به گزارش خبرنگار مهر، حمیدرضا گوهر صبح امروز در افتتاحیه همایش منطقه ای فرهنگ و ادبیات کردی با نگاهی به آثار استاد محی الدین حق شناس که در مجتمع فرهنگی هنری فجر سنندج برگزار شد، گفت: 53 مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شد که به دلیل کیفیت بالا و موضوعات متناسب با همایش با رای داوران 50 مقاله در کتاب همایش منتشر می شود.
وی اظهار داشت: هیئت داوران این همایش را محمد سعید غفاری، جمال احمدی، سلما ساعدی، عدنان برزنجی، جمال احمدیآیین و خالد امانی تشکیل دادند.
وی افزود: با رای هیئت داوران 12 مقاله در سه پانل تخصصی ارائه می شود و در پایان همایش نیز از نویسنده های این مقالات با دادن لوح تقدیر و تندیس همایش تقدیر می شود.
دبیر اجرایی همایش منطقه ای ادبیات عامه کردی عنوان کرد: از اکثر شهرهای کشور به ویژه تهران، کرج، کرمانشاه، پاوه،جوانرود، ایلام، مهاباد، بوکان و تمامی شهرهای استان کردستان به دبیرخانه همایش مقاله ارسال شده است.
گوهری ادامه داد: یکی از مقاله های برجسته همایش با عنوان لالایی کردی به نویسندگی مریم پارسا بود که متاسفانه به دلیل آزمون دکترا نتوانست در این همایش شرکت کند و یکی از نکات قابل توجه در این رابطه فارس زبان بودن این نویسنده است که به دلیل تسلط بر موضوع مقاله ای ارزشمند را نگاشته بود.
وی به محورهای برگزاری این همایش اشاره کرد و اظهار داشت: نقد و بررسی گویه های سنه یی و ظرفیت و تأثیرگذاری های آن بر ادبیات کردی، آداب و رسوم رایج در گذشته و دلایل ضعف و افول آن ها در زمان حال از جمله محورهای این همایش است.
وی از دیگر محورهای همایش را وجود اختلاف گویه سنه یی و با گویش اردلانی، بررسی آثار استاد محی الدین حق شناس و تأثیر صدا و لحن وی در مخاطب، فولکلور سنه و بازتاب آن در منظومه شاره که م سنه، جلوه و بازتاب طبیعت به ویژه آبیدر در سروده های استاد حق شناس، بازتاب معماری کهن شهر سنندج در آثار استاد حق شناس و موضوع های آزاد مرتبط ذکر کرد.
اين همايش يك روزه به همت اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي كرستان، دانشگاه آزاد سنندج، شهرداري و شوراي اسلامي شهر سنندج و شماري ديگر از ادارات دولتي و انجمن هاي فرهنگي و هنري سنندج برگزار مي شود.