یه گزارش خبرنگار مهر، فراهم کردن محیط مناسب شهری جهت ارائه بهترین خدمات عمرانی و شهری به شهروندان وظیفه اصلی شهرداری ها است.
مواردی چون ساخت و سازها، رسیدگی به وضعیت بهداشت و حمل نقل از وظایف قانونی شهرداری ها است که ماده 55 قانون نیز به آن ذکر شده است.
با توحه به گسترش شهرها و واگذاری وظایف جدید به شهرداری ها در کنار پیشرفت تکنولوژی و افزایش میزان توقعات، لازم است تا شهرداران با نگاهی نوین و جامع نسبت به حیطه وظایف و محدوده کاری خود در این زمینه فعال تر باشند.
در این رابطه استفاده از تجربیات سایر شهرها و کشورهای پیشرو که در زمینه مدیریت شهری توامندی های خود را ثابت کرده و موفق بوده اند کمک بسیار زیادی به توسعه مدیریت شهری بخصوص برای استان های در حال توسعه مانند گلستان، است.
استان گلستان نیز به عنوان یکی از استان های جوان کشور با مشکلات فراوانی در زمینه های مختلف رو به رو است و برای توسعه و جهش به سمت پیشرفته شدن نیازمند مدیران با تجربه و با دانش فنی روز است تا بتوانند با استفاده از منابع موجود وهمچنین به کارگیری توان بخش خصوص که بازوی اصلی توسعه استان هستند برای پیشرفت این سرزمین قدم بردارند.
تغییرات گسترده و نیاز به آموزش برای شهرداران/ سفر به همایش تخصصی اولین گام در آموزش مدیریت شهری
از آنجا که درصد زیادی از شهرداران استان برای اولین بار حضور در سمت شهرداری را تجربه می کنند نیاز است تا در ابتدای راه به جهت آشنایی با موارد لازم آموزش های لازم را ببینند که البته درخواست بسیاری از شهرداران در نشستی که با استاندار گلستان داشتند نیز همین بود.
در این رابطه مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند استانداری گلستان با اعلام این که سفر آموزشی برای شهرداران استان برگزار شده است، گفت: به منظور آموزش شهرداران و آشنایی آنان با وظایف محوله، سازمان های مدیریت پسماند با همکاری سازمان همیاری استان سفری به همراه شهرداران کلیه شهرداری های استان ، مدیران حوزه عمرانی استانداری و هیات مدیره و بازرس دوسازمان به جزیره کیش تدارک دید.
احمد سردارزاده در ادامه افزود: این سفر به جهت شرکت در همایش و نمایشگاه تخصصی و کارگروه آموزش شهر ایده آل که با حضور معاونین دو وزارت خانه راه و شهرسازی و وزارت کشور در کیش برگزار شد در نظر گرفته شد.
وی افزود: بازدید میدانی از سه پروژه سرمایه گذاری بخش خصوصی و آشنایی شهرداران با روشها و راهکارهای چگونگی سرمایه گذاری ومشارکت بخش خصوصی در شهر ها انجام شد.
وی بیان کرد: در اولین بازدید طرح مجموعه تجاری تفریحی میکامال بررسی شد که در ساحل شرقی شهر کیش با زیربنای 190 هزار متر مربی در حال احداث است و دارای ویژگی های تونل باد، پاتی ناج، جنگل بارانی، زمین گلف، سینما و سایر امکانات رفاهی و تجری بود.
سردارزاده با بیان این که پروژه های بعدی که از آن ها بازدید شد مجتمع ساحلی پرشین و شهرک مسکونی 132 واحدی بود، اضافه کرد: جلسات هم اندیشی با حضور مدیران کل استان و شهرداران نیز در این سفر برگزار شد و در مورد حسابرسی ها، سرمایه گذاری، بودجه و مطالبات شهرداری ها از مردم و همچنین چگونگی کسب در آمد از پرداخت بدهی شهرداری ها به مردم بحث شد.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به نزدیک بودن ایام عید تذکرات لازم در باره نظافت و پاکیزگی سرویس های بهداشتی، پاکسازی جداول، رودخانه و ایجاد فضای سبز و شستشوی معابر پیاده روها و ترمیم آن ها داده شد.
