به گزارش خبرنگار مهر، تاکید مقام معظم رهبری بر مقوله اقتصاد آنهم از نوع مقامتی و توجه به حوزه فرهنگ به عنوان دو حوزه ای که این سالها به گفته رهبر انقلاب لجن پراکنی های مغرضانه دشمنان و بدخواهان نظام جمهوری اسلامی ایران حول آنها به اوج رسیده است تکلیف را بر همگان روشن کرده است.
توجه به تقویت حوزه فرهنگی با وجود هجمه های فرهنگی دشمنان بالاخص در بخش فرهنگ دینی ایران اسلامی به عنوان نقطه قوت ملت ایران و رمز پایداری انقلاب اسلامی در طول 35 سال اخیر از ضرورت هایی است که باید در سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی در اولویت کاری قرار بگیرد.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان مرکزی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به نامگذاری سال 93 به عنوان سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی از سوی مقام معظم رهبری گفت: رهبر معظم انقلاب هرساله پدرانه و مدبرانه با درایت برنامه های ضروری سال را در قالب شعارها و نام گذاری های ارزشمند گوشزد می کنند و جامعه مدیریت را در راستای تحقق این مهم هدایت می سازد.
حجت الاسلام صفر قربانپور افزود: توجه و تاکید مقام معظم رهبری به موضوع فرهنگ در کنار نیازمندی شدید کشور به مباحث اقتصادی و دستور ایشان بر عزم ملی و مدیریت جهادی در راستای تحقق اهداف این دو بخش نگرانی رهبر را در حوزه فرهنگ نشان می دهد.
تدوین برنامه پنج ساله حوزه فرهنگ دینی استان مرکزی
وی در ادامه از تدوین برنامه پنج ساله حوزه فرهنگ دینی استان مرکزی در سال 93 خبر داد و گفت: در نشست مشترک مدیران کل ادارت تبلیغات اسلامی کشور که در روزهای پایانی سال 92 در تهران برگزار شد تدوین برنامه پنج ساله سازمان تبلیغات اسلامی کشور و به تبع آن تدوین برنامه 5 ساله ادارت کل تبلیغات اسلامی استانها مورد تاکید و تصویب قرار گرفته است.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان مرکزی افزود: براساس این مصوبه پیش بینی برنامه پنج ساله سازمان تبلیغات اسلامی در شاخص های مختلف قرآنی، آموزشهای تخصصی به زیرمجموعه های تحت مدیریت این سازمان اعم ازهیات های مذهبی، کانون مداحان و موسسات قرانی و توجه به برنامه های عمومی فرهنگی اعم از مباحث فرهنگی و مناسبت های ملی و مذهبی، اعزام مبلغین و استقرار روحانیون صورت می گیرد.
وی در ادامه از آماده سازی بسترهای لازم کاری برای تدوین برنامه پنج ساله اداره کل تبلیغات اسلامی استان مرکزی خبر داد و گفت: در این راستا ستادی به منظور تدوین برنامه های شاخص حوزه فرهنگ دینی ایجاد و نسبت به تهیه برنامه های سنواتی سازمان اقدام شده است.
افزایش 5 درصدی شاخصهای فرهنگ دینی در برنامه 5 ساله
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان مرکزی از افزایش 5 درصدی شاخص های حوزه فرهنگ دینی کشور و استان مرکزی در قالب برنامه 5 ساله خبر داد و گفت: برای مثال در حوزه شاخص فعالیت های قرآنی مقرر شده در طول 5 سال آینده ترویج فرهنگ حفظ یک تا 3 جزء قرآن کریم توسط علاقمندان به حفظ قران کریم در دستور کار سازمان تبلیغات اسلامی قرار گیرد به طوری که در پایان 5 سال این سازمان بتواند بالغ بر 500 هزار حافظ قرآن کریم در کشور تربیت کند.
حجت الاسلام قربانپور ادامه داد: تعیین سهم استان مرکزی از تربیت حفاظ قرآنی در طول برنامه پنج ساله به زودی مشخص و اعلام خواهد شد.
