حامد جوادزاده در گفتگو با خبرنگار مهر به تبیین فضای برنامه «خیابان ایران» که قبل از سال نو هر شب روی آنتن شبکه یک می رفت، در سال 1393 پرداخت و گفت: این برنامه جُنگ جذاب و شاد شبانه با رویکرد فرهنگی اجتماعی است. با توجه به اینکه امسال سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی نامگذاری شده ما بررسی می کنیم که نهادهای داخل کشور در حوزه فرهنگ چقدر فعالیت کردهاند؟ چه فعالیتهایی قرار است انجام دهند؟ چقدر بودجه برای مبحث فرهنگ در نظر گرفته اند و می خواهیم ببینیم خروجی این فرهنگ در زندگی مردم چه خواهد بود؟
جوادزاده ادامه داد: شعار برنامه «خیابان ایران» زندگی با کیفیت است، اینکه چه کار کنیم که با کیفیت زندگی کنیم. آیتم هایی ویژه ای هم برای این منظور در نظر گرفته ایم.
این تهیهکننده با اشاره به اینکه توافق اولیه پخش این برنامه 20 یا 21 فروردین بوده است درباره زمانبندی پخش «خیابان ایران» گفت: تلاش ما این است که سه روز آخر هفته برنامه داشته باشیم ولی کنداکتور شبکه یک بسیار فشرده و متراکم است و به همین دلیل جابه جایی کمی سخت است.
وی درباره تعداد قسمت های برنامه گفت: توافق ما با مهدی فرجی مدیر شبکه یک این بوده که 100 قسمت برنامه روی آنتن ببریم و برای تمدید و افزایش قسمت باید ببینیم در آینده شرایط شبکه و ما به چه شکل خواهد بود ولی طبیعتا اگر برنامه بتواند هزینه های خودش را از طریق جذب مشارکت تامین کند، ممکن است با توجه به شرایط ما و شبکه ادامه پیدا کند.
جوادزاده با اشاره به آیتم های برنامه در سال جدید گفت: بسیاری از آیتم ها تولیدی خواهد بود و فضا کمی از استودیو خارج شده و امیدوارم که به جذابیت بیشتر کمک کند. فرم، گرافیک برنامه و ترانه هایی که قرار است پخش شود تغییرات جدی کرده اند. با توجه به فضای فرهنگی کشور، احتمالا با مشارکت رادیو کتاب یک آیتم کتابخوانی هم راه اندازی می کنیم و با مشارکت رادیو نمایش احتمالا یک سری نمایش رادیویی داخل استودیو تولید می شود.
تهیه کننده برنامه «خیابان ایران» همچنین به ادامه آیتم سیاسی در سال جدید اشاره و بیان کرد: قبل از نوروز آیتم سیاسی نداشتیم گرچه ممکن بود یک دیپلمات دعوت کنیم ولی صحبت ها محور فضای فرهنگی شکل می گرفت چون «خیابان ایران» یک برنامه فرهنگی اجتماعی است. همچنین در برنامه هیچ گاه بین دعوای دو جناح صحبت نخواهیم کرد بلکه درباره مسایلی صحبت می کنیم که مستقیم در ارتباط با زندگی مردم است. به طور مثال ممکن است از جواد ظریف وزیر امور خارجه دعوت کنیم و چند سوال از توافقنامه ژنو بپرسیم ولی سوال این نیست که ژنو را برده ایم یا باخته ایم بلکه درباره تغییرات زندگی مردم بعد از توافقات ژنو پرسیده خواهد شد.
این برنامه ساز رادیو و تلویزیون از استقابل مخاطبان از برنامه گفت و یادآور شد: مخاطبان در واکنش ها از این برنامه راضی بوده اند. مخصوصا آیتم ترانه های زنده،گفتگوهای اجتماعی، نجوم و ادبیات. ما داخل فضای فرمی و محتوایی نمره قبولی را از مخاطبان گرفته ایم با این حال توقع من بسیار بالاتر از خود و بچه های گروهم است و به نظرم پتانسیل خیلی بالاتری داریم و برنامه بهتری خواهیم ساخت.
جوادزاده با اشاره به حضور هنرمندان در این برنامه در قسمت های ابتدایی عنوان کرد: هر موضوع و شخصی که به فرهنگ مردم چیزی را اضافه کند یا راهبردی را ارائه کند در برنامه «خیابان ایران» جای دارد ولی این تصور غلط است که ما بازیگری را در حالیکه هیچ راهبردی برای انتخاب شغلش نداشته و به خاطر جذابیت ها به این شغل آمده است به برنامه دعوت کنیم و درباره فیلم و سریال های آینده وی بپرسیم. ما در این برنامه فردی را می آوریم که در حوزه فرهنگ دارای اندیشه است به طور مثال ابراهیم حاتمی کیا و افرادی که مثل او دارای نوعی نگاه و اندیشه هستند. چهره ای همچون بهرام رادان باید بگوید که در حوزه فرهنگ چه مسئولیت و وظیفه ای دارد؟ و چه رهنمود و راهبردی را می تواند در زندگی مردم ارائه دهد؟ درواقع ما باید در دعوت ستاره ها در برنامه های تلویزیونی به شیوه جدیدی برسیم. به اندازه کافی دیگر برنامه ها از این جذابیت های کاذب و دعوت از ستاره ها استفاده می کنند. به نظر من اگر شخصی به برنامه «خیابان ایران» می آید باید بخاطر تفکر و اندیشه اش بیاید نه به خاطر چهره و یا ظاهر.
تهیه کننده برنامه «خیابان ایران» با اشاره به تعاملی بودن این برنامه و ارتباط آنی و لحظه ای آن با مخاطبان، از ویژگی دیگر «خیابان ایران» گفت و بیان کرد: ما اولین برنامه ای هستیم که در طول برنامه شبکه های دیگر را هم نمایش می دهیم. این کار نزدیک دو ماه تحقیق و پژوهش نیاز داشت؛ اینکه 16 ال سی دی داشته باشیم و این ال سی دی ها را بتوانیم به طوری مدیریت کنیم که تصاویر در طول برنامه در آن نمایش پیدا کند یعنی اینکه بین سوئیچ کارگردان یک سوئیچ دیگر هم گذاشته باشیم. این کار سختی بود که با پژوهش امکانپذیر شد.
جواد زاده در پایان خاطرنشان کرد: ما به دلیل اینکه برای تولید برنامه از محیط سازمان خارج شده بودیم، مشکلات فنی زیادی داشتیم. اینکه ما توانستیم 10 برنامه را مدیریت کنیم و به آنتن برسانیم، اتفاق ویژه ای بود. لوکیشن ما در کیلومتر 14 جاده کرج (شهرک غزالی) استانداردهای برنامه زنده را نداشت، با این همه اتفاقات و مشکلات فنی، هم تیم ما و هم تیم مدیریت شهرک با کمال صمیمیت توانستند برنامه قابل قبولی را قبل از نوروز روی آنتن ببرند. با این حال همچنان معتقدم پتانسیل ما بیشتر از اینهاست.