ارومیه - خبرگزاری مهر: معاون امور برنامه ریزی استاندار آذربایجان غربی بر لزوم تسریع در راه اندازی کامل پایانه مرزی تمرچین پیرانشهر تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، تقی کهوریان شامگاه چهارشنبه در جلسه بررسی مشکلات مرز تمرچین پیرانشهر، با اشاره بر لزوم برنامه ریزی و اجرای پروژه های زیربنایی در پایانه مرزی تمرچین، افزود: تسریع در راه اندازی کامل این پایانه مرزی موجب پویا شدن اقتصاد کشور و همچنین کمک به معیشت مردم مرزنشین و فراهم کردن زمینه کسب درآمد پایدار برای آنان می شود.

وی ایجاد زمینه حضور بخش خصوصی در مبادلات مرزی آذربایجان غربی را موجب رونق تجارت در این حوزه دانست و اظهار داشت: مرز تمرچین دروازه اقتصادی مناسبی برای شکوفایی، توسعه اقتصادی، بهبود وضعیت معیشتی مردم و اشتغالزایی جوانان است که باید با برنامه ریزی مناسب از این فرصت و پتانسل مطمئن بخوبی استفاده شود.

معاون امور برنامه ریزی استاندار آذربایجان غربی با تاکید بر لزوم افزایش حجم صادرات استان، عنوان کرد: با زیرساخت هایی که در این پایانه در حال اجرا است می توان علاوه بر رونق بخشیدن به صادرات و واردات شاهد ایجاد اشتغال و کمک به معیشت مردم و ارتقای شاخص امنیتی در منطقه نیز شد.

کهوریان همچنین نسبت به ساماندهی و دوبانده کردن جاده تمرچین به پیرانشهر و وضعیت راه های ارتباطی در مرز تمرچین تاکید کرد و گفت: پایانه مرزی تمرچین پیرانشهر به عنوان یکی از نقاط عبور ناوگان حمل و نقل بار و مسافر محسوب می شود که افزایش سطح تعاملات از طریق کاهش زمان توقف، تجمیع فعالیت در یک مکان خاص، افزایش بهره وری و استفاده از سیستم های IT  هدف گذاری شده است. 

وی با تاکید بر لزوم روان سازی و آسان سازی صادرات و وارادت و ترانزیت کالا در مرز تمرچین گفت: هم اکنون مشکل فعالیت 24 ساعته بودن مرز از طرف عراق وجود دارد که باید با مسئولان عراقی این بحث را مورد پیگیری قرار  دهند، بطوریکه سرعت کم سامانه رایانه ای در مرز تمرچین باعث افزایش ترافیک و کندی تردد مسافران و کامیون ها شده است.

وی عدم ورود یکسره صادرات، کمبود کامیون های عراقی در مرز تمرچین و عدم وجود شرکت های حمل و نقل در مرز حاج عمران را از مشکلات اساسی مرز تمرچین عنوان و اعلام کرد: امنیت پایدار و حضور بخش خصوصی در مرز تمرچین باعث رونق و افزایش حجم صادرات شده است .

معاون امور برنامه ریزی استاندار آذربایجان غربی اظهار داشت: پایانه مرزی تمرچین پیرانشهر به دلیل موقعیت خاص و استراتژیک، ایجاد مسیر آلترناتیو برای کشور ترکیه به منظور دسترسی به بنادر دریای مدیترانه، قاره های اروپا و آفریقا از طریق کشورهای سوریه و لبنان از موقعیت بسیار ویژه ای برخوردار است.

فرماندار پیرانشهر نیز در این دیدار با اشاره به اینکه با اتصال راه آهن دریاچه ارومیه مسیر ترانزیتی ایران از طریق کشورهای عراق، سوریه و لبنان با استفاده از مرز تمرچین و حاج عمران پیرانشهر به اروپا فراهم می شود، ادامه داد: برقراری اولین خط منظم مسافری از مسیر ارومیه، اربیل و کوتاه شدن مسیر دسترسی مسافران از قلمرو اقلیم کردستان عراق از دیگر ویژگی های مرز تمرچین پیرانشهر محسوب می شود.

اروج مجاهدی با بیان اینکه افزایش سطح خدمات و تسهیل در عبور و مرور و روان شدن ناوگان حمل و نقل موجب توسعه اقتصادی و رشد منطقه و ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی و اجتماعی این منطقه می شود، گفت: با افتتاح سالن مسافری اجرای طرحهای عمرانی در این پایانه مرزی به اتمام رسیده و وارد فاز حفظ، نگهداری و سرمایه گذاری شده است.

وی پایانه‌های مرزی بستر توسعه اقتصادی و دستیابی به زمینه های توسعه پایدار از طریق جابجایی کالا و مسافران بین المللی دانست و افزود: اجرای طرحهای عمرانی در مبادی ورودی و خروجی در افزایش تعاملات با کشورهای همسایه، ایجاد اشتغال پایدار، رشد درآمدهای ارزی و کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی تاثیربسزایی دارد.

فرماندار پیرانشهر با اشاره به موقعیت ویژه پایانه مرزی تمرچین پیرانشهر، اظهار داشت: این مرز در مقایسه با سایر مرزهای استان از جایگاه خاصی برخوردار بوده بطوریکه با وجود محدودیت در ساخت و ساز ها و موقعیت جغرافیایی، روزانه پذیرای حجم زیادی از ناوگان حمل و نقل مسافری و باری است.

وی با بیان اینکه این موضوع توجه بیشتر به کیفی سازی خدمات، اعمال مدیریت مطلوب برای تسهیل روند تردد و تعامل بیش از پیش با مجموعه های مستقر در مرز را ضروری می کند، عنوان کرد: برای تغییر مسیر انتقال کالاهای ترانزیتی به کشور عراق از طریق مرز تمرچین اقدامات زیادی انجام شده که حفظ این جایگاه و ارتقا آن باید در اولویت کاری همه مدیران دستگاههای ذیربط باشد.

پایانه مرزی تمرچین پیرانشهر در مرز مشترک با کشور عراق قرار دارد که در جنوب غربی آذربایجان غربی واقع شده است، مرز تمرچین تا شهر ارومیه مرکز استان 160 کیلومتر فاصله دارد و فاصله نزدیکترین شهرها به این مرز، پیرانشهر در ایران و چومان در عراق است که به ترتیب حدود 11 کیلومتر و 25 کیلومتر با گمرک تمرچین فاصله دارند.

مرز تمرچین پیرانشهر در سال 86 به عنوان مرز مجاز رسمی زمینی شناخته شد .