مدیریت شبکه خبری بریتانیایی بی‌بی‌سی وقتی متوجه شد که تیم سازنده فیلم «پانوراما» برخی راهبردهای کلیدی سردبیری را زیر پا گذاشته است، عذرخواهی کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از هالیوود ریپورتر،‌ بی‌بی‌سی دیروز دوشنبه به خاطر فیلم مستندی درباره کره شمالی که موجب ایجاد مناقشاتی در سال گذشته شده بود، عذرخواهی کرد. پخش این فیلم باعث شده بود سال گذشته بر سر استفاده از دانشجویان برای ورود به این ایالت کمونیستی یک جنگ لفظی بین پخش کننده آن در بریتانیا و مدرسه اقتصادی لندن (LSE) به وجود بیاید.

جان سوینی روزنامه نگار بی‌بی‌سی و گزارشگران دیگر با جا زدن خود به عنوان دانشجویان مدرسه اقتصادی لندن، وارد این کشور شدند تا بتوانند یکی از اپیزودهای نمایش «پانوراما» را بسازند. اکنون گزارشی از مدیریت بی‌بی‌سی که دیروز (دوشنبه) منتشر شد، اعلام می‌کند این نمایش برخی از راهبردهای کلیدی سردبیری را زیر پا گذاشته است.

مدرسه اقتصادی لندن این نکته را مطرح کرد که پخش‌کننده این نمایش، دانشجویان این دانشگاه را در معرض خطر قرار داده است. با این وجود بی‌بی‌سی ادعا می کند که به این دانشجویان – که با اجازه اسمی ایالتی به کره شمالی سفر کرده بودند – تمامی خطرهای موجود، ‌از جمله خطر احتمالی دستگیری و زندانی شدن را یادآور شده بود.

تونی هال مدیر کل بی‌بی‌سی در یکی از تصمیم های اولیه اش بعد از در دست گرفتن کنترل پخش عمومی فیلم در بریتانیا،‌ با درخواستی از سوی پیتر ساترلند رییس دانشگاه لندن مبنی بر کنار گذاشتن این فیلم مستند روبه‌رو شده و آن را رد کرده بود. هال این نکته را مطرح کرده بود که فیلم مستند «کره شمالی آشکار شده» مشخصا باید به خاطر علاقه مردم به کسب اطلاع از شرایط کره شمالی پخش شود.

روزنامه نگاران خارجی نمی توانند ویزای ورود به کره شمالی را کسب کنند، ‌اما افراد دانشگاهی و دانشجویان خارجی می‌توانند این اجازه را بگیرند. سوینی و دو روزنامه نگار دیگر هشت روز از ماه مارس را با گروهی از دانشجویان این دانشگاه در کره گذراندند. بیشتر برنامه های این سفر توسط بخش ارتباطات بین‌المللی دانشگاه ترتیب داده شده بود. دانشگاه LSE ادعا می کند که بعدها از طبیعت واقعی این سفر باخبر شد.

بی‌بی‌سی تراست که بدنه مدیریتی این شبکه رسانه‌ای است،‌ از کمیته استانداردهای مدیریتی درخواست کرد تا اتفاقی که افتاده را مورد بررسی قرار دهند. این بخش در گزارشی 42 صفحه ای که روز دوشنبه منتشر شد اعلام کرد که بی‌بی‌سی به درستی دانشجویان را برای خطرهای موجود آماده نکرده بود. در حالی که این فیلم مستند که ماه آوریل گذشته پخش شد با توجه بسیار روبه رو شد و 5.1 میلیون بیننده نیز داشت، گزارش به این نتیجه رسیده که اطلاعاتی که قبل از سفر به این 10 دانشجو داده شده بود ناکافی و ناقص بوده است.

آلیسون هیستینگز رییس کمیته استانداردهای سردبیری بی‌بی‌سی تراست گفت: کشف ماجراهای جدید در شرایط و مکان‌های سخت و خطرناک یکی از بزرگترین قدرت های بی‌بی‌سی است. علاقه‌ای قوی برای ساخت این برنامه در کره شمالی وجود داشت،‌ با این حال از نظر تراست، بی‌بی‌سی نتوانست با کسب اطمینان جدی نسبت به این که تمامی دانشجویانی که با پانوراما سفر می‌کردند از تمامی ریسک های موجود باخبر باشند، جلو برود.

وی افزود: این شکستی جدی بود و این شبکه خبری با عذرخواهی کردن کار درستی انجام داد.