به گزارش خبرنگار مهر، محمد مهدی یزدان پناه صبح شنبه ضمن اشاره به اهمیت پیشگیری از بیماریهای قابل انتقال از آبزیان زینتی به انسان گفت: به منظور ارتقاء سطح بهداشت عمومی و جلوگیری از شیوع این بیماریها میبایست ماهیهای قرمز و سایر آبزیان را از مراکز معتبر مانند آکواریم فروشی ، میادین میوه و تره باروسایر اماکن تحت نظارت دامپزشکی تهیه نمود و به هیچ عنوان از ماهی فروشیهای کنار خیابان ماهی خریداری نشود.
وی افزود: در هنگام خرید ماهی باید به ظاهر آن توجه ویژه ای داشت به نحوه ایی که ماهی سالم بایستی دارای ظاهر طبیعی ، تحرک مناسب و شنای متعادل بوده ، پوشیده از فلس باشد، چشمهایش بیرون زده نباشد ، لکه رنگی هم در سراسر بدن نداشته باشد.
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان کرمان ابراز داشت : در زمان نگهداری ماهی در منزل جلوگیری از دست زدن کودکان،افراد حساس و دارای سابقه آلرژی به ماهیان می بایست مد نظر قرار گیرد.
وی عنوان کرد: آب مورد نیاز برای نگهداری ماهیان قرمز باید بهداشتی و به میزان یک الی دو لیتر به ازاء هر ماهی باشد. همچنین ، آب شهری رامیبایست جهت تامین اکسیژن مورد نیاز و کلرزدایی،قبل از استفاده در تنگ یا آکواریم، 48 ساعت در ظرف دهان گشاد نگهداری کرد.
یزدانپناه ادامه داد: برای طولانی تر شدن عمر ماهیان قرمز، درجه حرارت نگهداری این آبزیان می بایست کمتر از 25 درجه سانتگراد باشد، همچنین توصیه میشود برای تعویض آب تنگ حتما نصف آب را خالی کرده و نصف دیگر از آب جدید با دمای مناسب پر شود.
در پایان رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان کرمان ضمن آرزوی سالی خوش و پر برکت برا ی تمامی همشهریان عزیز ، درخواست کرد پس از سپری شدن ایام نوروز از رها سازی ماهیان قرمز در پشت سد ها ، رودخانه و برکه ها خوداری و آزاد سازی تنها در اماکن تعیین شده از سوی شهرداری ویا اعلام شده دررسانه های جمعی صورت پذیرد.