به گزارش خبرنگار مهر، اکبر طاهری یکشنبه شب در گفتگوی خبری به وجود میلیاردها تن ذخایر و املاح معدنی در بستر دریاچه ارومیه اشاره کرد و افزود: در حال حاضر حاشیه دریاچه ارومیه قابلیت تبدیل شدن به قطب بزرگ سرمایه گذاری صنعتی در تولید املاح معدنی را دارد.
وی ادامه داد: دریاچه ارومیه با داشتن بیش از 50 میلیارد تن املاح معدنی به عنوان بزرگترین منبع معدنی کشور شناخته شده است که حاوی حداقل 20 نوع املاح معدنی از قبیل سدیم ، پتاسیم ، منیزیم، بر، کادمیوم و دانادیوم می باشد.
طاهری اضافه کرد: گرچه این دریاچه سالیانی است که به عنوان منبع اقتصادی شناخته شده است و دارای امتیازاتی از قبیل وفور ذخیره، تنوع املاح، جایگزینی میزان برداشت و تکنولوژی نه چندان پیچیده برای فراوری می باشد ولی درحال حاضر برداشت املاح آن به صورت صنعتی از طرف دستگاه های ذیربط ممنوع بوده و فقط اجازه برداشت به صورت محدود و موقتی به روش سنتی داده شده است.
وی عنوان کرد: وضعیت کنونی دریاچه ارومیه فرصت مناسبی برای برنامه ریزی و اقدام فوری جهت برداشت آسان املاح معدنی با ارزش موجود درآن، ایجاد واحدهای تفریق و تولید انواع نمکهای صنعتی است.
طاهری گفت: بهره برداری از املاح معدنی موجود در دریاچه ارومیه کشور را از واردات سالیانه 200 هزار تن سولفات پتاسیم، 50 هزار تن سولفات دوسود و 2 هزار تن کلرور منیزیم که در صنایع شوینده ، کاغذسازی، تهیه کود، صنایع دارویی و مواد نسوز منیزیمی کابرد وسیعی دارند بی نیاز خواهد کرد.
معان امور معادن و اکتشافات معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی افزود: علاوه بر اثرات جانبی این فعالیت که شامل جلوگیری از خروج ارز از کشور و اشتغالزایی فراوان برای استان می باشد می توانیم حاشیه دریاچه ارومیه را به قطب بزرگ سرمایه گذاری صنعتی در تولید املاح معدنی تبدیل نماییم.
وی یادآورشد: هم اینک متقاضیانی برای سرمایه گذاری چند هزار میلیاردی ریالی به منظور احداث واحدهای صنعتی مرتبط اعلام آمادگی کرده اند که در صورت فراهم سازی زمینه جهت تحقق این سرمایه گذاری های عظیم تحول بزرگی در شکوفایی اقتصاد استان ایجاد خواهد شد.