مشهد - خبرگزاري مهر: دبيراجرايي همايش طب الرضا(ع) با اشاره به شيوه هاي درماني مختلف از جمله ماساژدر ماني در طب قديم گفت: در سالهاي اخيرماساژهاي غربي جاي اعمال يداوي در طب اسلامي را گرفته است.

به گزارش خبرنگار مهر، هادي منوري عصر دوشنبه در نشست خبري همايش طب الرضا(ع) اظهار كرد: چهارمين همايش علمي پژوهشي طب الرضا(ع) هفدهم و هجدهم ارديبهشت در تالار رازي دانشگاه علوم پزشكي برگزار مي شود.

وي با بيان اينكه در سالهاي گذشته مقالات بسياري بر مبناي محورهاي اعلام شده به دبيرخانه همايش رسيده است محورهاي همايش طب الرضا(ع) را در سه بخش، مباني نظري شامل تاريخچه طب اسلامي و سنتي، طب اسلامي از منظر قرآن و حديث و همچنين كليات طب اسلامي و سنتي برشمرد.

منوري افزود: از بحث هاي  اخيركه مورد تضارب آراء‌دانشمندان و محققين علوم طب اسلامي است؛ بحث " طب اسلامي" است.

وي از اختلاف نظر در خصوص پذيرش طب اسلامي به عنوان يك مكتب مستقل خبر داد و گفت: برخي طب اسلامي به عنوان يك مكتب مستقل مورد قبولشان نيست.

منوري همچنين به حضورانديشمندان حوزه و دانشگاه در همايش طب الرضا(ع)اشاره كرد و گفت: در اين همايش شاهد تضارب آراء انمديشمندان در حوزه طب قديم خواهيم بود.

رواج ماساژهاي غربي/ ماساژ باعنوان اعمال يداوي در طب اسلامي

منوري در ادامه تاكيد كرد: در این همایش کارگاه‌ روش‌های تشخیص احادیث مستند پزشکی و ماساژ کف پا برای علاقمندان برگزار می‌شود.

وي يادآور شد: اين روزها انواع ماساژهاي غربي،‌ سوئدي،‌ تايلندي  رواج پيدا كرده در حالي كه ما خودمان تاريخچه ماساژهايي را داريم كه هيچيك از اين كشورها سابقه اي درآن نداشته اند.

منوري عنوان كرد: قرار است اين نوع ماساژ تحت عنوان اعمال يداوي طب سنتي و اسلامي نامگذاري و معرفي شود.

وي محور ديگر همايش را كاربرد نجوم در طب اعلام كرد و در ادامه يادآور شد: موضوع ويژه امسال از بحثهاي اساسي يعني بهداشت در سيره نبوي است.

اصلاح ‌سبك زندگي اساس طب اسلامي

وي ادامه داد: بهداشت به پيشگيري از بيماري مي پردازد و طب اسلامي پايه و اساس پيشگيري از بيماري و با اصطلاح امروزي اصلاح ‌سبك زندگي است.

منوري به تاثير و اهميت اصلاح سبك زندگي در خانواده هاي ايراني تاكيد كرد و گفت: اگر سبك زندگي اسلامي نهادينه شود در بين مردم جا بياندازيم ديگر آمار وحشتناك بيماريهاي درمان ناپذير را نخواهيم داشت.

دبير اجرايي همايش طب الرضا(ع)  با ابراز تاسف از افزايش آمار جراحي هاي قلب در ايران كه برابري مي كند با تعداد جراحي هاي قلب در كشور چين آن را فاجعه بزرگ دانست.

اين متخصص طب سنتي ادامه داد: چرا سبك زندگي ما به گونه اي باشد كه در سنين جواني بسياري ازجوانان به بيماري هاي مبتلا شوند كه نيازمند اعمال جراحي سخت باشند.

از فعاليت افراد فاقد صلاحيت در طب قديم جلوگيري شود

وي به حضور افراد ناآگاه و فاقد صلاحيت در عرصه طب سنتي اشاره كرد و يادآور شد: اخيرا در كشور غير متخصصان و كساني كه در اين حوزه صلاحيت ندارند شروع به فعاليت كرده اند كه مشكلات مردم را دامن مي زنند.

اين متخصص طب سنتي ابراز اميدواري كرد تا وزارت بهداشت و درمان با تاسيس دانشكده هاي طب سنتي و آموزش پزشكان متخصص در طب قديم و ساماندهي اين عرصه در كشور از فعاليت اين افراد جلوگيري كند.

دبيراجرايي همايش طب الرضا(ع) از مشهد به عنوان قطب طب سنتي كشور ياد كرد و گفت: با توسعه اصولي اين طب كشور اسلامي ايران مي تواند قطب طب اسلامي در ميان كشورهاي اسلامي همجوار وغير همجوار باشد.

وي همچنين به تربيت دانشجويان در مقطع دكترا در دانشكده طب سنتي مشهد درسالهاي اخيراشاره كرد و از فارغ التحصيلي اولين گروه اين دانش آموختگان به زودي خبر داد.

براي اولين بار در كشور بيمارستان طب سنتي در مشهد

منوري ابراز اميدوراي كرد براي اولين بار در كشور بيمارستان طب سنتي در مشهد تاسيس شود.

 وي تاكيد كرد: يكي ازمشكلات در زمينه بستري بيماران و درمان با طب سنتي نبود بيمارستان طب سنتي است.

دبيراجرايي همايش طب الرضا(ع)  همچنين در ادامه يادآور شد: در همايش طب الرضا (ع) دو كارگاه در زمينه روشهاي تشخيص احاديث مستند پزشكي و ماساژ كف پا پيش بيني شده است.

وي ادامه داد: در كاروانهاي پياده در ايام دهه آخر صفر كه براي زيارت امام رضا آمدند گروه هايي انتخاب و براي تسكين درد پاي زائران كه از مسيرهاي طولاني آمدند از ماساژ كف پا استفاده كردند.

دبير اجرايي همايش طب الرضا(ع)  عنوان كرد: آخرين مهلت ارسال مقالات 17 فروردين ماه جاري است و آثار باید از طریق سایت www.mums.ac.ir/teb و tebborreza@mums.ac.ir  ارسال شود.