عراقی قرار گرفت و در منطقه زرگان در شرق اهواز منفجر شد و شهید محلاتی به همراه 50 تن از همراهان و خدمه پرواز به سیل عظیم شهادت نائل شدند.

ذوالنور ادامه داد: از بین 50 نفری که شهید محلاتی را همراهی می کردند 34 نفر روحانی که عده‌ای قاضی، نماینده مجلس، امام جماعت و مبلغ بودند؛ حضور داشتند. به همین دلیل روز اول اسفند روز روحانیت و دفاع مقدس نام گرفت.

دبیر کنگره شهداء و ایثارگران روحانی کشور خاطرنشان کرد: شهادت شهید محلاتی و همراهان ایشان فرصتی را به وجود آورد تا به نقش روحانیت در دفاع مقدس بپردازیم در این فرآیند هم به ابعاد شخصیتی شهید محلاتی بپردازیم و هم در کل به نقش روحانیت در جنگ تحمیلی و هشت سال دفاع مقدس می توان پرداخت.

ذوالنور با بیان اینکه شهید محلاتی فردی منحصر به فرد بود، افزود: وی قبل از انقلاب اسلامی با رژیم شاه درگیر شد شهید محلاتی قبل از سال 1342 با امام راحل (ره) ارتباط جدی داشت و به شدت مورد اعتماد حضرت امام (ره) بود و همینطور ایشان از معتمدین آیت الله بروجردی نیز بودند.

دبیر کنگره شهداء و ایثارگران روحانی کشور افزود: شهید محلاتی شخصیتی مبارز و انقلابی بود و امام از ایشان به عنوان موتور انقلاب اسلامی تعبیر می کردند چرا که شهید محلاتی از عوامل جدی امام راحل برای انتقال عقاید حضرت امام به علما  در استانهای کشور بود.

وی ادامه داد: به دلیل همین اعتماد بود که حضرت امام (ره) مسوولیت سنگینی را بر دوش ایشان نهادند. در آن زمانی که ایشان به عنوان نماینده امام در سپاه انتخاب شدند بنی صدر فرمانده کل قوا بود و از سوی دیگر بدنه سپاه بنی صدر را قبول نداشت، شهید محلاتی در این وضعیت با سختی‌ها و مرارت های فراوانی روبرو شد.

ذوالنور با بیان اینکه شهید محلاتی هیچگاه از جبهه غافل نبودند و هرگاه نیز به منطقه می‌آمدند مصر بودند تا در خط مقدم حضور داشته باشند ادامه داد:شهید محلاتی کسی بود که برای اولین بار ایده تصرف یکی از مراکز صدا و سیمای آن زمان را ارائه داد و در همین راستا نیروهای انقلابی مرکز رادیو ایران را اشغال کردند و نخستین پیام انقلاب اسلامی را از طریق رادیو سراسری به گوش ملت رساندند و این نخستین پیام را نیز خود شهید محلاتی قرائت نمود.

دبیر کنگره شهداء و ایثارگران روحانی کشور سپس با بیان اینکه توجه به بعد معنوی و ایمانی در میان رزمندگان  اسلام عامل اصلی پیروزی ایران در دفاع مقدس و در یک جنگ نامتقارن شد ادامه داد:حضور روحانیت در به اوج رسیدن این عامل از موثرترین دلایل پیروزی در جنگ بود.

وی در ادامه به تشریح نقش روحانیت در دوران دفاع مقدس پرداخت و گفت: روحانیت در 7 محور در جبهه نقش آفرینی داشته است که محور اول اختصاص به نقش منحصر بفرد امام و برخی از روحانیون محوری است و محور دوم نقش پشتیبانی روحانیت از جبهه‌ها در تریبونهای نماز جمعه و جماعات که مهمترین نقش را در بسیج مردم ایفا کردند.

ذوالنور محور سوم را نقش مدیریتی در جنگ دانست و گفت: محور چهارم فرماندهی روحانیت که از فرماندهی کل قوا تا فرماندهی گردهان‌ها و دسته ها است و محور پنجم وجود 140 فرمانده شاخص روحانیت است و نقش رزمی روحانیت به همراه نقش تبلیغی در زمان جنگ محور ششم و هفتم تاثیرگذاری روحانیت در دوران دفاع مقدس است.

دبیر کنگره شهداء و ایثارگران روحانی کشور با بیان اینکه تا کنون 4350 شهید روحانی در کشور ثبت شده است که نسبت آن  تقریبا 2.5 برابر سایر اقشار است افزود: ما از تمامی قشرها شهید روحانی داشتیم پزشک روحانی شهید غواص روحانی تخریب‌چی روحانی؛ حتی 72 شهید از برادران روحانی اهل سنت در جنگ شهید شدند و جالب اینکه ما طلبه روحانی نیز از کشور آمریکا داشتیم که در جنگ 8 ساله شهید شد.

وی در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره اهمیت نگاه به توان داخلی برای حل مشکلات کشور و نقش روحانیت در  این مسیر گفت:ما به نقش روحانیت در دوران دفاع مقدس اشاره کردیم و تبعا روحانیت می تواند در ابعاد مختلف نقش آفرین باشد.

ذوالنور افزود: ما از ابتدا در تحریم بودیم و  بحث هسته ای یک بهانه است آنها از نظر ماهیتی با ما مشکل دارند و تنها راه حل مشکلات همانطور که مقام معظم رهبری کرارا تاکید کردند راه حل مشکلات استحکام داخلی و زایش درونی است و تکیه و اعتماد به متخصین جوان است.

دبیر کنگره شهداء و ایثارگران روحانی کشور ادامه داد: دشمن ما اهدافش برای از بین بردن نظام اسلامی ثابت است ولی ممکن است به طور محدود استراتژی دشمن و تاکتیکش تغییر کند یک روزی در عرصه جنگ سخت بود که نمونه  اش در 8 سال دفاع مقدس از آستین عراق خارج شد و یک روزی شاید در آینده تهدید سخت داشته باشیم در مقاطعی هم ممکن است با شگردهای مختلف وارد شوند جنگ نرم نمونه از این روشهاست.

وی در پایان به راههای مقابله با تهاجم فرهنگی دشمنان اشاره کرد و گفت: با تناسب روز باید خودمان را تجهیز کنیم هدایت ترویج نمی شود مگر از مسیری که گمراهی وارد شده است لذا ما باید توجه کنیم ببینیم دشمن از چه طریقی می خواهد وارد شود تا ما هم با همان روش اقدامات اساس را انجام دهیم تشکیل وبلاگ ها توسط روحانیون،تشکیل کلاسهای ورزشی توسط روحانیون ورزشکار و ترویج دین و اقدامات به روز از جمله آنهاست.