نهاوند - خبرگزاری مهر: فرماندار شهرستان نهاوند گفت: به منظور احداث کتابخانه استاندارد و افزایش فضای مطالعه شهر نهاوند زمین مورد نیاز کتابخانه استاندارد نهاوند با همکاری ادارات مربوطه تأمین می شود

به گزارش خبرنگار مهر، امامعلی عبدالملکی بعدازظهر یک شنبه در نشست خیرین کتابخانه ساز در اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: مکان احداث کتابخانه استاندارد نهاوند باید دارای ویژگی خاص از جمله دسترسی آسان مردم مخصوصا نابینایان و معلولان باشد.

عبدالملکی گفت: مشکل تأمین زمین مورد نیاز احداث کتابخانه استاندارد نهاوند با همکاری و تعامل ادارات منابع طبیعی، راه و شهرسازی، شهرداری و اداره ثبت و اسناد نهاوند برطرف  می شود.

وی افزود: مسئولین شهرستان باید در خصوص ترویج کتابخوانی بین مردم و جوانان از تمام ظرفیت های خود استفاده کنند تا این فرهنگ در بین مردم و جوانان نهادینه شود که برای نهادینه سازی فرهنگ اهدای کتاب در جامعه باید تبلیغات لازم صورت گیرد و از اهداکنندگان کتاب در مراسم رسمی تجلیل شود.

فرماندار شهرستان نهاوند از تأسیس و ارائه خدمات ارزنده خیرین کتابخانه ساز شهر نهاوند تقدیر و قدردانی کرد و افزود: انجمن خیرین کتابخانه ساز در مهر ماه سال جاری تشکیل  و  این انجمن در راستای اهداف خود و توسعه کمی و کیفی کتابخانه های عمومی و ایجاد فضاهای جدید در نقاط مختلف شهرستان و گسترش و تعمیق امر مطالعه در جامعه در زمینه های مختلف نقش اساسی دارد.

امامعلی عبدالملکی عنوان کرد: این انجمن در ارائه طرح و پیشنهاد و راهکارهای فرهنگی جهت گسترش مطالعه در جامعه و اهدا کتاب، نجهیزات و دیگر اقلام فرهنگی مورد نیاز کتابخانه ها می تواند موثر عمل کند.

عبدالملکی بیان داشت: ترویج فرهنگ اهدای کتاب در جامعه  امری مهم در زمینه توسعه مطالعه است و برای نهادینه سازی فرهنگ اهدا کتاب در جامعه باید تبلیغات مناسب انجام شود.

سرانه فضای مطالعه نهاوند مطلوب نیست

مسئول اداره کتابخانه های نهاوند نیز در ادامه گفت: در شرایط موجود فضای مطالعه شهرستان نهاوند یک و دو دهم است که نسبت به میانگین کشور و نرمال آن که دو و نه دهم است فاصله بسیاری داریم که برای رفع این کمبود  کتابخانه استاندارد در نهاوند احداث شود.

زینب سیف اظهار داشت: از سال 1382 برای احداث کتابخانه استاندارد شهرستان نهاوند مکاتبات و رایزنی های مخلتف با مسئولان شهرستان نهاوند انجام دادیم و پیگیری های متعددی صورت گرفته اما با گذشت 10 سال این موضوع هنوز به نتیجه نرسیده است.

سیف ادامه داد: برای احداث کتابخانه استاندارد نهاوند به پنج هزار متر زمین نیاز داریم ولی هیچ اداره و نهادی در طول 10 سال گذشته حاضر به همکاری با اداره کتابخانه ها برای واگذاری زمین نشد و همچنان این پیگیری ها و دوندگی برای تهیه زمین مورد نظر ادامه دارد.

وی بیان داشت: شهرستان نهاوند در حال حاضر دارای هفت باب کتابخانه است که بالاترین و مجهزترین ان در کشور دارای رتبه پنج است که با یک کتابخانه استاندارد و مجهز در سطح کشور و در مقایسه با شهرهای همجوار فاصله زیادی دارد.

مسئول اداره کتابخانه های نهاوند عنوان کرد: در حال حاضر در چهار شهر نهاوند، برزول، گیان و فیروزان  کتابخانه داریم و در مجموع هفت کتابخانه سطح شهرستان بیش از 70 هزار نسخه و شش هزار عضو فعال وجود دارد.

زینب سیف ایجاد کتابخانه های مشارکتی با همکاری ادارات و دستگاههای دولتی گامی مهم در نشر فرهنگ مطالعه ذکر کرد و گفت: برخی ادارات مانند دادگستریها ،آموزش و پرورش ،بانکها و بیمارستانها که بیشترین مراجعه کننده رادارند می توانند با ایجاد کتابخانه های مشارکتی زمینه های مطالعه کوتاه را برای آنان فراهم سازند.