اراک-خبرگزاری مهر: استاندار مرکزی با اشاره به اجرای طرح 1000هکتار درختکاری در اراک گفت: استقبال صنایع برای اجرای طرح درختکاری عاملی مهم در جهت پیوند بیشتر مردم با صنایع است.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد حسین مقیمی ظهر چهارشنبه در همایش روز درختکاری و جلسه ی شورای اداری استان مرکزی در دانشگاه اراک افزود: امسال به طور جدی اجرای این طرح در فضای حدود 250 هکتار به صورت رسمی با هدف برقراری ارتباط بهتر بین مردم، دانشگاه، صنایع، کشاورزی و منابع طبیعی در شهر اراک آغاز خواهد شد.

وی همچنین با اشاره به فرا رسیدن روز درختکاری گفت: استفاده بهینه از آب، خاک و امکانات طبیعی و تدوین برنامه هایی مدون در این راستا می تواند از ایجاد مشکلات زیست محیطی جلوگیری نماید.

استاندار مرکزی اجرای نهضت درختکاری در سراسر استان را عامل مهمی در ایجاد محیط زیست سالم اعلام و اظهار کرد: ترویج فرهنگ درختکاری در سطح استان با همکاری مردم و مسئولین از عوامل کاهش آلودگی هوا نیز می باشد.

وی اضافه کرد: کاشت درخت در فضای 100 هکتاری دانشگاه اراک و کاشت درخت در فضای  500 هکتار بین پالایشگاه و کوه های بین آن توسط منابع طبیعی اقدامات مناسبی در جهت کاهش آلودگی هوای اراک بشمار می رود.

مقیمی استفاده پالایشگاه از گاز، برنامه ریزی برای ایرالکو و انتقال آب به تالاب میقان را از دیگر برنامه های در دست اقدام در جهت کاهش آلودگی هوای اراک بیان کرد.

استاندار مرکزی با اشاره به آلوده بودن هوای اراک، ابراز کرد: توجه دولت در برنامه های سوم، چهارم و پنجم توسعه به مسائل زیست محیطی در اجرای طرح های عمرانی و اقتصادی نشان از اهمیت این موضوع دارد.

اجرای فاز دوم هدفمندسازی یارانه ها

وی در بخش دیگری از سخنان خود از اجرای فاز دوم هدفمندسازی یارانه ها خبر داد و افزود: در اجرای این مرحله دولت خود را مکلف به اجرای قانون می داند و هیچ عملی را خارج ار چهارچوب قانون انجام نخواهد داد.

استاندار مرکزی ابراز کرد: دولت در اجرای فاز دوم هدفمندسازی یارانه ها به دنبال افزایش تدریجی قیمت ها با شیب ملایم است تا شاهد مشکلات حداقلی در این زمینه باشیم.

وی با تاکید بر اجرای اقتصاد مقاومتی توسط تمامی مسئولین و مردم، اظهار داشت: سیاست های اجرایی اقتصاد مقاومتی توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شده و تمامی مردم و مسئولین در راستای مقابله با زیاده خواهی های دشمنان نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و برای دفاع از آرمان های این نظام مکلف به اجرای این قوانین و رعایت اقتصاد مقاومتی در تمامی عرصه ها هستند.

 

استاندار مرکزی هدف از اجرای اقتصاد مقاومتی را مصرف بهینه و استفاده حداکثری از تمامی امکانات دانست و بیان داشت: اگر بتوانیم از تمامی امکانات موجود بدون سرمایه گذاری جدید استفاده کنیم می توانیم کشور را در رسیدن به شرایط اقتصادی مناسب یاری نماییم.

مقیمی ادامه داد: اگر سیستم های بانکی برای پرداخت تسهیلات، آینده اقتصادی کشور را مدنظر قرار دهند می توان با راه اندازی واحدهای نیمه فعال، مشکلات اقتصادی جامعه را به حداقل رساند.

اجرا طرح های آبخیزداری در روستاها در جهت توانمند سازی روستائیان

در ادامه مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی گفت: اجرای یک طرح آبخیز در روستاها در جهت توانمدسازی جوامع روستایی و فقرزدایی از برنامه های آتی این اداره کل در جهت حفظ منابع طبیعی است.

