به گزارش خبرنگار مهر، علي تعالي پيش از ظهر يكشنبه در گردهمايي مديران سه دوره آموزش و پرورش و همایش نقش آموزش و پرورش در اجراي مرحله دوم هدفمند كردن يارانه ها با بيان اينكه هدفمندي يارانه ها يك جرح و تعديل در اقتصاد كشور است، اظهار داشت: اجراي اين طرح از سال هاي دور مد نظر مديران اقتصادي كشور بود.
وي با بيان اينكه طرح هدفمندي يارانه ها در دولت گذشته با شهامت اجرا شد، ادامه داد: مقرر بود كه طرح هدفمندي يارانه ها در دولت هاي قبل تراجرا شود اما به دليل تبعات و بازتاب ها اين طرح با تاخير اجرا شد.
فرماندار همدان با بيان اينكه اجراي طرح هدفمندي يارانه ها آن چنان كه بايد براساس قوانين و دستورالعمل ها انجام نشد، ابراز داشت: در اجراي طرح هدفمندي يارانه ها بايد 30 درصد از حامل هاي انرژي به مسائل توليد اختصاص مي يافت كه در بررسي هاي انجام شده مشخص شد هيچ مبلغي به واحد هاي توليد كه مي توانست باعث رونق اقتصادي شوند پرداخت نشد.
تعالي با بيان اينكه در آغاز هدفمندي كارها خوب پيش رفت اما در اجرا اينگونه نبود، بيان كرد: براي اجراي فاز دوم هدفمندي يارانه ها مجلس قانون را به نحوي تدوين كرده است كه اگر به خوبي اجرا شود روند خوبي را پيش رو خواهيم داشت.
وي با بيان اينكه مباحث تحريم آثار بسيار مخربي از لحاظ ورود برخي كالا ها، قطعات صنعتي و غيره صنعتي داشته است، بيان كرد: تنش هاي ايجاد شده در روابط بين الملل آثار خوبي به ويژه در بحث اقتصاد كشور نداشته است.
فرماندار همدان با بيان اينكه در فاز نخست هدفمندي يارانه ها دولت به لحاظ اينكه وضعيت مالي خوبي داشت و از لحاظ پولي و درآمدها داراي سرمايه خوبي بود توانست در ابتداي طرح تزريقي را به جامعه داشته باشد، عنوان كرد: دولت برخي از نابساماني ها در اجراي طرح را پوشش داد و در سطح جامعه التهاب و اعتراضي ديده نشد.
علي تعالي با بيان اينكه در مرحله دوم اجراي هدفمندي يارانه ها دو كار مهم انجام مي شود، ابراز داشت: نخست اينكه در بحث يارانه ها جرح و تعديلي داده مي شود و آمار ارائه شده آمار درستي نيست و ممكن است برخي حذف شوند.
وي با با بيان اينكه دومين كار مهم در اجراي فاز دوم هدفمندي يارانه ها اين است كه در افزايش نرخ حامل هاي انرژي تند تر حركت مي كنيم، بيان كرد: افراد كم درآمد و كمتر برخوردار از اين بابت نگران خواهند شد و اگر كوچكترين خللي ايجاد شود براي اين افراد نگراني ايجاد مي كند.
فرماندار همدان با بيان اينكه همه رسانه ها و دستگاه ها بايد كمك كنند تا اين طرح با موفقيت اجرا شود، ادامه داد: آموزش و پرورش مي تواند نقش مهمي در پيشگيري از معضلات آينده داشته باشد.
تعالي با بيان اينكه در بحث مهار بحران ابتدا پيشگيري مد نظر قرار مي گيرد، افزود: توجيه مردم در اقشار و لايه هاي مختلف مي تواند كمك كند و آموزش و پرورش نيز مي تواند در اين زمينه موثر باشد.
وي با بيان اينكه هدفمندي يارانه ها طرحي است كه با همكاري سه قوه بايد به شكلي اجرا شود كه جامعه از تبعات آن كمترين رنج را ببرد، بيان كرد: تمام دستگاه ها را توجيه مي كنيم و پيش بيني مي شود كه در اجراي اين طرح مراجعات و اعتراضاتی داشته باشيم.
مدير آموزش و پرورش ناحيه دو همدان نيز در ادامه با بيان اينكه آموزش و پرورش در همه مسائل پيش قدم است، اظهار داشت: طرح ها و سياست هاي كلي كشور شايد به نوعي بيشترين وابستگي را به آموزش و پرورش داشته باشد و اگر آموزش و پرورش پيش قدم نشود ممكن است در برخي از مسائل دچار مشكل شويم.
محمود كتابي گفت: جايگاه ويژه آموزش و پرورش در اجراي سياست ها و محور هاي اصلي كار مي طلبد كه مسئولان رده بالا و مديران توجه ويژه به آموزش و پرورش داشته باشند.
وي با بيان اينكه آموزش و پرورش در دو حوزه اقتصادي و فرهنگي كه مد نظر رهبر معظم انقلاب است مي تواند نقش ويژه اي ايفا كند، بيان كرد: رهبر معظم انقلاب در جمع فرهنگيان فرمودند آموزش و پرورش شريانی است كه خون را به همه نقاط كشور چرخش مي دهد و با دور ترين نقاط كشور ارتباط دارد.
مدير آموزش و پرورش ناحيه دو همدان با بيان اينكه منصه ظهور تاثير پذيري و نفوذ كلامي كه مديران مدارس در بين دانش آموزان و خانواده ها دارند اينجا مشخص مي شود، افزود:اگر تعليم و تربيت به درستي انجام شود بسياري از دغدغه ها بر طرف مي شود.
وي با بيان اينكه با توجه به شعار اقتصاد و فرهنگ با عزم ملي و مديريت جهادي عزم ملي آحاد مردم بايد براي اجراي فرموده رهبري عزم خود را داشته باشند، عنوان كرد: مديريت جهادي نيز بايد همانند هشت سال دفاع مقدس انجام شود.