شیراز را به واقع باید شهر زیباترین و رویایی ترین باغهای ایران معرفی کرد، باغهای تاریخی که حتی آگاتاکریسی نویسنده معروف داستانهای جنایی را به خود جذوب کرد و باعث شد که او شیراز را یک زمرد سبز بنامد.

به گزارش خبرنگار مهر در شیراز، غیرممکن است که مسافری وارد شیراز شود و نخواهد که باغهای رویایی و امارتهایی که در آن بنا شده را ببیند.

باغهایی مملو از درختان بهار نارنج و سروناز که چشم هر بیننده ای را ساعتها معطوف خود می کند.

باغهایی رویایی شیراز مانند یک تابلوی نقاشی گردشگران را مجذوب خود خواهد کرد.

نارنجستان قوام

ساخت نارنجستان قوام توسط علی محمدخان قوام‌الملک دوم در سال 1290 هجري قمري آغاز و در سال 1305 هجري قمري توسط فرزندش محمد رضا خان قوام‌الملک به پایان رسید.

این باغ محل حکومت خاندان قوام‌الملک و همچنين براي تشکیل جلسات عمومی و نشست‌های بزرگان و اشراف در دوران قاجار مورد استفاده قرار می‌گرفته است.

این باغ به دلیل داشتن درختان نارنج فراوانش به "نارنجستان" معروف شده است. مساحت کل نارنجستان سه هزار و 85 متر مربع است که حدود 940 متر آن زیربناست.

عمارت نارنجستان دربرگيرنده دو طبقه و یک طبقه زیرزمین است. ساختمان بیرونی نارنجستان به وسیله تونلی به اندرونی خانه زینت‌الملک متصل می‌شده است.

آگاتاکریستی نویسنده معروف نیز یک بار به شیراز سفر کرد و مجذوب خانه ها و باغهای زیبای این شهر شد به گونه ای که یکی از کتابهای خود را با تاثیر از این بناها نوشت.

آگاتا کریستی در اتوبیوگرافی‌اش درباه شهر شیراز و زیبایی‌های آن نوشته است: خوب یادم هست که شیراز چقدر قشنگ بود. باغ‌های شیراز مثل یک زمرد سبز خالص بودند که رگه‌هایی از خاکستری و قهوه ای را در خود جای داده بودند." شیراز یک زمرد سبز زیباست"!

او در مدت اقامت در شیراز خانه قدیمی ‌زیبایی را دیدند که اتاق‌ها و ارسی‌های زیبای آن آنها را به شدت مجذوب خود کرده بود. این خانه که نارنجستان قوام بود آن قدر بر ذهن بانوی نویسنده تأثیر گذاشت که بعد در داستان کوتاه "خانه‌ای در شیراز" یاد این خانه را زنده کرد.

 باغ ارم

این باغ كه در بلوار ارم جاي دارد، يكي از زیباترین باغ های شیراز و ایران است و درختان سروناز آن شهرت جهانی دارند.

 اين باغ دارای عمارتی سه طبقه و زیبا به سبک قاجاریه می باشد که از نظر معماری، نقاشی، كنده كاري، کاشی کاری و گچبری از شاهکارهای دوران قاجار به شمار مي آيد.

 باغ عفیف آباد

باغ عفیف آباد يا باغ گلشن به وسیله میرزا علی محمدخان قوام الملک ساخته شده است.

 این باغ یکی از باغ های تاریخی و زیبای شیراز است که در آخر خیابان عفیف آباد قرار گرفته است و 127 هزار متر مربع گستردگي دارد.

درون باغ، کاخ بسیار زیبایی قرار دارد که با کاشیکاری های زیبا و ستون های سنگی همانند ستون های تخت جمشید تزیین شده است. در این باغ قهوه خانه سنتی، حمام خزانه ای و دو موزه ی نظامی و عبرت وجود دارد.

 باغ دلگشا

 حدود 400 متری جنوب آرامگاه سعدی، باغی زیبا به نام دلگشا قرار دارد كه  پیشینه تاریخی آن به پيش از اسلام باز مي گردد.

در این باغ عمارتی زیبا به صورت کلاه فرنگی ساخته شده است.

 باغ نظر

باغ نظر یکی دیگر از شاهکارهای دوران زندیه است که اكنون به عنوان موزه پارس شناخته می شود.

 این باغ هم اكنون در مرکز شهر شیراز و در جنوب ارگ کریم خانی قرار دارد.

  باغ جهان نما

باغ جهان نما در شرق خیابان قرآن قرار دارد. این باغ یکی از باغ های قدیمی شیراز است که در دوران زندیه ساخته شده است.

 گلکاری های این باغ آن را به یکی از زیباترین باغ های شیراز تبدیل کرده است.