به گزارش خبرگزاری مهر، محمد جواد ظریف پیش از ظهر امروز در حاشیه نخستین جلسه هیات دولت در سال 93 در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی منبی بر اینکه با هسته ای بودن کشور پاکستان و نا امنی هایی که در آن وجود دارد، آیا نباید نگران باشیم، گفت: سلاح هسته ای برای هیچ کشوری نه امنیت داخلی و نه خارجی آورده و این موضع اصولی ما است البته دوستان پاکستانی ما دیدگاه های خود را دارند و دیدگاه های ما را نیز در این زمینه به خوبی می دانند.
وی افزود: ما با پاکستان روابط خوبی داریم، هم دو کشور، هم دو دولت و هم دو ملت همواره و به صورت تاریخی روابط خوبی داشته ایم و امیدواریم این روابط بسیار خوب باعث شود به دولت پاکستان این شجاعت و جسارت را دهد که این کار را با جدیت بیشتر دنبال کند و ما تلاش خودمان را نیز در این زمینه ادامه می دهیم.
ظریف درباره خبر شهادت یکی از پنج مرزبان ایرانی توسط گروه تروریستی جیش العدل گفت:واقعا یک نگرانی عمده در دولت و دستگاه دیپلماسی، درباره وضعیت سربازان ما در پاکستان و دیپلمات ما در یمن که قبلا گروگان گرفته شده، بوده است.در این زمینه تمام تلاش ممکن را انجام داده ایم و باعث تاسف است که پاکستان نتوانسته در کشور خود امنیت کافی برقرار کند و تروریست ها توانسته اند از این خلا استفاده کنند.
وی ادامه داد: با دولت های پاکستان و یمن در تماس بوده ایم؛ متاسفانه یک حرکت هماهنگ شده که شاید دخالت دولتی هم در آن وجود داشته باشد، به صورت اقدامات بسیار وحشت زده تروریستی علیه جمهوری اسلامی ایران در نقاط مختلف منطقه از طرف گروه های افراط گرا شکل گرفته است.
وی افزود: به همین دلیل ما در لبنان شاهد شهادت یکی از دیپلمات هایمان و روی دادن چنین اتفاقی در صنعای یمن و گروگان گرفته شدن سربازان خود در پاکستان بوده ایم، اینها اقدامات هماهنگ شده ای است که از روی ضعف و ترس از حضور قدرتمند جمهوری اسلامی ایران انجام شده است.
ظریف با بیان اینکه ما تماس هایی با دولت پاکستان به طور مرتب از روز رخداد این حادثه بسیار نگران کننده در سطوح مختلف از مقامات عالیرتبه در سطح نخست وزیر، وزیرامورخارجه و مقامات امنیتی داشته ایم و این تلاش ها را ادامه خواهیم داد گفت: دولت پاکستان به خوبی می داند که دولت و مردم ایران انتظار دارند از جان گروگان های ما در پاکستان حفاظت شود و آنها هر چه سریع تر سالم و بدون ضرر و خطر به کشور و نزد خانواده های خود بازگردند.
وزیر امور خارجه افزود: انتظار ما این بود که این کار تا عید نوروز انجام شود و امیدواریم هر چه سریع تر انجام شود.
وی با یادآوری این نکته که اقدامات مختلفی در سطح منطقه ای و بین المللی انجام داده ایم، اضافه کرد: انتظار داریم جامعه بین المللی نیز در این زمینه ساکت نماند.
ظریف در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اطلاع سپاه از محل استقرار جیش العدل و مخالفت وزارتخانه های خارجه و کشور از انجام اقدام عملیاتی برای آزادی آنها گفت: من چنین اطلاعی را از سپاه دریافت نکرده ام و بعید می دانم هیچ فرد مطلع و مسوولی از این صحبت ها کند.
رییس دستگاه دیپلماسی با تاکید بر اینکه تصمیم گیری در کشور ما تصمیم گیری سازمانی نیست، اظهار داشت: در کشور ما تصمیم گیری در محافل ویژه اتخاذ می شود و هنگامی که تصمیمی گرفته شد، مربوط به کل نظام است، من یقین دارم این صحبت شما سخن یک عنصر غیرمسوول است و مسوولان سپاه هیچگاه چنین صحبتی نخواهند کرد.