به گزارش خبرنگار مهر، یکی از تولید کنندگان گوشت قرمز در اصفهان که 500 راس گوساله 500 تا 700 کیلویی آماده برای کشتار و عرضه به بازار دارد گفت: در حال حاضر برای گوشت گوساله خریداری وجود ندارد و تولید کنندگان در تنگنا قرار دارند و کاسه چه کنم بدست گرفته اند.
وی افزود: حاضرم گوشت تولیدی خود را بفروشم و مبلغ آن را 2 یا 3 ماه بعد دریافت کنم منتها خریدار نیست.
یکی دیگر از تولید کنندگان گوشت قرمز در اصفهان نیز گفت: زمستان پارسال گوشت زنده گوساله کیلویی 9000 تومان بود ولی در حال حاضر کسی حتی حاضر نیست گوشت گوساله زنده را کیلویی شش هزار تومان هم بخرد.
یکی دیگر از تولید کنندگان گوشت قرمز نیز گفت: از حدود یک هزار و 800 راس گوساله موجود حدود 400 راس آن قابل عرضه به کشتارگاه و بازار است ولی خریدار ندارد و مسئولان نیز بجای حمایت از تولیدکننده، تولید کنندگان گوشت قرمز را به حال خود رها کرده اند.
یکی دیگر از تولیدکنندگان که بیش از 40 سال سابقه فعالیت در تولید گوشت قرمز دارد گفت: بازار گوشت قرمز اصفهان تاکنون چنین کسادی را به خود ندیده چون گوشت قرمز تولیدی اصفهان، در تهران هم خریدار ندارد در حالی که بخش قابل توجهی از گوشت گوساله اصفهان به تهران ارسال می شد.
وی گفت: گوساله پرواری پس از یک سال تا 18 ماه باید راهی کشتار گاه شود و اگر پس از این مدت گوساله کشتار نشود، نه تنها کیفیت گوشت کاهش می یابد، دام نیز پس از این زمان فقط علوفه مصرف می کند و گوشت آن افزایش نمی یابد و در واقع به سرمایه تولید کننده ضرر وارد می شود.
وی، علت نخریدن گوشت قرمز در اصفهان را واردات گوشت های بی کیفیت و درجه 3 و 4 از کشور هندوستان برای مصارف در کارخانجات محصولات پروتئینی اعلام کرد و گفت: چون گوشت های هندی نسبت به گوشت گرم تولید داخل ارزان تر است آنرا وارد کرده اند و کارخانجات تولید فرآورده های پروتئینی و رستوران ها از آنها استفاده می کنند در حالیکه گوشت تولید داخل به مراتب کیفیت بهتری دارد.
اصغر پورباطنی، رئیس اتحادیه فروشندگان گوشت قرمز اصفهان نیز علت کاهش گوشت قرمز را واردات گوشت از پاکستان و از طریق استان سیستان و بلوچستان اعلام کرد و افزود: این گوشت ها برای مصارف صنعتی وارد می شود اما در بازارچه های مثل کوثر و رفاه به عنوان های (گوساله درجه یک) و با قیمت 20 هزار و 800 تومان عرضه می شود در صورتیکه این گوشت ها کیفیت ندارند و بهترین گوشت گرم گوساله داخلی در بازار به قیمت 25 هزار تومان عرضه می شود.
امیر حسین افیونی، معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان اصفهان نیز با بیان اینکه گوشت های وارداتی در دولت قبل وارد شده است و از عهده وزارتخانه جهاد کشاورزی خارج بود گفت: در این خصوص وزارتخانه های دیگر دخیل هستند و ثبت سفارش های انجام شده بیش از میزان نیاز بوده است.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی نیز تصریح داشت: این امکان وجود دارد که گوشت های وارداتی در گذشته ثبت سفارش و وارد شده که در این خصوص می توان از طریق گمرک پیگیری و بررسی کرد ولی به طور یقین واردات گوشت قرمز در این دولت هم تداوم داشته و نمی توان گفت که این گوشت ها از قبل وارد شده است چراکه کشورمان در طول سال حدود یک میلیون و 200 هزار تن گوشت قرمز نیاز دارد که از این میزان حدود 950 تن آن در کشور تولید و حدود 250 هزار تن آن باید از طریق واردت تامین شود.
علی ایرانپور افزود: به رغم اینکه چند سالی موضوع خودکفایی تولید گوشت قرمز در کشورمان مطرح است ولی متاسفانه مسئولان وقت جهاد کشاورزی نتوانستند این وعده را اجرایی کنند و این موضوع سبب شده تا هر ساله بخشی از گوشت قرمز مورد نیاز کشور را از دیگر کشورها تامین کنیم به طوریکه در حال حاضر 80 درصد گوشت قرمز وارداتی کشور از طریق کشور برزیل تامین می شود.
وی گفت: کمبود گوشت قرمز داخل و تامین نیازها سبب شده تا هر از چند گاهی بدون اینکه میزان تولید و نیار گوشت قرمز کشور در نظر گرفته شود در مقاطعی بیش از نیاز و یا کمتر از نیاز گوشت قرمز وارد شود و بازار گوشت قرمز را ملتهب می کند که بخشی از این مشکل به ضعف مدیریتی و عدم نیازسنجی میزان مورد نیاز بر می شود.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی افزود: موضوع واردات گوشت قرمز و ایجاد مشکلات عدیده برای تولید کنندگان باید در کمیسیون جهاد کشاورزی مجلس بررسی شود و توضیحات مسئولان وزارتخانه های جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت را در این خصوص بشنویم.
ایرانپور به واردات دام قاچاق از مرزهای جنوبی کشور هم اشاره کرد و گفت: چندین سال است که از مرزهای جنوبی کشورمان دام به صورت قاچاق وارد می شود و بعضا سلامتی آنها تایید نشده است و حتی به قیمت کمتری وارد می شود که در این خصوص دستگاه های نظارتی باید به این موضوع مورد رسیدگی کنند.
واردات بی حساب و کتاب، هموراه قصه پر غصه بخش تولید کشورمان بوده که روزی شالیکاران شمال را درگیر خود می کند و روزی باغداران را و این با تولید کنندگان گوشت قرمز به این درد مبتلا شده اند. و در این بین افرادی هستند که بدون هیچ زحمتی و تنها با واردات گوشت، یک شبه ره چند ساله را طی می کنند تا درآمد هنگفتی به جیب بزنند و در این بین تولید کننده و مصرف کننده باید بسوزد و بسازد.
اگر چه اخیرا وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرده است که برای تامین مرکبات شب عید تا تولید داخلی هست اجازه واردات نمی دهیم بی تردید این وزارتخانه باید برای تولید کنندگان گوشت قرمز نیز این موضوع را مد نظر قرار دهد.