سید پیروز موسوی در گفتگو با مهر درباره آخرین اقدامات انجام گرفته به منظور بازسازی، نوسازی و افزایش توان عملیات دریایی صادرات نفت ایران در منطقه خلیج فارس، گفت: از حدود دو سال گذشته تاکنون طرح های مختلف تعمیرات، نوسازی، بازسازی و به روزرسانی در تاسیسات خشکی و فراساحلی پایانه های نفتی ایران در خلیج فارس و دریای خزر آغاز شده است.
مدیرعامل شرکت پایانههای نفتی ایران با بیان اینکه این تعمیرات در بخش های مختلفی همچون اسکله های پهلوگیری و جداسازی نفتکش ها، مخازن ذخیره سازی نفت، بازوهای بارگیری، خطوط لوله زیر دریایی و ساحلی اجرایی شده است، تصریح کرد: بر این اساس تاکنون بازرسی خارجی بیش از 90 درصد خطوط لوله انتقال نفت در پایانه نفتی خارگ به پایان رسیده است.
این مقام مسئول با استفاده از ربات های زیر دریایی برای بازرسی خطوط لوله انتقال نفت ایران در پایانه های نفتی خلیج فارس به ویزه خارگ، اظهار داشت: در بهار سال جاری بازرسی و تعمیرات خطوط لوله انتقال نفت دریایی در پایانه خارگ به پایان خواهد رسید.
وی همچنین از آغاز مراحل بازسازی و به روز رسانی اسکله عظیم آذرپاد ایران در پایانه نفتی خارگ خبر داد و افزود: همچنین تعمیرات اسکله نفتی شرقی در پایانه خارگ از پیشرفت قابل توجهای برخوردار است.
موسوی با اشاره به تکمیل مراحل تعمیراتی و بازرسی خطوط لوله انتقال نفتی 48 اینچی اسکله های خارگ، بیان کرد: در کنار تعمیرات و نوسازی اسکله ها، بهار سال جاری چهار مخزن جدید یک میلیون بشکه ای در مدار بهره برداری قرار میگیرند.
توان صادرات نفت 6 میلیون بشکه شد
مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران با یادآوری اینکه با بهره برداری از یان چهار مخزن یک میلیون بشکه ای ظرفیت ذخیره سازی نفت ایران در پایانه خارگ به 28 میلیون بشکه افزایش می یابد، تبیین کرد: علاوه بر این توان ذخیره سازی نفت ایران در پایانه خارگ به بیش از 17 روز افزایش می یابد.
وی همچنین از افزایش توان عملیاتی و دریایی صادرات نفت ایران در حوزه خلیج فارس به حدود 6 میلیون بشکه در روز خبر داد و گفت: ایران در قالب نظام سهمیه بندی اوپک می تواند تا سقف 6 میلیون بشکه نفت صادر کند ضمن آنکه این ظرفیت و توان عملیاتی در سال 93 بازهم افزایش می یابد.
ورود نفتکش ژاپنی به ایران آزاد شد
این مقام مسئول همچنین در خصوص بازگشت نفتکشهای خارجی به پایانههای نفتی ایران پس از تعلیق برخی از تحریمهای نفتی و توافق ایران با سران 1+5، توضیح داد: هم اکنون با موافقت دولت ژاپن نفتکشهای غول پیکر ژاپنی در پایانه نفتی ایران پهلوگیری و نفت ایران را به سمت پالایشگاههای ژاپن حمل می کنند.
موسوی همچنین با اشاره به آمادگی نفتکشهای دریایی ایران برای انتقال نفت کشور به کشورهای مختلف خریدار طلای سیاه ایران، خاطرنشان کرد: هم اکنون برای حمل دریایی نفت ایران به سمت کشورهای هدف هیچ گونه مشکلی وجود ندارد.
به گزارش مهر، از اسفند ماه سال گذشته با توافق ایران و ژاپن و تامین پوشش بیمه نفتکشهای ژاپنی توسط موسسه جی.پی.آی، بار دیگر کشتیهای نفتکش ژاپنی به منظور حمل و صادرات دریایی نفت خام ایران به پایانههای نفتی ایرانی در خلیج فارس بازگشتند.
در همین حال علی ماجدی معاون امور بینالملل وزارت نفت با اشاره به اعلام آمادگی شرکتهای ژاپن به منظور مشارکت و سرمایهگذاری در طرحهای عظیم نفت و گاز ایران، گفته است: با برنامهریزیهای انجام شده، رابطه دو کشور در حوزه صنعت نفت و سرمایه گذاری شرکتهای ژاپنی در جبهههای بالادستی بهبود مییابد.
تاریخ انتشار: ۱۶ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۲:۰۶
مدیرعامل شرکت پایانههای نفتی ایران با اشاره به پهلوگیری نفتکش های ژاپنی برای انتقال نفت در پایانه های نفت ایران از افزایش توان عملیاتی صادرات نفت ایران به بیش از 6 میلیون بشکه در روز خبر داد.