به گزارش خبرگزاری مهر،محمدحسن طالبیان، معاون میراث فرهنگی کشور با بیان این مطلب گفت:تمام مسئولان فرهنگی و کارشناسان دانشگاه شیکاگو می دانستند که رای دادگاه بدوی امریکا ناحق است و الواحی که به امانت در اختیار موسسه شرق شناسی دانشگاه شیکاگو قرار گرفته بود، جنبه مطالعاتی داشت و کسی حق فروش آنها را نداشت.
طالبیان با اشاره به وضعیت نگهداری 30 هزار قطعه لوح گلی هخامنشی که از سال 1930 در موسسه شرق شناسی شیکاگو به امانت قرار دارد، گفت:این الواح در وضعیت خوبی در این موسسه نگهداری می شوند و از نظر دما، رطوبت و نور تحت کنترل هستند.آنها در حال اسکن و خوانش هستند و قرار است از این الواح بانک اطلاعاتی تهیه شود که سرپرستی این پروژه را پروفسور مت استولپر به عهده دارد و طبق تفاهمنامه ای که با موسسه شرق شناسی منعقد شده این اطلاعات به ایران هم داده می شود.
معاون میراث فرهنگی کشور در ادامه افزود:خوانش این الواح زمان بر است و اگر اسکن شوند پژوهشگران بهتر می توانند آنها را بخوانند.
وی با اشاره به اینکه نگاه فرهنگی کارشناسان و مسئولان موسسه شرق شناسی شیکاگو می تواند زمینه های همکاری متخصصان ایرانی را با این موسسه بیشتر کند، گفت:ما هیچ مخالفتی با پژوهش های علمی که به ارتقای فرهنگ ایرانی منجر شود، نداریم.
دادگاه فدرال شیکاگوی آمریکا در حکمی که به تازگی صادر کرده، اجازه فروش الواح گلی هخامنشی را که به صورت امانت در موسسه شرق شناسی شیکاگو قرار دارد، صادر نکرد . حالا موسسه شرق شناسی دانشگاه شیکاگو می تواند از تحویل این اشیای باستانی به شاکیان اسراییلی پرونده بمب گذاری در مرکز خرید اورشلیم به جای غرامت 412 میلیون دلاری جلوگیری کند.
رابرت گتلمن، قاضی این پرونده تاکید کرده که این آثار به منظور پژوهش های باستان شناسی در اختیار مؤسسه شیکاگو قرار گرفته و اهداف تجاری در آن وجود ندارد بنابراین نمی توان آنها را مصادره کرد.