به گزارش خبرنگار مهر، به تعبیر قدما؛ مرگ «شتری است که در خانه هرکسی می خوابد» اما اینکه کسی از این دنیای فانی رخت بربندد و بستگان و آشنایانش برای اینکه حداقل فاتحه ای نثارش کنند نتوانند قبرش را پیدا کنند موضوعی است که جای تامل دارد.
تشابه نام دو آرامستان در استانهای البرز و تهران همین مشکل، یعنی سردرگمی بستگان و آشنایان اموات برای یافتن قبور را سبب شده است که همین امر می طلبد که از سوی مسئولین ذیربط در جهت رفع این تشابه اسمی اقداماتی مقتضی صورت پذیرد.
بهشت سکینه(س) نام گورستان اصلی شهرستان کرج و در واقع بزرگترین گورستان استان البرز است. زمین مکان یادشده در سال ۱۳۵۴ توسط فرمانداری و جنگلداری وقت تحویل شهرداری کرج شد و استفاده رسمی از آن به عنوان «گورستان شهرداری کرج» از همان زمان آغاز شد.
یک تغییر نام و صد مشکل
اما مشکل از آنجا شروع شد که نام این گورستان در دیماه سال ۱۳۵۵ از «گورستان شهرداری کرج» به «بهشت سکینه (س)» تغییر یافت و به سبب آنکه آرامستانی هم در محوطه بقعه متبرکه امامزاده بی بی سکینه(س) که در شهر صفادشت تهران قرار گرفته است نیز وجود دارد، برخی از افراد گمان می برند که این دو آرامستان یکی هستند.
لازم به ذکر است که شهر صفادشت که جزو شهرستان ملارد استان تهران محسوب می شود با شهر ماهدشت شهرستان کرج و استان البرز همجوار است که همین نزدیکی و همجواری هم خود بر مشکلات به وجود آمده توسط تشابه اسمی یاد شده می افزاید.
در همین رابطه یکی از شهروندان تهرانی عنوان می کند: سال گذشته که هنرمند کشوری "ایرج قادری" مرحوم شد من با همین مشکل مواجه شدم. مانده بودم که منظور از بهشت سکینه، قبرستان بی بی سکینه(س) است و یا آرامستانی که در نزدیکی شهر کمالشهر است.
حمید بذرافشان می افزاید: آخر فاصله این قبرستان یک قدم و دو قدم نیست که آدم بگوید عیبی ندارد وحتما حدود 25 تا 30 کیلومتر فاصله دارد. من فکر می کنم اگر همان نام قبلی که معروف بود به گورستان شهرداری کرج بر روی آن گذاشته شود بهتر باشد یا حداقل نام دیگری که از اشتباه جلوگیری کند چون بی بی سکینۀ شهر ماهدشت خیلی معروف تر است مخصوصاَ برای تهرانی ها.
شهروندان درخواست کتبی ارائه دهند؛ پیگیری می کنیم
در همین رابطه گفتگویی هم انجام دادیم با كارشناس تبليغات روابط عمومی و بين الملل شهرداری كرج که مسئولیت نامگذاری بر معابر و اماکن را در شورایی در همین ارتباط بر عهده دارد.
امير عوض زاده پیگیری مشکل به وجود آمده را منوط بر درخواست کتبی از سوی شهروندان می داند و طرح این مسئله را منطقی می داند.
عوض زاده در همین رابطه می افزاید: اتفاقاً مشکل تشابه اسمی در دیگر حوزه های شهری هم وجود دارد. برای مثال مشکل تشابه اسمی معابر می تواند موجب سردرگمی آتش نشانی ها شود و در انجام صحیح ماموریت آنها خلل ایجاد کند.
مسئول نامگذاری معابر و اماکن شهرداری کرج می افزاید: در همین رابطه از شهروندان هم درخواست کرده ایم که نام های مکانها، خیابانها و کوچه هایی که در آنها تشابه وجود دارد را به ما اعلام کنند تا در نتیجه آن ما این درخواستها را به شورای شهر اعلام کنید و درباب آن تصمیمات لازم انجام پذیرد. این امر برای پیشگیری از مشکلات آینده سودمند باشد.
این مسئول همچنین درخواست کرد در آدرس هایی که از سوی شهروندان در موارد مختلف ارائه می شود نیز دقت لازم به عمل آید تا از مشکلات دیگر جلوگیری شود، مثلاَ در خصوص آرامستانی که در محوطه بقعه متبرکه امامزاده بی بی سکینه(س) وجود دارد نام ماهدشت یا صفادشت هم ذکر شود تا از اشتباهات جلوگیری شود.
به هرترتیب مشکل یادشده موردی است که یک واقعیت ملموس است و باید درجهت رفع آن نیز اقدام شود تا از این پس شاهد سردرگمی هیچ شهروندی در این خصوص نباشیم حال چه این شهروند تهرانی باشد یا البرزی یا از هرجای دیگر زیراکه اصل موضوع انرژی و زمانی است که در اینگونه موارد تلف می شود و در کوتاه مدت و دراز مدت در حوزه های مختلف تأثیرگذار خواهد بود.
......................
گزارش از : سعید پورمند