به گزارش خبرنگار مهر، مراسم سومین روز درگذشت محمد ابراهیم باستانی پاریزی، نویسنده، مورخ، شاعر و پژوهشگر ادبی عصر شنبه (نهم فروردین ماه) در مسجد جامع شهرک قدس با حضور جمعی از نویسندگان، اهالی قلم، علاقهمندان وی و همچنین علی جنتی (وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی) و احمد مسجد جامعی (رئیس شورای شهر تهران) برگزار شد.
در ابتدای این مراسم، علی دهباشی، نویسنده و سردبیر مجله بخارا پیام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری را برای درگذشت باستانی پاریزی و در ادامه بخشی از گفتههای استاد باستانی پاریزی را که در سال 84 در گفتوگو با مجله بخارا انجام شده بود، خواند.
ابوالقاسم حسینجانی، شاعر، پژوهشگر و مترجم نیز ابیاتی را در وصف محمدابراهیم باستانی پاریزی خواند و گفت: مرد نکونام ما، صیاد لحظههای تاریخ، مرد هزارهها به ابدیت پیوست. ولی استاد باستانی پاریزی تا ابد زنده خواهد بود، چرا که انسان به سه چیز ماندگار است؛ به عمل ماندگار، به بنای خیرش و به علمی که میآموزد و استاد باستانی پاریزی در هر سه ماندگار است. آری؛ استاد باستانی پاریزی باز خواهد آمد، اما شاید 100 یا هزار سال دیگر.
در بخش دیگری از این مراسم حجتالاسلام والمسلمین حمیدزاده، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم قرآنی که به عنوان خطیب در این مراسم سخن میگفت، درباره دکتر باستانی پاریزی اظهار کرد: من به عنوان یک خطیب واماندهام که از چه دریچهای وارد سخن شوم. آیا از سخنوری و شیرین زبانی استاد باستانی پاریزی حرف بزنم؟ از ژرفنگری در تاریخش سخن بگویم، یا از حضور متعهدانش در عرصه اجتماعی یا برخورداری از جامعشناسی روانشناسی سخن بیاورم؟ وقتی شخصیتی جامعالاطراف است نمیتوان در یک جهت درباره ابعاد شخصیتیاش سخن گفت.
این استاد دانشگاه، مانایی امثال باستانی پاریزی را به خاطر سفره معرفتی دااست که در تاریخ ایران زمین گستردهاند و گفت: بزرگترین قدرت باستانی پاریزی این است که تاریخ را با ادبیات فارسی پیوند زند. او آنچنان شفاف و زلال درباره تاریخ مینوشت که مخاطب به سادگی تاریخ را درک میکرد و این یکی از زیباترین هنرهای استاد باستانی پاریزی بود. .
حمیدزاده همچنین تصریح کرد: مرگ باستانی پاریزیها هشداری است به مسؤلین، به وزارت علوم، وزارت ارشاد و متولیان فکر و اندیشه. منتظر نباشید که بزرگان فرهنگ و هنر این سرزمین بمیرند و شما تشییع جنازه کنید. از اندیشهوران بهره بگیرید، غنای فرهنگی کشور را با حضور استادان عمیقتر کنید، چرا که بزرگترین سرمایه کشور، اندیشمندان و متفکرین آن هستند.
این پژوهشگر علوم دینی با اشاره به اینکه باستانی پاریزی، فهم تاریخ را برای خوانندگان آسنان کرد گفت: باستانی پاریزی تا آخرین لحظه تعهد به قلم را حفظ کرد. او شخصیتی بود که فهم تاریخ را برای علاقهمندان آسانتر کرد. لحظه به لحظه زندگی باستانی پاریزی میتواند برای ما آموزنده باشد.
حمیدزاده در پایان سخنان خود گفت: سرمایه یک کشور تنها نفت و گاز و منابع طبیعی نیست. اگر یک کشور همه اینها را داشته اما از قدرت فکر و اندیشه بیبهره باشد، وامیماند و باستانی پاریزی، جزو سرمایههای این سرزمین بود و متولیان فرهنگی کشور باید قدر او را بدانند.
در این مراسم نویسندگان و شخصیتهایی چون میرجلال الدین کزازی، حجتالاسلام والمسلمین سید محمود دعایی، عبدالرضا داوری، سیمین بهبهانی، محمود عابدی، محمود امیری سالار، هادی سودبخش، کاظم سادات اشکوری، مهدی ماحوزی، محمدجواد مظفر، اکبر ایرانی، ادیب برومند، احمد پورنجاتی، احمد محیط، خسرو سینایی، علی گرانمایه، عظیم زرینپور، سید هادی خامنهای، محمود صنعتی، عنایتالله مجیدی، قاسم صافی، ناهید توسلی، عبدالرحیم جعفری و ... حضور داشتند.
مراسم هفتم مرحوم محمد ابراهیم باستانی پاریزی روز جمعه ساعت 9 تا 10:30 صبح در مسجد شیخ فضلالله نوری واقع در ضلع جنوبی پارکشهر در خیابان شیخ فضلالله نوری برگزار میشود.