شرق استان تهران - خبرگزاری مهر: حضرت زینب(س) را می توان الگوی کامل یک زن مسلمان دانست که حرم نورانی و مطهرش اکنون در اوج غربت و مظلومیت قرار دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، پنجم جمادی الاول سال پنجم هجری سالروز میلاد باسعادت بانویی بافضیلت و گوهری درخشان است که چند سال بعد در حادثه عظیم عاشورا نشان داد که پرچمدار دفاع از حق و عدالت بوده و هیچگاه آرمان و هدف الهی خود را فدای ظواهر مادی دنیا نمی کند.

زمانی که حضرت زینب به دنیا آمدند، رسول گرامی اسلام ضمن ابراز خوشحالی از تولد این بانوی با کرامت، در مصائب عقیله بنی هاشم اشک ماتم ریختند و خطاب به حضرت زهرا (س) فرمودند گريه ام به اين علت است كه پس از مرگ من و تو، اين دختر دوست داشتنى من سرنوشت غمبارى خواهد داشت، در نظرم مجسم گشت كه او با چه مشكلات دردناكى رو به رو مى شود و چه مصيبتهاى بزرگى را به خاطر رضاى خداوند با آغوش باز استقبال مى كند.

حضرت زینب(س) را می توان الگوی کامل یک زن مسلمان دانست که در هر زمان و مکانی حاضر نشد اصول و ارزش های اسلامی را فراموش کند و همین علت باعث جاودانگی این شخصیت برجسته تاریخ اسلام شد و امروز تمام زنان مومنه و با فضیلت باید با اقتدا به این بانوی با کرامت همواره در حفظ حجاب و ارزش های اسلامی خود کوشا باشند.

حضرت زینب(س) یکی از غریبترین شخصیتهای تاریخ شیعه است

حجت الاسلام مصطفی دین پرور در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: حضرت زینب(س) یکی از غریبترین شخصیت های تاریخ شیعه است و هم دوران زندگی و هم وفات اوج مظلومیت ایشان را به نمایش گذاشته است.

معاون مرکز رسیدگی به امور مساجد ورامین افزود: اکنون نیز بارگاه ملکوتی ایشان در سوریه اوج مظلومیت و غربت این بانوی با فضیلت را حکایت می کند که شیعیان و دوستداران آن حضرت نمی توانند به راحتی بر سر مزار ایشان حاضر شوند و به عزاداری و سوگواری بپردازند.

وی ادامه داد: شرائط دوران حضرت زینب(س) با سایر امامان معصوم متفاوت بود و یک اختناق و دشمنی شدید با اهل بیت و دوستداران امامان معصوم در حکومت اسلامی حکمفرما بود، به همین خاطر ایشان در کنار امام سجاد(ع) کار سختی را در اشاعه فرهنگ اسلام داشتند.

این مسئول، تبیین حادثه عظیم عاشورا و فرهنگ غنی برآمده از آن را وظیفه اقشار مختلف مردم دانست و تاکید کرد: امروز اگر فرهنگ شهادت و جانفشانی در جامعه زنده است، به برکت خون شهیدان کربلا و اصحاب سیدالشهدا است که در آن برهه از زمان که فضای خفقان جامعه را فرا گرفته بود توانستند با بصیرت خود جز اصحاب امام زمان(ع) خویش قرار بگیرند.

این کارشناس مذهبی عنوان داشت: از طرفی برخلاف تصور بسیاری از شیعیان، حضرت زینب(س)  نیز در جریانات سیاسی حضور فعال داشتند و سعی می کردند تا گروه هایی که با دستگاههای جور به مبارزه می پرداختند در مسیر صحیح هدایت کنند.

حضرت زینب(س) کاخ یزید را ویران کرد

حجت الاسلام حسین قدوسی نژاد نیز در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: حضرت زینب را باید جز اولین روضه خوانان و پاسدار حادثه عاشورا دانست که در رثای سید و سالار شهیدان و اصحاب آن حضرت به گریه و زاری پرداختند.

رییس ستاد اقامه نماز شهرستان ورامین افزود: حضرت زینب(س) به دلیل حضور تاریخ سازش در کربلا، نقش مهم و ماندگاری در حفظ و حراست فلسفه قیام و حقایق آن بر عهده داشت و به خوبی نیز این وظیفه خطیر را به سرانجام رساند و برای همیشه به عنوان یک الگو باقی ماند.

وی ادامه داد: خطبه آتشین حضرت زینب(س) و  امام سجاد(ع) در کاخ یزید بسیاری از توطئه ها را خنثی کرد و باعث احیای ارزشهای قیام عاشورا شد و اگر آن خطبه آتشین نبود شاید هیچگاه قیام امام حسین(ع) با این کیفیت به دست ما نمی رسید.

این مسئول تأکید کرد: رمز پیروزی حضرت زینب سلام الله علیه در مدیریت برخاسته از ایمان وی نهفته است که در ایجاد تاریخ اسلام نقش فوق ‌العاده‌ای را ایفا کرده و در بسیاری از صفحات تاریخ عاشورا حضور یافته و هدف سالار شهیدان را با تمام و کمال اجرا کرده است.

قدوسی اضافه کرد: اگر چه حکومت یزید و عوامل آن سعی در انحراف حادثه عاشورا و وارونه جلوه دادن قیام امام حسین(ع) بودند اما امام سجاد(ع)، در کنار حضرت زینب(س) از اصل این قیام دفاع کردند.

وی عنوان کرد: امروز متأسفانه معرفت شناسی مردم نسبت به حضرت زینب(س) پایین است و باید زمینه آشنایی نسل جوان و نوجوان با اقدامات این امام همام بیشتر فراهم شوند.