عزیز ارشم در گفتگو با خبرنگار مهر در اهواز «مالچ پاشی» را بخشی از برنامه بیابان زدایی و مقابله با گرد و غبار عنوان کرد و افزود: امسال مالچ پاشی از برنامه بیابان زدایی حذف شده و فقط «نهال کاری» اراضی اجرا شده است.
وی دلیل این امر را کمبود منابع مالی، گران بودن مالچ و سنگین بودن هزینه های مالچ پاشی دانست و اظهار کرد: با وجودی که وزارت نفت مکلف به تامین اعتبار پروژه بیابان زدایی خوزستان شده اما اعتبارات این طرح در دو سال گذشته محقق نشده است.
ارشم، تصویب طرح بیابان زدایی 200 هزار هکتار از بیابان های خوزستان به منظور مقابله با گرد وغبار را در سال 87 یادآور شد و توضیح داد: بعد از گران شدن مالچ و افزودن شدن هزینه های تامین آن به نرخ تعیین شده در مصوبه، مساحت بیابان زدایی به 75 هزار هکتار کاهش یافت و قرارگاه خاتم به عنوان پیمانکار انتخاب شد.
به گفته وی، قیمت مالچ از 12 تومان به 720 تومان در سالهای 88 و 89 رسید و در حال حاضر تا یک هزار و 440 تومان افزایش یافته است و این در حالی بوده که اعتبار پروژه ثابت است بنابراین باعث میشود که حجم پروژه بر اساس اعتبار قابل تامین کاهش یابد.
این مقام مسئول گفت: در ابتدا قرار بر این بود که سالانه 15 هزار هکتار بیابان زدایی صورت گیرد این در حالیست که کل سطوح کار شده در دو سال و نیم گذشته 15 هزار است.
وی با بیان اینکه بر اساس این مصوبه وزارت نفت مکلف به تامین اعتبار این پروژه است، افزود: روند تامین مالی پروژه به خوبی انجام نشده به همین دلیل آینده طرح مبهم است. به طور مثال سرنوشت آبیاری و نگهداری سطوح نهالکاری شده در سال آینده نامعلوم است.
ارشم تصریح کرد: در حال حاضر بابت اجرای طرح حدود 15 میلیارد تومان به پیمانکار بدهی داریم.
بر اساس این گزارش، طبق مصوبه مشهور به 200 هزار هکتاری، مقرر است که وزارت نفت اعتبار مورد نیاز برای بیابان زدایی 200 هزار هکتار از اراضي بياباني اطراف تاسيسات نفتي را در مدت پنج سال تامین کند.
از مجموع این طرح 48 هزار هكتار از بیابان ها نياز به مالچپاشي دارد، که در اهواز، اميديه، دشتآزادگان و شوش قرار دارند. نهالكاري و توسعه فضاي سبز ديگر اقدامات پيشبيني شده در اين طرح هستند. احيا و بازسازي 30 هزار هكتار از جنگل های سنواتی و احداث بادشكن زنده در اطراف مزارع و قرق عرصههاي بياباني به مساحت 10 هزار هكتار از دیگر برنامه های این است.