به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از بی.بی.سی، او که بنیانگذار کرسی مطالعات ایرانی در دانشگاههای کلمبیا و هاروارد بود و تمام عمرش در حال تحقیق و مطالعه بر تاریخ و فرهنگ ایران بود، وصیت کرده بود در حاشیه زاینده روز اصفخان به خاک سپرده شود.
این شرق شناس برجسته که در 94 سالگی و در بوستون درگذشت، به عنوان برترین ایرانشناس معاصر جهان شناخته میشد.
ریچارد فرای که از والدینی سوئدیتبار در آمریکا متولد شد و دارای مدرک دکتری تاریخ از دانشگاه هاروارد بود، به زبانهای فارسی، دری،ازبکی، پشتو و عربی علاوه بر چندین زبان اروپایی مانند روسی، فرانسوی و آلمانی مسلط بود.
وی که سالها در ایران به مطالعه تاریخ کشورمان پرداخت بخش مهمی از عمرش را در ایران، افغانستان و تاجیکستان گذراند.
محمود احمدینژاد، رییس جمهوری سابق ایران در سال ۲۰۱۰ به پاس تقدیر از توجه وی به تاریخ و فرهنگ ایران خانهای تاریخی را در اصفهان برای اقامت به وی هدیه کرده بود.
وی از سال 1948 تا 1990 عضو هیات علمی دانشگاه هاروارد بود و به عنوان استاد میهمان در کشورهای مختلف به تدریس پرداخت و از جمله از سال 1970 تا 76 استاد میهمان دانشگاه شیراز بود. «ایران بزرگ» از جمله آخرین کتابهای وی بود که سال 2005 منتشر شد. «پرشیا» در سال 1969، «متدولوژی جدید در ایران شناسی» به زبان آلمانی در سال 1974، «دوران طلایی ایران: اعراب در شرق» در سال 1988 شماری از آثار وی درباره ایران و ایرانشناسی است.