جمشید برزگر در گفتگو با مهر با اشاره به اینکه رقم 35 میلیون تومانی ساخت مسکن جوابگوی ساخت و ساز در شهرهای نیست، گفت: شاید این رقم تسهیلات مناسب مسکن روستایی باشد اما در کلان شهرها و شهرهای بزرگ این رقم نمی تواند هزینه های ساخت را پوشش دهد.
وی با بیان اینکه تسهیلات مسکن و ساختمان باید پلکانی باشد، اظهار داشت: تسهیلات باید برای روستاها، شهرهای زیر25 هزار نفر و بالای 25 هزار نفر، کمتر و بیشتر از 200 هزار نفر و کلان شهرها متفاوت باشد تا متناسب با تورم هر شهر، هزینه ها پوشش داده شود.
رئیس هیئت مدیره کانون سراسری انبوه سازان با بیان اینکه دهک 7 به بالا بدون تسهیلات هم میتوانند مسکن تهیه کنند، افزود: مسکن دهک یک باید از طریق سازمان های اجتماعی و دولت تامین شود و برای مابقی دهک ها هم باید متناسب با هر شهری تسهیلات تا سقف 75 درصد از هزینه ساخت پرداخت شود و بازپرداخت هم متناسب با توان خریدار باشد.
برزگر تصریح کرد: متاسفانه بانک ها سه قفله شده اند و تسهیلاتی را به بخش مسکن نمی دهند در حالیکه این بخش در سیستم بانکی شاید صفر یا یک درصد بدهی داشته باشد و اغلب وام گیرندگان در این بخش، وام های خود را پرداخت میکنند.
وی با طرح این پرسش که مسئولان اعلام کنند که چند درصد از مطالبات معوق بانک ها مربوط به بخش مسکن و ساختمان است، بیان کرد: این رقم بسیار کم است بنابراین بانک باید به این بخش اعتماد کند و تسهیلات ساخت را بالاتر ببرد.
رئیس هیئت مدیره کانون سراسری انبوه سازان با اشاره به اشتغالزایی بالایی که این صنعت دارد، بیان کرد: اگر تسهیلات مناسبی به این بخش تزریق شود میتواند جایگاه ویژهای را در صنعت تولیدی کشور داشته باشد و انبوه سازان هم با تولید مسکن، این تسهیلات را به خریدار منتقل میکنند.