مدير كل دفتر پرورش طيور و زنبور عسل وزارت جهاد كشاورزي گفت : نژادهاي جديد خارجي آمار بيماري و مرگ و مير مرغ را در ايران افزايش داده است.

"محمد شهيري پارسا" درگفت و گو با خبرنگار مهر در كرج اظهار داشت : از لحاظ توليد گوشت مرغ مشكلي وجود ندارد ؛ اما معضل جدي اين بخش آمار بالاي مرگ ومير مرغان بومي در ايران است .

وي با اشاره به ورود نژادهاي خارجي مرغ با توجه به بيماريهايي كه در آنها ديده شده افزود : تعداد جمعيت مرغان بومي كشور با رشد فزاينده اي روبرو بوده است  و همين امر با ورود نژادهاي جديد خارجي آمار بيماري و درنتيجه مرگ ومير را بالا برده است .

شهيري خاطر نشان كرد : براي رفع اين معضل با همكاري جهاد كشاورزي و اداره حفظ منابع ژنتيكي كشور تمهيداتي انديشيده شده كه با اجراي آنها اميد مي رود تعداد مرگ ومير مرغان كاهش يابد.

وي تصريح كرد: يكي از اين تمهيدات احداث مركز اصلاح نژاد مرغ در كشور است كه در آن با همكاري مهندسان ژنتيك نژادهاي برتر مرغ شناسايي و حفظ مي شوند و نژادهاي معيوب نيز مورد اصلاح ژنتيكي قرار مي گيرند.

اين مسئول تأكيد كرد : مسير اصلي ارتقاء كيفيت پرورش مرغ آماده است و كافي است با سياستگذاريهاي دقيق و نوين توجه مسئولان كشور را به اين مسير جلب كنيم .

به گفته مدير كل دفتر امور پرورشي و بهبود توليدات طيور كشورهم اكنون 43 ميليون قطعه مرغ در كشور وجود دارد و 12 مركز نگهداري و پرورش مرغ بومي در ايران مشغول فعاليت هستند.

اولين همايش دو روزه مرغ بومي كشور با شركت استادان ، كارشناسان ، دانش پژوهان و دانشجويان علاقه مند از سراسر كشور در مؤسسه تحقيقات علوم دامي كشور در كرج در حال برگزاري است .