به گزارش خبرنگار مهر، حسن عباس نژاد بعد از ظهر دوشنبه در حاشیه بازدید از تالاب های استان در گفتگو با خبرنگاران با بیان اینکه با عملیاتی شدن این موضوع گام مهمی در راستای حفظ و احیای تالاب ها صرف می شود اظهارداشت: لایروبی انهار و کانال های سنتی به تالاب ها هر ساله از سوی این اداره کل با صرف اعتبارات تخصیصی انجام شد در سال جاری نیز با هزینه بالغ بر 2 میلییارد ریال کلیه انهار و مسیر های منتهی به تالاب ها در شهرستانهای مهاباد- نقده لایروبی می شود.
وی ادامه داد: با انجام لایروبی،احداث دیواره های حفاظتی و سامان دهی حواشی تالاب ها به خصوص تالا بهای بین المللی و عضو کنوانسیون رامسر در حوزه اکولوژیک پارک ملی دریاچه ارومیه امسال نیز مانند سالهای گذشته و با صرف اعتبارات تخصیصی احیا ء تالاب های مذکور را از الویت های برنامه های اجرایی این اداره کل است.
عباس نژاد در ادامع از زاد آوری پرنده در حال انقراض میش مرغ خبر داد و گفت: همزمان با آغاز فصل بهار و شروع فصل زاد و ولد حیات وحش، پرنده کمیاب و نادر میش مرغ نیز در پناهگاه حیات وحش دشت سوتاو حمامیان این شهرستان اقدام به لانه گذاری کرده است.
وی با بیان اینکه این پرنده زیبا همه ساله با شروع فصل بهار در دشت سوتاو این شهرستان پس از لانه گزینی اقدام به تعیین قلمرو و جفتگیری می کند افزود: این پرنده جذاب و در معرض خطر انقراض به تعداد 2 تا 3 عدد تخمگذاری کرده که پس از حدود 26 روز جوجه آوری می کند.
عباس نژاد گفت: با توجه به اینکه این پرنده در سالهای اخیر به شدت با کاهش جمعیت روبه رو بوده است و در کل کشور فقط در چند منطقه خاص از شهرستان بوکان مشاهده شده است از این رو تدابیر خاصی برای محافظت از این پرنده از سوی این اداره در این منطقه اتخاذ شده است.
میش مرغ پرنده ای از خانواده هوبرگان است که در دشت های وسیع بی درخت، زمین های استپی و کشتزارای پهناور حبوبات و علفزارها زندگی می کند.
این پرنده دارای گردن و پاهای کشیده، بالها و منقار پهن و پرهای رنگارنگ است و روی زمین لانه سازی می کند.میش مرغ در فصل بهار تخمگذاری می کند و در هر دوره تخمگذاری نیز دو تا چهار تخم می گذارد؛ پس از 25 الی 27 روز جوجه ها به دنیا می آیند.
میش مرغ یکی از بزرگترین پرندگان ایران است و از نظر شکل و جثه شباهت زیادی به بوقلمون دارد.
طول بدن آن به یک متر و وزنش به بیش از 15 کیلوگرم می رسد.
این پرنده در بهار که زمان جوجه آوری است آشیانه خود را در قسمت های انبوه مزارع می سازد اما در پاییز و زمستان نیز می توان آنها را در مزارع درو شده مشاهده کرد.