وی با اشاره به جایگاه رفیع قرآن کریم در جامعه اسلامی ایران گفت: باید با ترویج فرهنگی قرآنی و تبیین آموزه های قرآن راه سعادت و سلامت اجتماعی را در جامعه فراهم کرد.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان مرکزی افزود: تشویق و ترغیب اقشار مختلف جامعه به فراگیری قرآن و حفظ آن از اولویت های کاری سازمان تبلیغات اسلامی استان مرکزی در سال 93 است.
انتقاد از وضعیت کنونی حجاب در جامعه
حجت الاسلام قربانپور در ادامه با انتقاد از وضعیت کنونی حجاب در جامعه گفت: پیشروی این وضعیت با شرایط کنونی آن در خور و شان نظام جمهوری اسلامی ایران نیست و چاره اندیشی پیرامون آن از ضروریات است.
وی با بیان این که مسئله حجاب و عفاف در جامعه تک مسئولیتی نیست و تلاش در جهت ارتقای آن رسالت تمامی دستگاه های متولی است افزود: عفاف و حجاب یک مسئله تک مسئولیتی نیست بلکه جریان اجتماعی است که بخش قابل توجهی از دستگاههای اجرایی، اعم از دستگاه های اجرایی فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی را دخیل کرده است.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان مرکزی در ادامه با اشاره به گسترش فعالیت های تبلیغی غرب علیه فرهنگ دینی و اعتقادی ملت ایران گفت: در دنیای مدرن امروز که بسترهای لازم اعم از اینترنت، موبایل و ماهواره برای ارتباط با جهان اسلام فراهم شده است هجمه دشمنان در جبهه جنگ نرم نیز به اوج خود رسیده و هراس از فراگیری آموزه های دین مبین اسلام در جهان دشمنان را واداشته تا با استفاده از هر ترفندی در فرهنگ دینی جوامع اسلامی از جمله ایران نفوذ کنند.
حجت الاسلام قربانپور ادامه داد: از آنجا که کنترل الگو گیری از شیوه زندگی، نوع پوشش و آرایش افراد از شبکه های ماهواره ای و اینترنتی کاری بس دشوار و در شرایطی غیر ممکن است و این مسئله باعث شده تا جامعه اسلامی ایران امروز شاهد حضور افرادی با پوشش های نامناسب، بسته بندی عجیب و غریب موها وآرایشهای زننده باشد مسئله ای که به هیچ وجه در شان نظام جمهوری اسلامی ایران نیست.
وی با تاکید بر ضرورت ورود دستگاه های مسئول بخش فرهنگی و غیر فرهنگی کشور به مقوله حجاب و عفاف گفت: ترویج فرهنگ حجاب و جلوگیری از ورود الگوهای غربی به جامعه امروز نیازمند حساسیت تمام دستگاههای اجرایی از جمله بخش اقتصادی کشور است چرا که عمدتا سرخوردگی و عقده های اقتصادی افراد آنها را به بیراهه های فرهنگی در جامعه می کشاند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان مرکزی در ادامه ضمن تقدیر از فعالیت های ستاد صیانت از عفاف و حجاب در کشور و استان تقدیر کرد و گفت: علیرغم تمامی فعالیت های خوب صورت گرفته در این ستاد ناهماهنگی های کاری در حوزه اجرای برنامه های ترویج فرهنگ عفاف و حجاب در جامعه باعث شده تا همواره شاهد بروز اشکالاتی در نتیجه کارها باشیم.
ناهماهنگی دستگاه های اجرایی در اجرای برنامه های حوزه حجاب و عفاف
حجت الاسلام قربانپور افزود: متاسفانه روزی که حوزه انتظامی وارد مقوله حجاب و عفاف می شود حوزه اجتماعی ورود پیدا نمی کند و روزی که حوزه اجتماعی فعالیت هایش قوت می گیرد از سوی حوزه اقتصادی و سیاسی عکس العملی صورت نمی گیرد و این ناهماهنگی ها باعث شده تا نتیجه خوب و کلی از برنامه های حوزه عفاف و حجاب عایدمان نشود.
