پیدا شدن قطعه از آثار تخت جمشید در خانه یک جوان کانادایی، تهدیدی دیگر برای میدان جهانی اصفهان، اظهار نظر تکراری رئیس سازمان میراث فرهنگی درباره قائم مقامش و آغاز فعالیت های ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر از جمله خبرهای حوزه میراث فرهنگی و گردشگری در این هفته بود.

به گزارش خبرنگار مهر، مهمترین خبر این هفته در حوزه میراث فرهنگی درباره قطعه ای از آثار تخت جمشید بود. خبرنگار مهر نوشت: یک قطعه از آثار تاریخی تخت جمشید که سر یک سرباز هخامنشی را نشان می دهد و سپتامبر سال ۲۰۱۱ از موزه هنرهای زیبای مونترال در ایالت کبک کانادا به سرقت رفته بود در آپارتمان مسکونی یک پسر جوان کانادایی پیدا شد.

این تکه سنگ ارزشمند مربوط به قرن پنجم قبل از میلاد بوده و ارزش آن ۱.۲ میلیون دلار برآورد شده است. پلیس ایالت کبک پس از اینکه این گنجینه تاریخی را در  اواخر ژانویه کشف کرد، به دلیل اهمیت موضوع در یک کنفرانس خبری توضیحاتی ارائه داد که رسانه های کانادایی نیز آن را منتشر کردند.

سایت شبکه تلویزیونی سی.بی.سی. کانادا به نقل از پلیس اعلام کرده که" این قطعه یکی از دو شی تاریخی است که تقریبا به صورت همزمان از موزه هنرهای زیبای مونترال دزدیده شده بودند.

تهدیدی دیگر برای میراث جهانی اصفهان
 
گزارش دیگر خبرگزاری مهر درباره تهدیدی بود که مدیریت شهری اصفهان برای میدان نقش جهان بوجود آورده است. چرا که قرار است خیابانی موازی با میدان نقش جهان را به عرض 16 متر نزدیک به مسجد شیخ لطف الله، احداث کند این درحالی است که پیش از این ساخت برج جهان نما و ایجاد خیابان استانداری تهدید دیگری برای این میدان ثبت شده در فهرست میراث جهانی و خروجش از این فهرست بوده است.

از مدتها پیش شهرداری اصفهان در حال تملک و آزادسازی قسمتی از محله قدیمی پشت مسجد شیخ لطف الله است تا به منظور ایجاد دسترسی محلی، خیابانی موازی ضلع شرقی میدان نقش جهان ایجاد کند.

خط آبی رنگ میدان نقش جهان، خط سبز رنگ خیابان حافظ و نشاط ،خط زرد  خیابان درحال احداث و نقاط سیاه رنگ نیز بناهای واجد ارزش

را نشان می دهد

این خیابان جدید الاحداث که از یک سمت به خیابان نشاط و از سمت دیگر به خیابان حافظ منتهی می شود فاصله بسیار نزدیکی تا میدان و مسجد شیخ لطف الله دارد. در مسیر این خیابان که قرار است "آقانور نجفی" نامیده شود، تعدادی زیادی از بناهای واجد ارزش تاریخی وجود دارد که با احداث این خیابان نه تنها این بناها بلکه بافت قدیمی این بخش از شهر اصفهان نیز از بین می رود.

عمارت باغ فردوس پنهان پشت عکس و پوستر
 
این هفته یک گزارش انتقادی نیز درباره موزه سینما منتشر شد در این گزارش آمده است: موزه سینما یا همان عمارت تاریخی باغ فردوس به یک گالری عکس و پوستر سینمایی شباهت دارد تا یک موزه. بسیاری از جاذبه های تاریخی و گچبری‌های این عمارت زیر انبوهی از عکس پنهان شده است.

اکنون در این موزه،جوایز بازیگران و کارگردانان به نام سینما به نمایش گذاشته شده است و در تالارهای آن، هزاران عكس از صحنه‌هاي فيلم‌هاي سينمايي‌، پشت صحنه و مراحل فيلم‌سازي و فعاليت‌هاي سينمايي و هنرمندان و دست اندركاران صنعت و هنر سينما قرار داده شده كه قديمي‌ترين آن به نخستين روزهاي نمايش فيلم در ايران برمي‌گردد.

در برخی از سالنها از دیوارهای این موزه تنها سرستونها قابل دیدن است و بیشتر فضای موزه سینما را عکس هنرمندان و بازیگران پر کرده به نحوی که زیبایی های تاریخی این موزه در زیر عکسها مخفی است و بازدیدکنندگان از یاد می برند که این موزه یکی از ساختمانهای مهم و فاخر تهران بوده است.

