یک مقام مسئول در شرکت ملی نفت ایران با تشریح آخرین وضعیت توسعه بزرگترین میدان مشترک نفتی ایران با عربستان، از تکمیل لوله گذاری دریایی سکوهای نفتی ایران در خلیج فارس تا بهار سال آینده خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، شرکت ملی نفت ایران تاکنون دو طرح توسعه بلندمدت و ضربتی را برای افزایش تولید نفت در میدان فروزان پیاده سازی کرده است و در مجموع پیش بینی می‌شود در صورت اجرای دو طرح ضربتی توسعه این میدان نفتی مشترک با عربستان، امکان استخراج روزانه 100 هزار بشکه نفت و بیش از 250 میلیون فوت مکعب گازهای همراه نفت فراهم شود.

مطابق با برنامه زمان‌بندی با اجرای طرح توسعه زودهنگام و ضربتی این میدان مشترک نفتی با عربستان، تعمیر و بازسازی چاه‌های موجود و تزریق گاز در حال انجام است و با اجرای این پروژه بدون نیاز به حفاری چاه‌های جدید، امکان افزایش 55 تا 60 هزار بشکه‌ای تولید روزانه نفت وجود دارد.

همچنین یک طرح توسعه 24 ماهه از ابتدای سال 1391 برای توسعه این میدان نفتی تعریف و عملیاتی شده که در این بخش، برای طراحی، ساخت، نصب و راه اندازی 2 پایه سکو، 2 سکوی تولید و زیست، 156 کیلومتر خط لوله زیر دریایی تا جزیره خارگ و بین سکویی و حفاری چاه‌های جدید دریایی برنامه ریزی شده است.

عبدالرضا اسدي معاون برنامه‌ریزی شرکت ملی نفت درباره طرح توسعه ميدان نفتي مشترك فروزان و بازسازي و بهينه سازي تاسيسات دريايي آن در منطقه عملياتي خارگ، گفت: هم اكنون پايه سكوها و بخش عمده لوله گذاري اين طرح توسعه اي انجام شده است.

این مقام مسئول با بيان اينكه انجام عمليات لوله گذاري (لوله هاي ۲۴ و ۱۸ اينچ) در سكوي بهره برداري فروزان تا خرداد ماه سال آینده تكميل مي شود، تصریح کرد: ساخت عرشه سكوهاي جديد بهره برداري FZA و اقامتي FYA نيز در حال انجام است.

وی با یادآوری اینکه طرح بازسازي و بهينه سازي تاسيسات دريايي موجود در ميدان نفتي فروزان نيز با هدف ايمن سازي و به روز آوري اين تاسيسات، در بخش بهينه سازي عرشه سكوي بهره برداري فعلي FZ در حال انجام است، اظهار داشت: مقاوم سازي سكوي مسكوني FX ميدان فروزان و انتقال سكوي مسكوني FY از بوشهر (محل ساخت اين سكو) به كارگاه پروژه نيز انجام شده است.

به گفته معاون برنامه‌ریزی شرکت ملی نفت ایران هم اکنون تمامي كالاهاي مورد نياز اين طرح نفتی تامین شده است.

به گزارش مهر، میدان نفتی فروزان که در ١٠٠ کیلومتری جنوب غربی جزیره خارگ واقع شده، در سال ١٣٤٥ شمسی با ذخیره نفت درجا دو میلیارد و ٣٠٩ میلیون بشکه کشف شده  که این میدان با مرجان عربستان سعودی مشترک است.