به گزارش خبرگزاری مهر، رئیس سمینار بین المللی تازه های فیبریلاسیون دهلیزی با بیان اینکه فیبریلاسیون دهلیزی یکی از بی نظمیهای قلبی است که معمولا در نتیجه بیماری های دریچه قلب، فشارخون و ایسکمی قلبی ایجاد می شود، گفت: در صورت بی توجهی به این بیماری، این بی نظمی می تواند آمبولی های مغزی، ریوی و یا آمبولی های محیطی ایجاد کند که اکثرا کشنده هستند.
دکتر محمدجواد زیبایی نژاد اظهار کرد: با توجه به این معضل، مرکز تحقیقات قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی شیراز، نخستین سمینار تازه های فیبریلاسیون دهلیزی را در شیراز برپا نمود تا آخرین بررسی های علمی در مورد این بیماری در میان اساتید این حوزه به روزرسانی شود.
دکتر زیبایی نژاد با اشاره به آمار بالای ابتلای یک نفر از هر 135 نفر به بیماری بی نظمی قلبی، تصریح کرد: افراد بالای 60سال بیش از سایرین در معرض ابتلا به این مشکل هستند و با توجه به کشف روش های جدید تشخیص و درمان این بیماری، مرکز تحقیقات قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی شیراز اقدام به برگزاری این سمینار کرد.
این فوق تخصص قلب و عروق و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز افزود: اگرچه بی نظمی قلبی بیماری ناشناخته ای نیست، اما روش های جدید تشخیص آن، سبب کاهش عوارض ناشی از بیماری می شود.
وی خاطرنشان کرد: مرکز تحقیقات قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی شیراز، در سال 1385 تاسیس شد و هم اکنون موفق به کسب موافقت قطعی فعالیت شده و در این مرکز علاوه بر توجه به روشهای پیشگیری، تشخیص و درمان بیماری های قلب و عروق، تلاش می شود شهر شیراز به عنوان پایتخت قلب سالم کشور معرفی شود.
دبیر علمی سمینار بین المللی تازه های فیبریلاسیون دهلیزی نیز به اتفاقات جدید دنیا در حوزه بیماری بی نظمی قلبی اشاره کرد و گفت: هم اکنون با از بین بردن کانون های آریتمی به کمک امواج رادیویی، این بیماری در دنیا درمان می شود که در ایران نیز، این عمل در شهرهای شیراز، مشهد و تهران در حال انجام است.
دکتر محمدحسین نیکو ادامه داد: شیوع بالای بیماری بی نظمی قلبی به ویژه در جوامع سالخورده و نقش موثر آن در افزایش خطر ابتلا به سکته های مغزی، اهمیت شناخت راه های تشخیص و درمان این بیماری را افزایش می دهد.
این فوق تخصص بی نظمیهای قلبی ابراز داشت: بیماری بی نظمی های قلبی، معمولا به صورت نامنظمی در ضربان قلب، خستگی و بی حالی، در مواردی غش کردن، گیجی، احساس تنگی نفس و درد سینه بروز یافته، در مواردی نیز بدون علامت است.
افزایش تعامل دانشگاه های برجسته ایران با کشور ترکیه
پروفسور علی اوتو رئیس بخش قلب دانشگاه hacettepe در آنکارا نیز به عنوان یکی از مهمانان ویژه این سمینار با اشاره به همکاری های کشور ترکیه و ایران در زمینه درمان بیماری های قلبی، عروقی، تصریح کرد: شیراز و دانشگاه علوم پزشکی این شهر، شهری شناخته شده در این زمینه است که نه تنها در خاورمیانه، بلکه در جهان نیز شناخته شده است.
وی به پیشرفت های کشور ترکیه در زمینه درمان بیماری بی نظمی های قلبی اشاره کرد و گفت: بزرگترین مرکز atrial fibrillation (AF) در ترکیه و دومین مرکز بزرگ آن در اروپا، در کشور ترکیه بوده و در این مرکز تلاش می شود ضمن شناسایی راه های جدید تشخیص این بیماری با استفاده از امواج رادیویی، کانونهای آریتمی از بین برده شود.
پروفسور اوتو با ابراز امیدواری نسبت به افزایش تعامل دانشگاه های برجسته ایران با کشور ترکیه در زمینه درمان بیماری های قلبی عروقی، اضافه کرد: مرکز AF ترکیه با دانشگاه های شیراز، تهران و مشهد همکاری داشته و این ششمین بار است که به کشور ایران سفر می کنم.
دبیر اجرایی سمینار نیز تلاش برای برگزاری نخستین سمینار تازه های فیبریلاسیون دهلیزی در شیراز را ایجاد مسیر جدید درمان بیماری های قلبی عروقی در دنیا عنوان کرد و گفت: با این اقدام تلاش کردیم دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز با مسیر این یافته های جدید همسو شود.
دکتر وحید جرئت اظهار کرد: برگزاری این سمینار بین المللی، سومین سمینار مرکز تحقیقات قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی شیراز در سال جاری بوده و با اجرای 20 سخنرانی به مدت دو روز در هتل پارس شیراز ادامه می یابد.
وی ابراز داشت: سه سخنران بین المللی نیز از کشورهای ترکیه، لبنان و ایتالیا در این سمینار حضور یافته اند و پزشکانی از حوزه قلب و عروق، داخلی، مغز و اعصاب و سایر تخصص های پزشکی مرتبط در ان شرکت دارند.
وی یادآور شد: با توجه به طولانی مدت بودن درمان دارویی بیماری نامنظمی قلبی، علاوه بر اهمیت شناخت راه های پیشگیری، روش های درمانی جدید مانند از بین بردن مدارهای بافت موثر در ایجاد نامنظمی قلبی به صورت قطعی، جایگاه ویژه ای دارد.
نخستین سمینار تازه های فیبریلاسیون دهلیزی صبح امروز، پانزدهم اسفند ماه ، در سالن اجتماعات هتل پارس شیراز، با حضور بیش از 100 نفر از اساتید و دست اندرکاران علوم پزشکی کار خود را آغاز کرد.