تقسیم بندی کشور به هفت منطقه برای بازرسی های گردشگری

در حوزه گردشگری نیز این هفته معاون گردشگری کشور با توجه به فرارسیدن ایام نزدیک به نوروز و برپایی جلسه های مختلفی برای برنامه ریزی سفرهای ایام عید از نظارت بر موسسات گردشگری خبر داد و گفت: کشور را به هفت منطقه تقسیم کرده ایم تا بررسی مقدماتی از این مناطق در اسفند ماه انجام شود و اگر جایی تقص و یا مشکلی داشت تا قبل از شروع ایام نوروز برطرف شود.

مرتضی رحمانی موحد با بیان اینکه به همه استانها اعلام کرده ایم که افزایش نرخ در خدمات گرشگری نداشته باشند ادامه داد:  سامانه پاسخگو به شکایات با شماره 09669 فعال می شود و  اگر در روزهای نوروز  شکایتی وجود داشته باشد از این طریق، اعضای ستاد نسبت به پیگیری آن اقدام می کنند.

رحمانی موحد در ادامه گفت: طبق مصوبه جدید دولت استانداران محور ساماندهی خدمات و مسئولیت پذیری استانهای کشور هستند و احکامشان نیز توسط وزیر کشور صادر شده است. یکی از تفاوت های ستاد هماهنگی خدمات سفر و ستاد سفرهای نوروزی این است که استانداران باید به عنوان رئیس استان پاسخگوی عملکردشان و همه اتفاقات در طول ایام سال باشند نه تنها نوروز. همچنین استان تحت پوشش آنها باید دارای گردشگر باشد و فعالیت هایی را انجام دهند که به ایجاد جذابیت و ساماندهی ورود گردشگران منجر شود. درحالی که در سالهای گذشته این طور نبود.

رفتن سلطانی فر و جای خالی پست قائم مقامی برای سازمان میراث فرهنگی

رئیس تازه منصوب شده سازمان میراث فرهنگی بازهم این هفته تکلیفی برای معاونت میراث فرهنگی این سازمان مشخص نکرد ولی البته در گفتگو با خبرنگار مهر بیان کرد که قرار نیست قائم مقام داشته باشیم.

مسعود سلطانی فر همچنین در پاسخ به اینکه شایعات زیادی درباره رفتن وی از این سازمان به گوش کارکنان رسیده گفت که محکم پای این دولت و سمتش در سازمان میراث فرهنگی ایستاده است.

سلطانی فر با وجود اینکه تاکید زیادی بر روی ماندنش در سازمان دارد اما شنیده ها حاکی از این است که وی تهدید کرده اگر بودجه این سازمان افزایش نداشته باشد استعفا خواهد داد.

ایجاد اشتغال برای فارغ التحصیلان صنایع دستی

رئیس سازمان میراث فرهنگی همچنین  حضور در نمایشگاه های بین المللی برای عرضه توانمندی های هنرمندان صنایع دستی کشور را لازم دانست و گفت: باید بتوانیم آثار هنرمندانمان را نیز در نمایشگاه های دائمی استان ها در معرض دید عموم قرار دهیم.
 
 
 

رئیس سازمان میراث فرهنگی همچنین درباره فارغ التحصیلان دانشگاهی حوزه صنایع دستی نیز گفت: فارغ التحصیلان این رشته ها علاقه زیادی به رشته تحصیلی خود دارند. بر خلاف برخی از دانشجویان که علاقه ای به رشته تحصیلی شان ندارند باید از این اشتیاق آنها استفاده کرد. شور و شوق آنها ما را ملزم می کند که برای اشتغال این افراد اقدامات اساسی انجام دهیم.

پیشنهاد کارکنان سازمان میراث فرهنگی برای انتخاب معاون
 
با توجه به اینکه معاونت میراث فرهنگی سازمان نزدیک به یک ماه است خالی مانده،کارکنان سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری طی نامه ای به رئیس این سازمان پیشنهاد دادند مدیر کل دفتر بناها، بافت و محوطه‌های تاریخی به عنوان معاون میراث فرهنگی انتخاب شود.

آنها در نامه خود پیشنهاد داده اند "سیاوش صابری کاخکی" که اکنون مدیر کل دفتر بناها، بافت و محوطه‌های تاریخی است، به عنوان معاون میراث فرهنگی کشور معرفی شود چرا که وی دارای تجربه ای چندین ساله در حوزه میراث فرهنگی بوده است.