سمنان - خبرگزاری مهر: مدیر دفتر مطالعات پایه منابع آب شرکت آب منطقه ای سمنان از کاهش 68 درصدی میزان بارندگی سالجاری نسبت به سال آبی گذشته دراین استان خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدحسین ریاضی صبح سه شنبه در نشست هم اندیشی مدیران امور شهرستانها و کارشناسان این دفتر بر ضرورت صرفه جوئی در مصرف آب تاکید کرد و افزود: سال آینده به غیر از استخراج داده، تحلیل داده ها و اهمیت آمار نیز از اولویت ها باید باشد.

وی در خصوص میزان شدت کاهش بارندگی در سراسر استان سمنان گفت: مجموعاً وضعیت بارش در سراسر استان نسبت به سال گذشته کاهش یافته است اما شرق استان یعنی شهرستانهای دامغان، شاهرود و میامی از لحاظ میزان شدت خشکسالی در وضعیت بدتری قرار دارند.

مدیر دفتر مطالعات پایه منابع آب شرکت آب منطقه ای سمنان با اذعان به اینکه استان سمنان تنها استانی نیست که امسال از لحاظ بارش دچار مشکل شده است، خاطرنشان کرد: استان‌های خراسان جنوبی، خراسان رضوی و خراسان شمالی نیز از لحاظ بارش‌ها در وضعیت مناسبی قرار ندارند.

ریاضی با بیان اینکه در فصل‌های پاییز و زمستان امسال شرق و شمال‌شرق کشور آن طوری که باید رطوبت کافی را دریافت نکردند گفت: یکی از دلایل کاهش بارندگی در شرق و شمال‌شرق کشور کوتاه بودن سیستم جوی است که بارندگی را به این نواحی منتقل می کند و این سیستم تمام انرژی شان را در نواحی غربی و شمالی تخلیه کرده و لذا گسترشی به سمت نواحی شرقی ندارند.

وی، کاهش پتانسیل رطوبتی امواجی که عامل بارندگی می‌شوند را از دیگر دلایل کاهش بارندگی در نواحی شرق و شمال‌شرق کشور دانست و افزود: موج جوی که سبب بارندگی می‌شود باید دارای پتانسیل بالای رطوبتی باشد اما امسال سیستم‌هایی جوی از لحاظ رطوبت، بسیار ضعیف بودند و در نتیجه متاسفانه رطوبت کمتری را به مناطق شرق و شمال‌شرق انتقال دادند.

مدیر دفتر مطالعات پایه منابع آب شرکت آب منطقه ای سمنان با تاکید بر وظایف مرتبط گروه های گشت و بازرسی گفت: از مدیران شهرستانها انتظار است سال آینده برنامه ای تدوین شود تا این گروه ها بطور مدون آمار کمی و کیفی و شبکه سنجش را استخراج و در موعد مقرر برای بررسی و آنالیز ارائه کنند.

ریاضی با اشاره به نقش سیلابها اظهار داشت: باید راهکار مناسبی برای آمار برداری سیلاب ها اتخاذ و از لحاظ کمی و کیفی به طور صحیح مورد بررسی قرار گیرد تا در کار طراحی مناسب پروژه ها و تخصیص منابع آب تسهیل شود.

وی در خاتمه گفت: مدیریت خشکسالی نیز با توجه به افت سطح آبهای زیرزمینی و کاهش ورودی رودخانه های استان سمنان باید مورد توجه قرار گیرد.

این نشست به منظور ارزیابی عملکرد دفتر مطالعات و ارتقاء بهره وری برنامه ها برگزار شد.