نهاوند - خبرگزاری مهر: فرماندار شهرستان نهاوند گفت: برای مصرف بهینه آب و رونق کشاورزی نهاوند در سال جدید ساماندهی کانال های آبرسانی باید در اولویت قرار داشته باشند.

به گزارش خبرنگار مهر، امامعلی عبدالملکی ظهر شنبه در بازدید  از تپه جنگلی ابوذر نهاوند اظهار داشت: با توجه به سیاستهای راهبردی دولت در زمینه توسعه بخش کشاورزی در راستای خودکفایی اقتصادی، برای شکوفایی و توسعه کشاورزی شهرستان نهاوند بعنوان قطب کشاورزی استان همدان حمایت ازاین بخش و تلاش برای توسعه زیر ساختهای مورد نظر است.

عبدالملکی گفت: توسعه و ساماندهی پوشش نهرها و کانالهای آبرسانی از مواردی است که می تواند در این زمینه کمک زیادی به بخش رونق و افزایش تولید بخش کشاورزی داشته باشد که اجرای طرحهای آبرسانی در بالا بردن میزان بهره وری از آب و مصرف بهینه آن موثر واقع می شود.

وی افزود: با توجه به منابع سرشار طبیعی و خدادادی آب در نهاوند باید برای استفاده بهینه، طرحهای آبرسانی با جدیت پیگیری شود که امید است امسال با اعتبارات اختصاص داده شده شاهد تحول چشمگیری در زمینه توسعه و ساماندهی کانالهای آبرسانی و در نهایت بخش کشاورزی باشیم.

فرماندار شهرستان نهاوند با اشاره به ساماندهی طولانی‌ترین انهار سنتی و به ویژه نهر شعبان گفت: نهر شعبان از طولانی‌ترین انهار سنتی نهاوند است که تقریباً حدود هفت هزار بهره‌بردار مستقیم از آب عبوری این نهر استفاده می‌کنند و سالانه بیش از سه هزار و 500 هکتار از باغات و  اراضی کشاورزی شهرستان از آب این نهر مشروب می‌شود بنابراین ساماندهی و بتونی کردن این نهر ضروری بود که حجم قابل ملاحظه ای از آن انجام شده است.

امامعلی عبدالملکی ساماندهی نهرهای سنتی با بتونی کردن آنها را گامی مهم در راستای جلوگیری از هدررفت و مصرف بی‌رویه آب کشاورزی خواند و ادامه داد: در شهرستان نهاوند در مجموع یک هزار و ۳۹ کیلومتر نهر سنتی وجود دارد که تاکنون حدود  200 کیلومتر آن توسط جهاد کشاورزی و امور آب این شهرستان ساماندهی و بتونی شده است.