به گزارش خبرنگار مهر، سیدعباس صالحی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عصر امروز 18 اسفند در حاشیه مراسم بزرگداشت سیمین دانشور نویسنده فقید، در جمع خبرنگاران و در پاسخ به سوال خبرنگار مهر در مورد پیشنهاد مطرح شده از سوی حسین پاینده منتقد ادبی برای ساخت فیلمی توسط وزارت ارشاد با اقتباس ازرمان «سووشون» گفت: به نظرم پیشنهاد خوبی است و من این پیشنهاد را حتما مطرح و پیگیری میکنم.
وی به سوال دیگر خبرنگار مهر در خصوص وضعیت بلاتکلیف بنیاد ادبیات داستانی ایرانیان که چند ماهی است مدیرعامل آن استعفا کرده است، گفت: هیأت امنای جدیدی برای بنیاد ادبیات داستانی مشخص شده که روز دوشنبه (19 اسفند) اولین جلسه آن برگزار میشود. من ترجیح میدهم درباره این موضوع بعد از آن جلسه صحبت شود.
به گفته معاون امور فرهنگی وزیر ارشاد، «در این جلسه بحث اصلاح اساسنامه و همچنین گزارش مدیرعامل بنیاد ادبیات داستانی از فعالیتهای بنیاد در دو سال گذشته و چند موضوع دیگر ارائه میشود و درباره آنها بحث و تبادل نظر صورت خواهد گرفت.
صالحی به این سوال که آیا در این جلسه مدیرعامل جدید بنیاد ادبیات داستانی هم مشخص و معرفی خواهد شد یا خیر؟ اینگونه پاسخ داد: نمیدانم به موضوع انتخاب مدیر بنیاد هم میرسیم یا نه؟
وی درباره وضعیت پرداخت بودجه این بنیاد هم گفت: کل تخصیص بودجه معاونت فرهنگی بیش از 30 تا 40 درصد نبوده است. ما هم در کل بخشها مجبور شدیم به همین حد عمل کنیم، به علاوه بدهیهای تلنبار شده هم که بارها از آن گفتهایم، هست.
معاون فرهنگی وزیر ارشاد همچنین در پاسخ به سوال خبرنگاری که نظر او را درباره نگرانیهای اخیر مقام معظم رهبری در حوزه فرهنگ جویا شد، گفت: رهبر معظم انقلاب در دورههای مختلف دغدغههای خود را راجع به فرهنگ ابراز کردهاند و به طور جدی به عنوان کسی که در حوزه فرهنگ صاحبنظر و خبیر هستند، دیدگاههایشان را بیان کردهاند. ایشان به درستی این دیدگاه را دارند که فرهنگ زیربنا و بنیاد توسعه اجتماعی و هویتی در کشور ماست و طبعا هر اتفاقی در حوزه فرهنگ بیفتد، اهمیت زیادی دارد. در حیطههای دیگر اگر احیانا اتفاقات نادرستی بیفتد، بازگشت ممکن است، اما در حیطه فرهنگ به خاطر ماندگاری و تأثیرات گستردهاش، چنین نیست. همچنین آثار کمکاریها بر حوزه فرهنگ آثار ماندگار تاریخی است نه آثار کوتاهمدت؛ به این جهت ایشان نگرانیهایشان را در حوزه فرهنگ در برهههای مختلف به شکلهای مختلف مطرح کردهاند. در سخنان اخیر هم ایشان سخنانی گفتهاند که باید متولیان فرهنگی به آنها توجه کنند، ابعاد نگرانیهایشان را دریابند و برای رفع آنها بکوشند.
صالحی در ادامه از تشکیل کارگروهی در جهت رفع بخشی از نگرانیهای رهبری در حوزه فرهنگ و به توسط خانه کتاب خبر داد و افزود: این حرکت از قبل هم شروع شده بود که با صحبت ایشان جدیتر شد. یک کارگروه درباره دیدگاههای ایشان در زمینه کتاب و کتابخوانی در خانه کتاب راهاندازی شده است.
وی همچنین گفت: به طور قطع ایشان از کتابشناسان جدی ایران هستند و یک سرمایه اجتماعی در حوزه کتابشناسی محسوب میشوند. نوع نگاه ایشان به بحث کتاب و کتابخوانی و اینکه چگونه میشود کتاب و کتابخوانی را وارد یک فضای جدی در حوزه هویتی کشور کرد، اهمیت زیادی دارد که انشاءالله با بررسیهایی که صورت میگیرد، ما بتوانیم قدمی در راه تحقق رهنمودها و مطالبات ایشان در حوزه کتاب برداریم.