بوشهر - خبرگزاری مهر: عدم وجود خانه مطبوعات در استان بوشهر، نداشتن صنفی واحد برای بیان مشکلات اهالی رسانه، عدم برخورداری خبرنگاران از مسکن، مشکلات مربوط به بیمه خبرنگاران، عدم حمایت مطلوب مسئولان و . . . از مهمترین دغدغه‌های خبرنگاران بوشهری است.

به گزارش خبرنگار مهر، اهالی رسانه و خبرنگاران یکی از زحمت‌کش‌ترین اقشارجامعه هستند که علی‌رغم زحمت بسیار زیادی که می‌کشند و سختی‌های فراوانی که متحمل می‌شوند، همواره مشکلات فراوانی دارند.

مشکلات خبرنگاران دراستان بوشهر شاید بیش از دیگر نقاط باشد چرا که در استان بوشهر متولی خاصی برای حمایت از خبرنگاران وجود ندارد و نه خانه مطبوعاتی وجود دارد که این موضوع را پیگیری کند و نه نهادهای فرهنگی خود را درگیر مشکلات خبرنگاران می‌کنند.

هر چند خبرنگاران بخش زیادی از فعالیت‌های خود را به بیان مشکلات و دغدغه‌های مردم اختصاص می‌دهند ولی کمتر پیش می آید که برای رفع مشکلات خود قدم بردارند و آنها را با مسئولان مطرح کنند.

خبرنگاران و اهالی رسانه استان بوشهر در نشستی که سه‌شنبه‌شب با استاندار بوشهر داشتند به بیان خواسته‌ها و دغدغه‌های خود پرداختند و خواستار حل این مشکلات از سوی استاندار شدند.

اهالی رسانه بوشهر خواستار حل مشکلات بیمه و مسکن خبرنگاران

سرپرست خبرگزاری ایلنا در استان بوشهر اظهار داشت: نبود یک خانه مطبوعات در استان بوشهر به عنوان یکی از مهمترین دغدغه‌های خبرنگاران بوشهری مطرح است و لازم است که متولیان امور فرهنگی استان فکری برای حل این موضوع داشته باشند.

یعقوب علیزاده همچنین به مشکلات مسکن خبرنگاران اشاره کرد و افزود: هر چند در گذشته وعده‌هایی برای رفع مشکل مسکن خبرنگاران داده شده بود ولی هنوز این وعده‌ها عملی نشده و امیدواریم شاهد تحقق این وعده‌ها باشیم.

سرپرست روزنامه ایران در استان بوشهر نیز با اشاره به برخی از مشکلات مطبوعات و رسانه‌ها بیان داشت: دغدغه‌های خبرنگاران بسیار زیاد است و باید به مشکلات فروش نشریات نیز توجه ویژه‌ای داشته باشیم و برای رفع دکه‌های روزنامه‌فروشی تلاش شود.

اکبر اقبالی‌مجرد ادامه داد: بسیاری از این دکه‌ها بدهی‌های بالایی دارند و بسیاری از آنها در حال تغییر کاربری هستند و به جای روزنامه مجبورند که چیزهای دیگری را بفروشند و این در حالی است که برخی از آنها بیش از 30 سال فعالیت فروش مطبوعات را دارند.

وی در ادامه با بیان اینکه بخش اعظمی از هزینه‌های روزنامه‌ها و نشریات از قبیل فروش آنها تامین می شود، خواستار خرید روزنامه‌ها توسط ادارات مختلف شد تا برخی از این هزینه‌ها تامین شود.

نبود پارک مطبوعات در استان بوشهر

حامد فکوری نماینده خبرگزاری ایکنا در استان بوشهر نیز افزود: توجه به فعالیت‌های قرآنی باید بیش از گذشته باشد و مسئولان نیز حمایت لازم را داشته باشند و رسانه‌ها نیز در این مسیرگام بردارند.

وی تصریح کرد: دغدغه رسانه‌ها باید انعکاس مشکلات استان باشد و باید این مشکلات را به مسئولان انتقال دهند و پیگیر رفع این مشکلات باشند.

مهرداد جشنی پور از خبرنگاران خبرگزاری ایرنا نیز در این نشست اظهار داشت: نبود پارک مطبوعات در استان بوشهر از مشکلات اهالی رسانه است و فضای مناسبی برای هم‌اندیشی اهالی رسانه در استان وجود ندارد.

سعید رضائی سرپرست دفتر خبرگزاری مهر در استان بوشهر نیز خواستار رفع مشکلات بیمه خبرنگاران شد و گفت: در حال حاضر بسیاری از خبرنگاران مشکلاتی چون عدم حمایت بیمه را دارند که اداره فرهنگ و ارشاد به عنوان متولی امور رسانه‌ها باید این موضوع را پیگیری کند.