یوسفی افزود: اجرای این طرح با رویکرد بهره وری بیشتر می تواند از ایجاد مشکلاتی همچون مهاجرت، بیکاری و اشتغال جلوگیری نماید.

وی اظهار داشت: حضور مقام معظم رهبری در مراسم درختکاری در هر سال و تاکیدات ایشان برای کاشت نهال و درخت، اهمیت این مقوله را نشان می دهد و تمامی مردم را مکلف به انجام این مهم می نماید.

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی با اشاره به شرایط جغرافیایی استان مرکزی ابراز کرد: 72 درصد از عرصه های منابع طبیعی کشور در استان مرکزی وجود دارد و تاکنون اقدامات مناسبی در راستای توسعه و حفظ عرصه های طبیعی در استان صورت گرفته است.

وی تصریح کرد: اجرای 12 هزار پروژه آبخیزداری در سراسر استان طی دو دهه گذشته، اجرای بالغ بر 2هزار و 250 هکتار جنگلکاری و شناسایی 15 هزار هکتار جنگل های مناطق ایرانی-تورانی در این استان از جمله این اقدامات بشمار می رود.

یوسفی با تاکید بر جلب مشارکت حداکثری مردم و دولت برای اجرای طرح های فرهنگ سازی و ترسیم کربن،  گفت: اجرای این دو طرح از برنامه های اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری در جهت کاهش آلودگی هوا و حفظ محیط زیست است که جلب مشارکت همگانی مردم و دولت را می طلبد.

تالاب میقان رگ حیاتی شهر اراک

نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی نیز در این همایش گفت: حفظ سلامت تالاب میقان به عنوان رگ حیاتی شهر اراک از مهمترین وظایف مسئولین ذیربط است.

رجایی با اشاره به فعالیت کارخانه استخراج مواد شوینده در نزدیکی این تالاب، اظهار داشت: فعالیت کارخانه مواد شوینده در نزدیکی این تالاب سم مهلکی برای تالاب میقان و شهر اراک است.

وی با تاکید بر توقف فعالیت این کارخانه در کنار تالاب میقان ادامه داد: نباید بدست آوردن سود مالی برای برخی از افراد باعث از بین رفتن سلامت محیط زیست در شهر اراک شود.

نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: استفاده نیروگاه از گاز و تدوین برنامه ای برای کاهش آلایندگی این صنعت در بخش حرارتی، تدوین برنامه برای آلومینیوم سازی طی یکسال آینده از برنامه های کاهش آلودگی هوای شهر اراک تلقی می شود.

رجایی هفته منابع طبیعی را فرصت مناسبی برای احیای منابع طبیعی کشور دانست و عنوان کرد: پیشنهاد تدوین قانون جامع منابع طبیعی و محیط زیست، تصویب قانون هوای پاک و تدوین برنامه برای کاهش آلودگی خودروها از جمله برنامه های مجلس شورای اسلامی در جهت کاهش آلودگی هوا بشمار می رود.

رئیس دانشگاه اراک نیز در این همایش با اعلام آمادگی دانشگاه اراک برای اجرای بخشی از طرح کمربند سبز در این مکان، اظهار داشت:  دانشگاه اراک با عنایت به عبور رودخانه ی فصلی از این دانشگاه می تواند در صورت موافقت مسئولین در اجرای بخشی از طرح کمربند سبز اراک مشارکت نماید.

سعید حمیدی افزود: استفاده از پساب تصفیه سدکمال صالح برای آبیاری 100هکتار از اراضی این دانشگاه در اجرای طرح کمربند سبز از جمله امکانات دانشگاه اراک در این زمینه بشمار می رود.

وی بیان داشت: احداث 100هکتار درختکاری در این دانشگاه می تواند ضمن کاهش آلودگی هوا به عنوان جایگزین فضای سبز باغات روبه اضمحلال منطقه نیز تلقی شود.

گفتنی است در این همایش استاندار مرکزی به صورت نمادین اقدام به کاشت نهال در محوطه دانشگاه اراک نمود.