نورآباد - خبرگزاري مهر: شهرستان دلفان در استان لرستان به رغم دارا بودن جاذبه های گردشگری زیادی که در جای جای پهنه خود دارد کمتر به گردشگران معرفی شده است که به نظر می رسد ایام نوروز فرصت خوبی برای دیدار از زیبایی های طبیعی و تاریخی این دیار است.

به گزارش خبرنگار مهر، قرار گرفتن شهرستان دلفان در ميان سه استان لرستان، كرمانشاه و همدان و در مسير ارتباطي استانهاي غرب و شمال غرب با جنوب كشور، وجود آثار باستاني شگرف و زيبا، چشم اندازهاي منحصر به فرد طبيعي، كوهستانهاي سرسبز و اماكن تفريحي، تاريخي و مذهبي و مردمان خونگرم لک زبان آن اين شهرستان را برای جذب گردشگران به ويژه در آستانه سال نو و در بهار طبيعت آماده پذيرايي و استقبال کرده است.

اين شهرستان با دو هزار و 740 كيلومتر مربع مساحت با ارتفاع هزار و 840 متر از سطح دريا يكي از مناطق كوهستاني، سردسير و برفگير كشور به شمار مي رود و بهاري سرشار از خرمي و سرسبزي را با خود به همراه دارد.

وجود بيش از 300 اثر باستاني كه 76 اثر آن به ثبت آثار ملي رسيده اند از قبيل تپه هاي باستاني، اماكن فرهنگي، پل ها، محوطه هاي باستاني و غارها نشان دهنده قدمت چند هزار ساله تمدن اين ديار است.

سرزمين تپه هاي باستاني

دلفان سرزمين تپه هاي باستاني است كه از جمله اين تپه ها مي توان به تپه هاي باباجان، خاتون بان، عبدالحسيني، گندمبان، تلياب و باباجيلان اشاره كرد كه آثار ارزشمند به دست آمده از آنان كه توسط باستان شناسان دانشگاههاي معتبر خارج و داخل كشور حفاري شده اند هر كدام گوياي فرهنگ و تمدن مردمان اين ديار در گذشته هاي دور بوده است.

قدمت اين شهرستان به نيمه نخست هزاره اول پيش از ميلاد مي رسد و در گذشته محل اسقرار قوم كاسيان جنگجو قبل از تصرف بابل بوده است و باستان شناسان از اين شهرستان به شهر مفرغ ياد مي كنند زيرا آكثر آثار ارزشمند بدست آمده از آن مفرغ بوده و هم اكنون زينت بخش بسياري از موزهاي خارج و داخل كشور است.

مسافراني كه از شمال كشور وارد اين شهرستان مي شوند در بدو ورود به خاک آن از گردنه زيبا و ديدني گاماسياب با كوههايي كه از برف پوشيده شده و نشان دهنده هنرمندي خالق زيبايي ها ست گذر مي كنند و از زيبايي هايي هاي كوههاي برفي آن لذت مي برند.

جاذبه های گردشگری مذهبی

وجود سه امامزاده ابراهيم (ع) معروف به باباي بزرگ در 65 كيلومتري جنوب غربي اين شهرستان، امامزادگان احمد و محمود (ع) در 48 كيلومتري غرب شهرستان و امامزاده محمد (ع) معروف به پيرمحمد فضاي معنوي خاصي به اين شهرستان بخشيده است.

این امامزادگان هر ساله بويژه در ايام نوروز شاهد حضور خيل عظيم مشتاقان و ارادتمندان به سلاله پاك رسول الله (ص) كه براي التيام و تسكين دردهاي خود به بارگاه ملكوتي اين امامزادگان معصوم و عظيم الاشان مشرف مي شوند.

سرزمين آبشار ها، غارها و چشمه های خروشان

از مهمترين آبشارهاي اين شهرستان مي توان به آبشارهاي سوله، مهراب، داله لان، غسلگه (حسن گاويار) و قمش نام برد كه در ايام مختلف سال به ويژه در فصل بهار شاهد حضور دوستداران  طبيعت در اين مناطق هستيم.

وجود غارهاي باستاني فراوان از جمله غار پيردوستي يا همان اشگفت اسب كه در بخش كاكاوند اين شهرستان قراردارد و در گذشته محل ديدباني و سكونت چند هزارساله بشر در اين منطقه مي باشد و آثاري كه از آن بدست آمده در حال حاضر در معتبر ترين موزه هاي جهاني و داخلي خود نمايي مي كند.

وجود چشمه آب معدني گرمابه به عنوان يك جاذبه توريستي درماني و تنها چشمه آب معدني غرب كشور كه با داشتن خواص طبيعي گردشگران براي درمان دردهاي مفصلي و روماتيسمي و...به آنجا سفر مي كنند. اين چشمه در 60 كيلومتري غرب شهر نورآباد مركز اين شهرستان قرار دارد.

دلفان سرزمين كوهاي سر به فلك كشيده

كوهاي سربه فلك كشيده مهراب با دو هزار و 450 متر ارتفاع و كوه گرين با هزار و 980 متر ارتفاع از جمله شگفتي هاي طبيعت زيبا و بكر اين شهرستان هستند.

گونه هاي زيباي لاله هاي واژگون، درختان و گياهان كوهي بسيار از جمله زالزالك، گلابي وحشي و غيره كه براي التيام درهاي بيماران از آن استفاده مي شود زيبايي اين كوهها را دو چندان كرده است.

موزه مردم شناسي اين شهرستان نيز كه با نمايش آثار و اقلام فرهنگي، نحوه زندگي و رسوم مردمان لك زبان اين ديار كهن را به خوبي به تصوير كشيده است.

در اين موزه كه در نورآباد مركز شهرستان قرار دارد جلوه هايي از آداب و رسوم  مردم منطقه در قالب كوچ نشيني، ييلاق و قشلاق، صنايع دستي، بافتن سياه چادر، چيت و همچنين عكسهايي از مناظر طبيعي، آئين ها و مراسمات محلي و غرفه سمعي بصري به نمايش گذاشته شده است.

فرش، گليم، جاجيم، عسل، روغن حيواني، گردو، انواع حبوبات مرغوب از جمله سوغات اين شهرستان به شمار مي روند كه گردشگران پس از عبور از اين شهرستان مي توانند از آن براي ديار خود به ارمغان ببرند.