سنندج – خبرگزاري مهر: هواي مطبوع و دلپذير اين روزهاي استان كردستان در كنار زيبايي هاي طبيعي، آثار تاريخي و جذابيت هاي گردشگري آماده پذيرايي و استقبال از خيل مسافران و مهمانان نوروزي است و در اين راستا تدارك لازم نيز از سوي ادارات و سازمان هاي دولتي نيز براي استقبالي خوب صورت گرفته است.

به گزارش خبرنگار مهر، هر ساله با آغاز سال نو مردم ديگر استانهاي كشور، كردستان را به عنوان يكي از استان هاي مقصد خود براي سفرهاي نوروزي انتخاب مي كنند و در طول پنج سال اخير روند حضور و ورود مسافران نوروزي به اين استان با افزايش قابل توجهي مواجه بوده است.

وضعيت مناسب آب و هوايي در استان كردستان از يك سو و همچنين وجود جاذبه هاي متعدد طبيعي و گردشگري باعث شده است تا اين استان به عنوان يكي از مناطق اصلي كشور در راستاي پذيرش مسافران نوروزي باشد و به همين دليل از يكي دو روز گذشته نيز ورود مسافران و گردشگران نوروزي به استان كردستان آغاز شده است.

ويژگي هاي منحصر به فرد فرهنگي در كنار زيبايي هاي استان كردستان در تمامي حوزه ها باعث شده است كه عليرغم وجود كمبودهاي مختلف به ويژه در بخش ارتباطي و زيرساختي اين استان هر سال با افزايش ورود مسافران نوروزي مواجه شود و اين روند بر اساس آمارهاي ادارات و سازمان هاي دولتي سير صعودي داشته است.

در ميان آثار تاريخي و بي شمار ميراث فرهنگي در استان كردستان نمي توان به راحتي از كنار نام روستاهاي تاريخي اين استان عبور كرد، اورامان تخت و پالنگان و شمار زيادي روستا با ويژگي هاي منحصر به فرد در بخش معماري و همچنين وجود آئين هاي محلي و بومي به يكي از جاذبه هاي اصلي اين استان تبديل شده است.

هر چند كه راه هاي دسترسي به روستاهاي تاريخي استان كردستان از جمله پالنگان و اورامان تخت تا حدودي نامناسب است ولي عليرغم وجود اين محدوديت ها نه تنها در ايام عيد، بلكه در ساير روزهاي سال نيز اين دو روستا و شماري ديگر از روستاهاي تاريخي استان كردستان ميزبان دوست داران طبيعت هستند.

خانه هاي تاريخي در شهرهاي مختلف استان كردستان به ويژه سنندج ديگر جاذبه اين استان براي مسافران و گردشگران است به گونه اي كه هر مسافري كه وارد سنندج شود به طور حتم خانه كرد، عمارت خسروآباد و موزه سنندج را بازديد مي كند.

خانه كرد سنندج كه امروز از آن به عنوان موزه مردم شناسي استفاده مي شود يكي از مناطق تاريخي در سنندج است كه داراي معماري ويژه اي است كه در كنار آن بايد به عمارت خسروآباد و خانه حبيبي و همچنين ديگر منازل تاريخي در اين شهر نيز اشاره كرد.

مساجد تاريخي، امامزاده ها و اماكن مذهبي در استان كردستان نيز كم نيستند و به همين دليل هر چند كه در طول سالهاي اخير تلاشي براي معرفي آنها صورت نگرفته است ولي عليرغم اين كمبود هر ساله شمار زيادي از مسافران و گردشگران استان كردستان از اين اماكن نيز بازديد مي كنند.

مسجد جامع سنندج با معماري منحصر به فرد و كاشي كاري هاي خاص يكي از جاذبه هاي حوزه گردشگري مذهبي در كردستان است كه البته بايد به شمار زيادي مسجد در سنندج، مقبره هاجره خاتون، مسجد دومناره سقز و امامزاه پيرمحمد در مركز كردستان نيز اشاره كرد.

غار كرفتو در حد فاصل دو شهر ديواندره و سقز در كنار تپه زيويه كه تاريخي چند هزار ساله را در دل خود به يادگار گذاشته است ديگر جاذبه هاي گردشگري كردستان است كه هر سال ميزبان خيل عظيمي از دوست داران ميراث فرهنگي و حوزه طبيعت است.

نگين زيبايي غرب كشور واقع در مريوان كه بزرگترين درياچه آب شيرين در جهان است ديگر جاذبه گردشگري استان كردستان است كه به يكي از ظرفيت هاي اصلي اين استان تبديل شده و بعد از گذشت سالهاي بسيار همچنان در مقابل بي تفاوتي هاي مسئولان و بي مبالاتي مردم سرزنده و شاداب آماده پذيرايي از مسافران و مهمانان نوروزي است.

پل هاي بي شمار در استان كردستان كه هر كدام داراي تاريخي چند صد ساله هستند ديگر ويژگي هاي منحصر به فرد گردشگري در اين استان به شمار مي رود كه يكي از تاريخي ترين اين پل ها در سنندج با نام پل قشلاق واقع شده است.

چشمه باباگرگر و سراب در شهرستان قروه، مرز باشماق در مريوان، بازارچه مرزي بانه، قلعه قمچقاي در بيجار، روستاهاي تاريخي در شهرستان هاي كامياران و سروآباد، چشمه هاي جوشان در مريوان و سروآباد، دشت هاي پهناور دهگلان و ديواندره از ديگر جاذبه هاي گردشگري استان كردستان به شمار مي رود.