بوشهر - خبرگزاری مهر: جشن باستانی نوروز در کاخ زمستانی داریوش هخامنشی درودگاه برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر عبدالله رضایی عضو هیئت علمی دانشگاه بوشهر صبح دوشنبه در این آئین به قدمت بالای جشن‌های نوروزی اشاره کرد و اظهار داشت: راستگویی یکی از مهمترین تاکیدات کورش کبیر بوده است و همواره مردم را از دروغ و زشتی و پلیدی بر حذر می‌داشت.

وی در ادامه با بیان اینکه در دوران هخامنشی دروغ نماد اهریمن و پلیدی بوده است، تصریح کرد: در ان دوران کوروش به عنوان شخص اول مملکت به این مسئله پی برده بود که دروغ و پلیدی نماد عقب‌ماندگی و شکست است.

رضائی با بیان اینکه تمدن ایرانی برای تمام جهان شناخته شده است، اضافه کرد: تمدن جهانی از سرزمین ایران بوده است و باید به تمدن افتخارآمیز ایران زمین احترام بگذاریم.

خاستگاه تمدن جهانی از ملک ایران بوده است

وی با تاکید بر لزوم توسعه زیرساخت‌های گردشگری و معرفی آثار تاریخی و باستانی سرزمین ایران به مردم، بیان داشت: از نظر ایرانیان قدیم، ابتدا خدای زمان یا زروان وجود داشته که دو خدا به نام‌های اهورامزدا (خدای نیکی) و اهریمن (خدای بدی) از وی به وجود آمده است.

استاد دانشگاه‌های بوشهر افزود: اهورامزدا در روز سی‌ام اسفند یعنی در طلیعه نوروز، کیومرث را آفرید که هم نخستین پادشاه بوده و هم نخستین انسانی بوده که لباس پوشیده (از پوست پلنگ) و هم نخستین کسی است که آتش را کشف کرده و به عبارتی خاستگاه تمدن جهانی از ملک ایران بوده است.

وی افزود: ژرف ساخت فرهنگ ملت‌ها بر پایه اسطوره‌های آن قوم است که برای پرسش‌های بنیادی، پاسخ‌های قانع‌کننده‌ای دارد و همچنین، اسطوره‌ها بقایای باورهایی هستند که مراسم و رفتارهای اجتماعی انسان را توجیه می‌کنند و انسان را با مسیر اندیشه بشری آشنا می‌کند‌.

معرفی فرهنگ‌ها وظیفه همه مردم و مسئولان است

مدیرکل روابط عمومی و امور بین‌الملل استانداری بوشهر نیز در این آئین به تشریح وظایف دولت‌ها و مردم برای معرفی فرهنگ‌ها پرداخت و اظهار داشت: مردم در قالب انجمن‌های مردم‌نهاد می‌توانند اقدامات ارزشمندی در حوزه فرهنگی و اجتماعی انجام دهند و باید به این سمت حرکت کنیم.

کریم جعفری خواستار تقویت انجمن‌های مردم‌نهاد شد و با تاکید بر لزوم برگزاری مراسم‌ها و برنامه‌های فرهنگی و اجتماعی توسط این انجمن‌ها، افزود: مهم‌ترین مسئله جهان امروز همگرایی است که فعالیت در انجمن‌های مردم‌نهاد نقش بسیار مهمی در این همگرایی دارد.

وی با تاکید بر لزوم تلاش برای پویاتر شدن انجمن‌های مردم‌نهاد، خاطرنشان ساخت: معاونت سیاسی اجتماعی استانداری و اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل استانداری بوشهر آمادگی همکاری لازم با انجمن‌های مردم‌نهاد را دارند.

تموکن پیونددهنده شمال و جنوب ایران در زمان هخامنشیان بوده است

مدیرکل روابط عمومی و امور بین‌الملل استانداری بوشهر با اشاره به آرم نخل در مهر هخامنشیان گفت: نخل از تقدس بالایی برخوردار بوده و نشان تقدس و یکتاپرستی ایرانیان در آن دوران نیز بوده است.

وی تاکید کرد: هر کجای دشتستان را که واکاوی کنیم، نمودی از تمدن بشری در آن یافت می‌شود و امروز نیز مردم این سرزمین، مردمانی صلح‌جو و متمدن هستند.

جعفری ادامه داد: دشتستان نقطه میانی ایران‌زمین است و شهر باستانی تموکن پیونددهنده شمال و جنوب ایران در زمان هخامنشیان بوده است و تموکن در ان دوران در تامین تجهیزات و مواد غذایی و ابزارآلات دفاعی نقش مهمی داشته و از اهمیت فوق‌العاده‌ای برخوردار بوده است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به نقش بسیار مهم رودخانه کلل در زمان هخامنشیان در زمینه تجارت و کشتیرانی اشاره کرد و گفت: تموکن در واقع منطقه‌ای تفریحی برای هخامنشیان نبوده بلکه منطقه‌ای استراتژیک و سوق‌الجیشی بوده و نقش‌آفرینی زیادی در عرصه سیاسی و اجتماعی و اقتصادی داشته است.

لازم به ذکر است که جشن باستانی نوروز از جمله برنامه‌هایی است که هر سلاله در کاخ بردک‌سیاه که کاخ زمستانی داریوش هخامنشی بوده است برگزار می‌شود و امسال نیز با حضور گسترده مردم و مسئولان برگزار شد.

در این آئین برنامه‌های مختلفی همچون شاهنامه‌خوانی، اجرای برنامه‌های موسیقی، بازدید از آثار تاریخی تموکن برگزار شد و اساتید دانشگاه به ایران سخن در مورد تاریخ این اثار و همچنین تاریخچه جشن نوروز پرداختند.