به گزارش خبرگزاری مهر، ساندی تلگراف در گزارش خود می نویسد : یک بار دیگر "باراک اوباما" یک موضوع بین المللی را مطرح کرد تا اعتبار چندانی نداشته باشد. اوباما پیشتر و در تابستان گذشته زمانی که باید به تهدید خود در مورد حمله به سوریه به واسطه استفاده از تسلیحات شیمیایی در این کشور عمل می کرد از انجام آن شانه خالی کرد.
اکنون یک بار دیگر اوباما کشور دیگری را تهدید کرده و این بار روی سخن او "ولادیمیر پوتین" رئیس جمهور روسیه است. اوباما تهدید کرده که مداخله نظامی روسیه در اوکراین برای مسکو هزینه هایی را در پی خواهد داشت و این بار پوتین درپی آن است تا با این تهدید، اوباما را مورد آزمایش قرار دهد.
به نوشته ساندی تایمز، تا پیش از رای سنای روسیه درباره موافقت با درخواست پوتین برای مداخله نظامی در اوکراین، درباره برنامه های مسکو برای کی یف تردیدهایی وجود داشت، اما اکنون هیچ موضوع پنهانی در این رابطه وجود ندارد.
با توجه به مجوز سنای روسیه و همچنین اعزام دو هزار نیروی ناشناس روس به کریمه، به نظر می رسد که پوتین خطرات و بهای از دست دادن نفوذ مسکو بر اوکراین و کریمه را محاسبه کرده و به این نتیجه رسیده که نگه داشتن اوکراین و کریمه به رویارویی با واکنش های دیپلماتیک و اقتصادی آمریکا و اتحادیه اروپا می ارزد.
ساندی تلگراف در ادامه می نویسد : گذشته از تهدیدهای انجام شده از سوی کشورهای اروپایی و آمریکا، غرب می داند که گزینه چندانی برای مقابله با مداخله احتمالی روسیه در اوکراین ندارد. بر خلاف سوریه که اوباما می توانست بدون ایجاد مشکلی به تنهایی اقدام به حمله نظامی به این کشور کند، در اوکراین، اوباما این امکان را ندارد و باید به واکنش همراه با جامعه جهانی اکتفا کند.
گزینه های روی میز اوباما و کشورهای اروپایی برای مقابله با مداخله روسیه در اوکراین شامل تعلیق حضور روسیه در جی هشت، بایکوت کردن نشست جی هشت در ماه ژوئن که در سوچی برگزار می شود، و یا اعمال تحریم های اقتصادی علیه برخی از شرکت ها و مقامات روسی است. پوتین از همه این گزینه ها مطلع است و با دانستن این موارد قصد مداخله در اوکراین را دارد.
این گزینه ها در حالی روی میز است که مبادلات تجاری روسیه با آمریکا فقط دو درصد بوده و اروپا نیز به طور گسترده ای به گاز روسیه وابسته است. علاوه بر این موارد روسیه در سال 2008 میلادی و در هنگام حمله به گرجستان نیز با این خطرات روبرو بود، اما یک سال پس از سوگند خوردن اوباما در کاخ سفید، آمریکا در سال 2009 میلادی به دنبال احیای مجدد روابط خود با روسیه رفت و سعی کرد تا به مسکو نزدیک شود.
اکنون باید این سوال را مطرح کرد که چرا اوباما با وجود اطلاع داشتن از گزینه های اندک خود اشتباه سوریه را مجددا تکرار کند؟ به عبارت دیگر چرا اوباما تهدیدهایی را کرده که توخالی هستند. در این میان برخی از سناتورهای جمهوریخواه از جمله "جان مک کین" خواستار اقدام تندتر آمریکا علیه روسیه شده اند.
بر اساس این گزارش، اتخاذ چنین سیاستی از سوی اوباما باعث شده تا آمریکا ابهت خود در دنیا را از دست بدهد و دیگر کسی به تهدیدهای کاخ سفید اعتنا نکند. در این میان آمریکا و اتحادیه اروپا باید صراحتا حمایت مالی و سیاسی خود را از دولت جدید اوکراین اعلام کرده و به روسیه گوشزد کنند که اقدام نظامی در اوکراین می تواند تبعات بسیار سنگینی از انزوای سیاسی گرفته تا تحریم های گسترده به دنبال داشته باشد. اما با وجود همه این موارد بازهم پوتین محاسبه لازم در این رابطه را انجام داده و به این نتیجه رسیده که سودی که روسیه از نگه داشتن اوکراین و کریمه در اردوگاه خود می برد بسیار بیشتر از تنبیهاتی است که آمریکا و اروپا در حق مسکو اعمال می کنند.