وی تاکید کرد: نتیجه گیری در جریان اجتماعی حجاب و عفاف نیازمند پیوستگی کلی در اجرای برنامه هاست و این امر جز در سایه همدلی و همسویی تمامی دستگاه های اجرایی دخیل در امر ترویج فرهنگ عفاف و حجاب محقق نمی شود.
از کلی گویی در حوزه فرهنگ حجاب و عفاف دست بکشیم
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان مرکزی در ادامه از کلی گویی در حوزه فرهنگ حجاب و عفاف انتقاد کرد و گفت: دیگر زمان آن است از کلی گویی در این حوزه دست کشیده و با ورود به حوزه آموزشهای کارگاهی در این حوزه بسترهای لازم برای ترویج فرهنگ حجاب و عفاف را در جامعه فراهم کنیم.
حجت الاسلام قربانپور تاکید کرد: افزایش آموزشهای کارگاهی در حوزه طراحی و روخت لباس، تبلیغ تاثیر روحی و روانی حجاب در بین افراد، توجه به مسئله حجاب در استخدام دستگاههای اجرایی و ... از ضرورتهایی است که باید در این حوزه بدانها توجه شود.
ترویج سبک زندگی اسلامی در جامعه ضروی است
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان مرکزی در ادامه بر ضرورت ترویج سبک زندگی اسلامی در جامعه اسلامی ایران تاکید کرد و گفت: ترویج سبک زندگی اسلامی با بهره گیری از الگوها و شخصیتهای دینی چون ائمه اطهار (ع) باید در راستای تقویت بنیه دینی جامعه در دستور کار مسئولان قرار گیرد.
حجت الاسلام قربانپور با تاکید بر ضرورت ترویج فرهنگ ساده زیستی و دوری گزیدن نسل جوان از تجمل گرایی در ازدواج و زندگی مشترک افزود: متاسفانه رواج تجملگرایی در ازدواج ها باعث شده تا امروز رغبت جوانان به تشکیل زندگی مشترک کاهش یابد.
وی ادامه داد: تبیین شخصیت والای حضرت علی(ع) و حضرت فاطمه(س) به عنوان یک زوج موفق در دین اسلام باید در جامعه صورت گرفته و به جوانان نشان داد، می توان با در اختیار داشتن حداقل ها از یک زندگی متعارف و معقول نیز برخوردار شد.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان مرکزی ادامه داد: اگر جامعه اسلامی امروز نگران کیفیت زندگی، خرید، رفت و آمدها، روابط اجتماعی، نوع تربیت فرزندان و ...است ترویج الگوهای دینی کمک زیادی به کاهش این استرسزها می کند.
تحول 50 درصدی اعتبارات اداره کل تبلیغات اسلامی استان مرکزی ضروری است
حجت الاسلام قرربانپور در ادامه بر ضرورت تحول 50 درصدی اعتبارات اداره کل تبلیغات اسلامی استان مرکزی در سال 93 تاکید کرد و گفت: اجرای کار فرهنگی بدون در اختیار داشتن ابزارهای لازم که اعتبارات یکی از مهمترین این ابزار است امکانپذیر نیست.
وی با تاکید بر ضرورت تقویت برنامه های حوزه فرهنگ دینی استان در سال اقتصاد و فرهنگ گفت: تلاش در جهت استحکام بنیان خانواده ها، برنامه های قرانی، تقویت مبانی دینی در جامعه، ارتقا فرهنگ عمومی جامعه و ..از جمله اولویت های کاری این اداره کل در سال جاری است که اجرای آنها نیازمند تخصیص اعتبارات کافی است.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان مرکزی با تاکید بر ضرورت افزایش اعتبارات سال 93 اداره کل تبلیغات اسلامی استان مرکزی گفت: افزایش 10 تا 15 درصدی اعتبارات سالجاری به نسبت سال 92 دردی از این اداره کل دوا نمی کند و اجرای برنامه های این اداره کل نیازمند وقوع تحولی عظیم در سرجمع اعتبارات سالجاری است.