وی تصریح کرد: علاوه بر شرکت در همایش و همچنین برگزاری کارگاه های آموزشی بازدید میدانی از وضعیت فضای سبز، محیط های گردشگری و پیاده رو سازی های های نمونه این شهر داشتیم.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند اضافه کرد: همچنین از طراحی های المان ها و میادین، طرح های هندسی و آسفالت معابر و زیرسازی ها و مبلمان شهری کیش دیدن شد، نمایشگاهی هم برگزار شده بود که درباره دستاوردهای شهرداری های کشور که در آن ماشین آلات خدمات شهری نمایش گذاشته شده بود و به همراه شهرداران از آن بازدید داشتیم.
80 درصد اعضای شوراها و 98 درصد شهرداران جدید هستند
بیش از 80 درصد اعضای شوراهای شهر استان تغییر کرده است که از این بین درصد زیادی را نسل جوان تشکیل می دهند، از سوی دیگر 98 درصد شهرداران استان هم جدید هستند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری گلستان در این باره به خبرنگار مهر گفت: متاسفانه در شهرداری ها کاستی های مشاهده می شود که نیاز است تا برای جبران این موارد و بهبود وضعیت فعلی آموزش ببینند، لذا برای ایجاد انگیزه در کنار آموزش بهترین روش استفاده از تجربیات و پتانسیل های سایر شهرداری ها است.
رضا مروتی در ادامه بیان کرد: بر همین اساس و به منظور شناخت سیستم های شهرسازی، به جای آموزش تئوری و کلاسیک سفر آموزشی به کیش برای شرکت در همایش شهر ایده آل را در نظر گرفتیم تا شهرداران جدید استان از تجربیان این شهر و همچنین همتایان خود در سایر شهرها بهره مند شوند.
وی افزود: این سفر نمایشگاهی بود که در کیش برگزار می شد و در کنار نمایشگاه نیز کارگاه های آموزشی متفاوت برای شهرداران برگزار کردیم، از سوی دیگر از وزارت کشور، معاونین و شهرداران مراکز استان ها نیز حضور داشنتد.
مروتی با بیان این که رویکرد این نمایشگاه مدیریت پسماند بود اظهار کرد: استان ما جزو استان های شاخص در این زمینه است و رتبه های برتر کشوری را دارد و نیاز است رسانه ها در معرفی این ظرفیت بیش از پیش اقدام کنند.
وی با انتقاد از برخی اظهارات درباره این سفر، گفت: این سفر ارتباطی با بودجه نداشت و اگر کسی سوال یا ابهامی در این رابطه داشت باید قبل از اظهار نظر از مسئول مربطه یا حتی خود من می پرسید تا اطلاعات جامع در اخیتار آن ها قرار دهیم.
وی با بیان این که ما هم ظرفیت هایی زیادی در استان داریم گفت: مطبوعات می توانند با معرفی این ظرفیت ها این خواسته را مطرح کنند که باید اینگونه نمایشگاه ها را برای سال های آینده در گلستان برگزار کنیم.
رسالت رسانه بیان نقاط ضعف و قدرت است
مروتی با بیان این که مدیران در کنار تذکرات نیازمند انرژی هم هستند گفت: رسالت رسانه بیان نقاط ضعف و قدرت برای پیشبرد اهداف توسعه ای است، ما در روش های جدید سرمایه گذاری به کمک رسانه ها نیاز داریم زیرا نمی توان به بودجه های عمرانی اکتفا کرد و سهم ما در بودجه با توجه به بودجه های عمرانی سهم درستی دیده نشده است.
وی خاطر نشان کرد: با مقایسه سطحی سهام هر شهرداری در سازمان همیاری شهرداری ها متوجه می شویم که فعالیت خوبی توسط شهرداری ها در این زمینه انجام شده است.
به گزارش خبرنگار مهر، شهرداری ها همچنان در ابتدای راه خود هستند و با توجه به تغییرا گسترده نیاز به برگزاری جلسات تخصصی بیش از پیش از احساس می شود اما نباید فراموش کرد که عمر دوره فعالیت یک شورا چهار سال است لذا نباید فراموش کرد که مسیر طولانی است و زمان کوتاه و به همین دلیل باید از حداکثر توان سیستم مدیریت شهری برای پیشبرد اهداف توسعه ای استفاده بهینه کرد.