به گزارش خبرگزاری مهر، دانش پژوهان با بررسی سواحل جنوبی کالیفرنیا نشان دادند اقیانوس حدود 15 درصد از این مواد شیمیایی را در طول شب از سواحل این شهرها از جمله لس انجلس از بین می برد.
آنها می گویند احتمالا اهمیت دریاها در مبارزه با دود نادیده گرفته شده باشد.
اکسید نیتروژن که ناشی از سوخت های فسیلی است دود فوتوشیمیایی تولید می کند.
این گروه می گوید در یک شب، باد هوای آلوده شهر لس آنجلس را به سواحل کشاند و محققان توانستند آنچه که بر سر گاز اکسید نیتروژن در زمان برخورد با سطح دریا می آید، دریابند.
"تیم برتمن" استادیار شیمی دانشگاه کالیفرنیا در سن دیگو می گوید یکی از مسیرهایی که در نابودی آلودگی هوا اغلب نادیده گرفته شده واکنش در سطح دریاست.
دریا دارای سطح شور، غنی و آلی و با این قابلیت برای گستره ای از واکنش های شیمیایی است.
آنها برای ردیابی چرخه نیتروژن در جو، دی نیتروژن پنتوکساید- مولکولی که از اکسیده شدن اکسید نیتروژن به دست می آید را مطالعه کردند.
این مولکول می تواند با کلراید نمک دریا برای شکل دهی کلراید نیتریل واکنش نشان دهد.
وقتی صبح روز بعد نور خورشید به کلراید نیتریل برخورد می کند دوباره اکسید نیتروژن و رادیکال آزاد کلرین تولید می شود که این رادیکال آزاد به دیگر مولکول ها یورش برده و واکنشی را شکل می دهد که می تواند به ایجاد اوزون منجر شود.
محققان با اندازه گیری همزمان غلظت مولکول ها و تلاطم ها در هوای بالای سطح دریا یک شبکه از حرکت دی نیتروژن پنتوکساید را به درون اقیانوس شناسایی کردند اما از اینکه هیچ کلراید نیتریل در هوا وجود ندارد شگفت زده شدند.
آنها می گویند: از تحقیقات پیشین می دانستیم که اکسید نیتروژن در سطوح مختلف از جمله افشانه دریا، دیگر ذرات معلق هوا و حتی برف از بین می رود.
این مطالعه برای نخستین بار نشان داد که اقیانوس ها آخرین جایی برای فرو خوردن اکسید نیتروزن شبانه هستند و منبعی برای کلراید نیتریل تحت این شرایط نمونه برداری نیستند.
نتایج این تحقیقات در نشریه Proceedings of the National Academy of Sciences منتشر شده است.