به گزارش خبرنگار مهر، اختتامیه سومین جشنواره دانش آموزی "نوجوان سالم" استان البرز ظهر دوشنبه با حضور منصور کیایی مدیر کل دفتر مراقبت در برابر آسیب های اجتماعی وزارت آموزش و پرورش، عسگری مدیر کل امور اجتماعی استانداری البرز، سرهنگ خسروی معاون اجتماعی نیروی انتظامی استان البرز، خسرو ساکی مدیرکل آموزش و پرورش البرز و جمعی از دانش آموزان و کارشناسان سلامت در کانون فرهنگی تربیتی شهید فهمیده کرج برگزار شد.
احتمال بروز رفتار پرخطر ویژگی دوره نوجوانی است
مدیر کل دفتر مراقبت در برابر آسیب های اجتماعی وزارت آموزش و پرورش در این جشنواره و در ابتدای سخنان خود به دلیل استفاده از عبارت رفتار پرخطر به جای استفاده از اصطلاح آسیب های اجتماعی اشاره کرد و اظهار داشت: بروز رفتارهای پرخطر یکی از ویژگی های دوره نوجوانی به دلیل حساسیت ها و ظرافت های این دوره از زندگی است و اگر به درستی این دوران کنترل شود می توان امیدوار بود آینده خوبی در انتظار جوانان و نوجوانان باشد.
منصور کیایی ادامه داد:رفتارهای پرخطر دروازه ای برای آسیب های اجتماعی است و به همین دلیل باید قبل از تبدیل شدن به آسیب کنترل شود، متاسفانه در مصاحبه با افراد دچار اعتیاد و مطالعات پیرامونی متوجه شدیم سه عامل کنجکاوی، لذت و تفریح در صدر عوامل و مختصات رفتارهای پرخطر قرار دارند.
وی تاکید کرد: اگر جوانان بیاموزند چگونه از خودشان در برابر رفتارهای پرخطر حفاظت کنند می توان به موفقیت آنها در آینده امیدوار بود.
مدیرکل دفتر مراقبت در برابر آسیب های اجتماعی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه دانش آموزان خود باید تلاش کنند تا پیشگیری از رفتارهای پرخطر در تمام مدارس کشور نهادینه شود، تصریح کرد: عمده ترین پیام جشنواره نوجوان سالم باید این باشد که دانش آموزان اختتامیه را سرآغازی بر رسالت خود بدانند و تلاش کنند برای مصون ماندن از ابتلا به رفتارهای پرخطر مهارت های خود را در زمینه های مختلف افزایش دهند.
دانش آموزان شبکه نوجوان سالم در کشور ایجاد کنند
کیایی پیشنهاد تشکیل شبکه نوجوان سالم را به دانش آموزان در کشور داد و خطاب به دانش آموزان گفت: شما باید پیام هایی را که در این جشنواره آموخته اید و به آنها دست یافته اید به تمام مدارس کشور انتقال دهید.
وی تاکید کرد: باید به سمتی حرکت کنیم که تمامی مدارس کشور تحت پوشش برنامه های پیشگیری قرار گیرند و از سویی دیگر باید یک نهضت فرهنگی در مدارس به راه بیافتد و دانش آموزان خود از آینده اشان محافظت کنند.
مدیر کل دفتر مراقبت در برابر آسیب های اجتماعی وزارت آموزش و پرورش افزود: همچنین یکی از مهمترین برنامه توجه ویژه به نوجوانان و جوانان در معرض خطر است، با استقرار نظام مراقبت اجتماعی از غربالگری تا فوریت های اجتماعی می توان به این دسته از نوجوانان آموزش های مفیدی را ارائه کرد.
کیایی از تحت پوشش قرار گرفتن تمامی مدارس کشور برای برپایی نمایشگاه های سیار "پیشگیری" در سال آینده خبر داد و گفت: در راستای برنامه های تدوین شده در این حوزه علاوه بر برپایی نمایشگاه ها، نشریه ای نیز در همین رابطه از اردیبهشت 93 در دبیرستان های سراسر کشور توزیع خواهد شد.
وی در پایان تاکید کرد: تمام نهادهای کوچک و بزرگ باید آموزش و پرورش را در امر تعلیم و تربیت یاری کنند.
جهت گیری شغلی مهمتریت عامل پیشگیری از آسیب
همچنین در ادامه این جشنواره خسرو ساکی مدیر کل آموزش و پرورش استان البرز به موضوع تربیت اسلامی تاکید شده در سند تحول بنیادین اشاره کرد و گفت: مدرسه در سند تحول کانون انسان سازی در ابعاد مختلف تعریف شده است و ما باید در شش ساحت اخلاقی اجتماعی، زیستی بدنی، سیاسی اجتماعی، اقتصادی حرفه ای و علم و فناوری برنامه های متنوع و مناسبی تعریف و اجرا کنیم.
ساکی ادامه داد: مهمترین راه پیشگیری از آسیب های اجتماعی و رفتارهای پر خطر انس و الفت با قرآن و خواندن نماز با حضور قلب است.
وی اظهار داشت: در بعد اجتماعی ساحت های اشاره شده آنچه موجب کاهش انگیزه دانش آموزان به ادامه تحصیل می شود موضوع اشتغال است و همکاران فرهنگی باید دانش آموزان را به سمتی سوق دهند که با تحصیل در رشته های مورد نیاز بازار کار آینده ای شغلی داشته باشند.
مدیر کل آموزش و پرورش استان البرز گفت: پیشگیری از آسیب های اجتماعی و رفتارهای پرخطر از هر جنبه ای نیازمند جهت گیری تحصیلی و شغلی جوانان و نوجوانان است.
وی با بیان اینکه داشتن زندگی سالم و مدرسه ای مطلوب نیازمند عمل به جنبه های مختلف ساحت های اعلام شده است، تصریح کرد: سه عامل ورزش، تهذیب و تحصیل مطرح شده از سوی مقام معظم رهبری چکیده این شش ساحت است که باید به آن توجه ویژه شود.
در پایان اختتامیه جشنواره نوجوان سالم از دانش آموزان برگزیده در رشته های عکس، فیلم کوتاه، مقالهٰ، روزنامه دیواری و نقاشی تجلیل شد.