به گزارش خبرنگار مهر، بیجار شهری است بسیار قدیمی و تاریخی که برخی از مورخان قدمت آن را به هزاره سوم پیش از میلاد مسیح نسبت می دهند و به همین دلیل نیز آثار بی شمار مذهبی و تاریخی در این شهر روزانه پذیرای مسافران و گردشگری می شود.
شهر بیجار در غرب ایران واقع شده است و یکی از شهرهای استان کردستان است که دارای هفت هزار و 730 کیلومتر مربع مساحت بوده و 288 روستا دارد و در حال حاضر حدود 262 روستای آن دارای سکنه هستند.
شهرستان بیجار با پیشینه قوی که دارد دارای اماکن گردشگری بسیاری است که هر ساله به استقبال مسافران نوروزی می رود و آنها را به دل زیبایی های خود می کشاند و قدرت الهی را به تصویر می کشد. بام ایران دارای جاذبه های متنوع گردشگری است که ار جمله مهمترین آنها می توان به امام زاده حمزه عرب و سد زیبای گلبلاغ اشاره کرد.
سد گلبلاغ جاذبه چشم نواز بام ایران
سد گلبلاغ از جاذبه هاي شگفت انگیز بام ایران بر روی زمین است که سالانه پذیرای هزاران گردشگر نوروزی برای تماشای زیبایی های سحر انگیز است، زيبايي اين سد تا حدي است كه هيچگاه چشم گردشگران از ديدن آنها خسته نمي شود.
سد گلبلاغ بیجار یکی از مکانهای بسیار دیدنی و تفریحی شهرستان بیجار است که در هر فصل زیبائی های خاص خود را دارد و مردم از هر نقطه ای برای گذراندن اوقات خود به این منطقه سفر مي كنند تا براي لحظاتي و به دور از دغدغه هاي روزمره زيبايي هاي آن را نظاره گر باشند.
این سد زیبا و پر جاذبه دیار گروس در 15 کيلومتري محور بيجار قروه بر روي رودخانه اوزن دره احداث شده است که با حجم مخزن هشت ميليون متر مکعبي ظرفيت آبياري حداقل 800 هکتار از اراضي پاياب سد را دارد.
سد خاكی گلبلاغ از حیث منابع آبی غنی بوده و در حال حاضر از زیرکشت بردن محصولات مختلفی نظیر گندم و جو و بالاخص سیب زمینی از آب این سد استفاده می شود و در كنار زيبايي هاي ديني، بهره مندي خوبي را نيز براي كشاورزان اطراف فراهم كرده است.
در حال حاضر می توان با اتومبیل تا نزدیکی این سد زیبا رفت و و گردشگران تنها مسیر کوتاهی را مجبور به پیاده روی هستند، در کناره های این سد زیبا قایق های زیادی قرار داده شده تا مسافران و میهمانان خود را میهمان قلب گرم سد گلبلاغ کنند.
نوروز امسال مسئولان بیجار امکانات و تهمیدات زیادی برای رفاه حال مسافران نورزوی در کنار این سد زیبا تدارک دیده اند و این منطقه آماده پذیرایی از مسافران نوروزی است.
در حالي كه پيش از اين بيجار بيشتر به قلعه هاي تاريخي و آثار باستاني شناخته مي شد ولي اين روزها بايد سد گلبلاغ را به اين زيبايي هاي افزود.
کوه حمزه عرب میزبان زیبا ترین طلوع خورشید
امامزاده حمزه عرب در کوه های شمال شرقی بیجار واقع شده است و با توجه به دسترسی آسان به این مکان مذهبی در ایام مختلف روز میزبان خیل عظیمی از مردم این شهر و مسافران و گردشگران است.
یکی از بهترین و جذابترین جاذبه های گردشگری در بیجار کوه حمزه عرب است، ارتفاع این کوه از سطح دریا حدود دو هزار 640 متر است که برروی این کوه بلند که از هرطرف چشم انسان را نوازش می دهد، سید جلیل القدری از سلسله سادات موسی بن جعفر(ع ) در سال 973 هجری شمسی و طبق مستندات به دست آمده بنا بر وصیت خودش به خاک سپرده شده است که در بین اهالی منطقه گروس مشتاقان فراوانی دارد.
در سال های دورتر اهالی روستاهای اطراف قبل از چیدن علف و جمع آوری گندم همگی جمع شده و گوسفندی قربانی می کردند و شبی را به زیارت حمزه عرب می رفتند و همان جا مراسمی برگزار می کردند تا فقیر و غنی در کنار هم و با توسل به بزرگان دین کار جمعی خود را که کشاورزی است، متبرک کنند و البته رفت آمدها در آن موقع اغلب با الاغ و یا پیاده صورت می گرفت.
جالب توجه اینکه در روستاهایی هم که حتی خود امامزادهایی وجود داشتند و راهشان هم بسیار دور بوده است برای برگزاری مراسم حمزه عرب پس از طی کردن راه های طولانی خود را به بالای این کوه می رساندند تا در این مراسم مشارکت کنند.
آنهایی که شب را در بالای کوه حمزه عرب به صبح رسانده اند حتما به چشم خود دیده اند که زیباترین طلوع از همین نقطه قابل دیدن است، طلوعی به راستی دیدنی و زیبا که چشم هر بیننده ای را به سوی خود جلب می کند و قدرت خداوند عظیم را به نمایش می گذارد .
آفتاب با نرمی و متانت خاصی خود را از افق بالا می کشد و آسمان به رنگین کمانی از رنگ ها تبدیل می شود و صحنه ای به راستی دیدنی و تماشایی خلق می شود که همانند آن را در هیچ جای دیگر نمی توان دید.
کوه حمزه عرب و در راس آن بقعه تاریخی و چشم اندازهای زیبای طبیعی به گونه ای در دل مردم جای خود را بازکرده اند که حتی پیرمردان و پیرزنانی که راه رفتن برایشان دشوار است، به راحتی برای زیارت و ادای نذر رنج سفر را برخود تحمیل کرده و به زیارت و استفاده از زیبایی های خداددادی این کوه می روند.
هر چند که طی چند سال اخیر اقدامات خوبی برای اصلاح مسیر و راه دسترسی به این امامزاده صورت گرفته است ولی همچنان بخشی از راه نامناسب است و با توجه به خیل عظیم مردم مشتاق و دوستدار حضور در این منطقه باید اقدامات بهتری در این راستا اجرایی و عملی شود.
......
گزارش؛ سمیه رمضان نیا