تشکیل یک خانه مطبوعات قدرتمند در استان بوشهر ضروری است

ایمان ندومی سرپرست خبرگزاری فارس در استان بوشهر نیز در این نشست نبود خانه مطبوعات در استان بوشهر را به عنوان یکی از مشکلات اساسی خبرنگاران دانست و افزود: هیچ انجمنی برای دفاع از خبرنگاران در استان بوشهر وجود ندارد.

وی اضافه کرد: باید به دور از تفکرهای سیاسی، یک خانه مطبوعات قدرتمند در استان بوشهر تشکیل شود و افرادی حضور یابند که بتوانند دغدغه‌های خبرنگاران را پیگیری و برای حل مشکلات آنها تلاش کنند.

میگلی‌نژاد از دیگر خبرنگاران بوشهری نیز بر لزوم حمایت عادلانه مسئولان از رسانه‌ها تاکید کرد و گفت: باید تلاش شود تا تبلیغات به صورت عادلانه توسط ادارهفرهنگ و ارشاد اسلامی بین مطبوعات استان توزیع شود.

علی هوشمند از شاعران و خبرنگاران استان بوشهر نیز با انتقاد شدید از عملکرد برخی رسانه‌ها به ویژه در انعکاس برنامه‌های روز بوشهر اظهار داشت: در این روز برخی از رسانه‌ها تصاویری را از این برنامه در رسانه خود پخش کردند و متنی توهین‌آمیز را در آن گنجاندند.

وی افزود: این رسانه‌ها به خانواده‌های بوشهری و به ویژه دختران و زنان بوشهری توهین کردند و لازم است که برخورد مناسبی با انها صورت بگیرد و ما نیز این موضوع را با جدیت پیگیری می‌کنیم.

خانه مطبوعات استان بوشهر با تدوین اساسنامه فعال می‌شود

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر با تقدیر از تلاشهای رسانه‌ها در انعکاس وقایع و رویدادها اظهار داشت: رسانه یک ابزار قدرتمند برای انتقال ارزش‌ها در جامعه است و رسانه‌های استان بوشهر توانمند و پیشرو هستند و وقایع را به خوبی منتشر می‌کنند.

حمیده ماحوزی با اشاره به وضعیت خانه مطبوعات استان بوشهر، تصریح کرد: خانه مطبوعات بوشهر در گذشته فعال بود و می‌توانست ساماندهی خوبی در زمینه مطبوعات داشته باشد ولی به دلایلی این خانه مطبوعات تعطیل شد.

وی از تلاش اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر برای ادامه فعالیت خانه مطبوعات در استان بوشهر خبر داد و اضافه کرد: تلاش داریم تا پس از تدوین اساسنامه، خانه مطبوعاتی قدرتمند را در استان بوشهر فعال کنیم.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر تاکید کرد: یکی از ضروریات جامعه ما، نگاه حرفه‌ای به مطبوعات است و جایگاه خبرنگاران باید به صورت خاص و ویژه در نظر گرفته شود.

وی ادامه داد: نشست‌های نخصصی مطبوعات باید در استان بوشهر برگزار شود و این نشست‌ها به بهتر شدن کار خبرنگاران و رسانه‌های استان کمک خواهد کرد و حمایت‌های لازم را در این راستا خواهیم داشت.

مشکلات مربوط به مسکن خبرنگاران پیگیری و حل شود

استاندار بوشهر بر لزوم حمایت همه دستگاه‌ها از خبرنگاران تاکید کرد و اظهار داشت: خبرنگاران قشر تلاش گری هستند که همواره در انعکاس رویدادهای مختلف جامعه در حال تلاش هستند و باید حمایت لازم از آنها صورت بگیرد.

مصطفی سالاری با اشاره به دغدغه خبرنگاران در ارتباط با وضعیت مسکن، تصریح کرد: مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان باید این موضوع را با جدیت پیگیری کند و برای حل مشکل مشکن خبرنگاران تلاش کند و راهکارهای مناسبی ارائه کنند و ما نیز حمایت لازم را خواهیم داشت.

وی افزود: دولت هیچ بنایی بر محدود کردن خبرنگاران ندارد و همواره تلاش می‌کنیم تا با خبرنگاران و رسانه‌ها تعامل داشته باشیم و حتی برای رسانه‌هایی که انتقادهای غیر منصفانه هم داشته‌اند تعیین تکلیف نمی‌کنیم و نمی‌گوییم که مطلبی را بنویسند و یا ننویسند.

استاندار بوشهر تاکید کرد: دغدغه خبرنگاران دغدغه مردم است و امیدواریم بتوانیم با همکاری و تعامل بیشتر شاهد رفع همه مشکلات مردم باشیم و رسانه‌ها نیز باید در این زمینه همکاری لازم را داشته باشند.