به گزارش خبرنگار مهر، مجید قاضی زاده صبح دوشنبه در نشست خبری تجلیل از رتبه های اول تا پنجم آزمون وکالت کشور در موسسه اندیشه سازان اظهار کرد: فرهنگ استفاده از متخصص حقوق در کشور هنوز در ایران جایگاهی ندارد.
تخصصی شدن دادگاههای کشور راهگشای اطاله دادرسی ها
وی در پاسخ به مهر در خصوص راهکاری برای کاهش مسیر دادرسی ها در دادگاه های کشور گفت: مراجعه به وکیل متخصص و همچنین تخصصی شدن دادگاههای کشور می تواند راهگشای اطاله دادرسی ها باشد.
مجید قاضی زاده در ادامه با تاکید براینکه هنوز شهروندان به ضرورت استفاده از وکیل در انجام فعالیت های اقتصادی واقف نیستند بیان کرد: البته کمتر وکیلی را میتوان یافت که به صورت تخصصی خدمات حقوقی ارائه دهد و جامعه حقوقی کشور باید به سمت تخصصی شدن برود.
دانش تخصصی در حوزه حقوق در کشور مورد توجه نیست
وی با ابراز تاسف ازاینکه دانش تخصصی در حوزه حقوق در کشور کمتر مورد توجه است گفت: وکلا در ایران بدون توجه به اهمیت کار تخصصی هر گونه پرونده ای را در هر زمینه ای می پذیرند در حالی که در کشورهای توسعه یافته هر وکیلی در یک گرایش خاص فعالیت می کند.
قاضی زاده گفت: در رشته های مهندسی و پزشکی گرایش های تخصصی تعریف و تدریس می شود و این تخصص ها در حوزه عملی و کاربردی هم به منصه ظهور می رسد اما متاسفانه تخصص در حقوق هنوز به حوزه اجرایی راه نیافته و بیشتر محدود به تدریس در دانشگاه هاست و این خلا تخصصی نبودن حقوق در حوزه های مختلف هنوز هم به چشم می خورد.
وی با ذکر مثالی گفت: در مطالعه ای مشخص شد که 300 هزار وکیل در یکی از کشورهای توسعه یافته به صورت تخصصی در حوزه محیط زیست فعالیت می کنند.
مدیر دپارتمان تخصصی دادستان همچنین تاکید کرد: به عنوان مثال مشکلات قانونی شهروندان در زمینه فروش املاک و یا در حوزههای مختلف دیگر با کسب آگاهی های حقوقی ساده و اولیه به راحتی قابل حل است که این موضوع ضرورت آموزش همگانی کلیلت علم حقوق را نیز نشان می دهد.
وی اعلام آمادگی کرد که مجموعه دانشجویان، اساتید و فارغ التحصیلان موسسه اندیشهسازان به کمک فرهنگ سازی و آموزش همگانی حقوق در کشور بیایند.
برنامهریزی برای ایجاد بازار کار برای فارغ التحصیلان حقوق
مدیر دپارتمان تخصصی دادستان گفت: آمار علاقمندان به تحصیل در رشته حقوق میطلبد تا برنامهریزی برای ایجاد بازار کار برای فارغ التحصیلان این رشته نیز بشود.
وی همچنین عنوان کرد: اساتید و متخصصان در اتاق فکر این مجموعه به دنبال ایجاد فضای مناسب برای آموزش اصولی حقوق هستند تا کشور را به سمت و سوی تربیت تخصصی فارغ التحصیلان حقوق سوق دهند.
قاضیزاده گفت: برگزیدگان آزمون وکالت این موسسه در رقابتی تنگانگ با 60 هزار نفر متقاضی از سراسر کشور پذیرفته شدند.
وی ادامه داد: این در حالی است که از 60 هزار متقاضی در کشور تنها 2800 نفر پذیرفته می شوند و این رقابت میان تعداد بسیار علاقمند برای شرکت در این عرصه حضور در حوزه وکالت را سخت تر نیز کرده است.
برگزاری 20 کارگاه آموزش تخصصی حقوق / ابتکار و خلاقیت در آموزش مفهومی حقوق
مدیر دپارتمان تخصصی دادستان عنوان کرد: بیش از 20 کارگاه آموزشی در موسسه اندیشه سازان برگزارشده که این کارگاه های آموزشی بستری برای آموزش تخصصی حقوق بوده است.
قاضی زاده عنوان کرد: ابتکار و نوآوری در آموزش تخصصی مانند تدریس به شیوه مفهومی و رمز نگاری نیز از کلیدهای موفقیت پذیرفته شدگان آزمون وکالت از این مجموعه بوده است.
وی به فرصت ایجاد شده برای آموزش علم حقوق به وکلا ، قضات و دانشجویان اشاره و بیان کرد: این کارگاه های آموزشی با همکاری قوه قضاییه و در راستای آموزش تخصصی حقوق برگزار شده است.
قاضی زاده کارگاههای برگزار شده را باعناوین کارگاه آموزش قانون مجازات اسلامی، کارگاه بررسی قانون جدید برای مبارزه با مواد مخدر، کارگاه حقوق ثبت وکارگاه سرقفلی را برشمرد.
تجلیل از برگزیدگان آزمون وکالت
همچنین در ادامه این نشست از رتبه های برگزیده آزمون وکالت مجتبی اقنوم، ابوالقاسم اسدی، محمدرضا رباط جزی، سمیرا صادق شیرازی نیز تجلیل شد.
رتبه های برتر پذیرفته شده در آزمون وکالت دلایل موفقیت خود را توکل برخدا، پشتکار و برنامه ریزی مناسب و آموزش مفهومی حقوق در دپارتمان تخصصی دادستان عنوان کردند.