به گزارش خبرنگار مهر، آغاز سال 93 نیز برای شهروندان اراکی توام با اخذ تصمیمات جدیدی از جانب شهرداری و سازمان حمل و نقل و ترافیک شهر اراک بود که متاسفانه نتوانست جلب رضایتمندی آنان را به همراه داشته باشد و این تصمیمات منجر به برانگیخته شدن خشم و نارضایتی شهروندان اراکی شد.
تمرکز کلیه ی اتوبوس های شرکت واحد و مسافران از نقاط مختلف شهر در میدان سرداران اراک و نبود اتوبوس کافی برای انتقال این مسافران به مرکز شهر این روزها به یکی از معضلات جدی مردم شهر اراک برای رفت و آمد به مرکز شهر تبدیل شده است.نقل و انتقالی که هنوز مورد قبول مردم این شهر واقع نشده است.
شهر اراک با وجود کلانشهر شدن یکی از شهرهایی است که به راحتی می توان در آن رفت و آمد کرد و به زعم اکثریت شهروندان اراکی مسافت های درون شهری به گونه ای نیستند که برای رسیدن به مرکز شهر نیازمند تعویض خط اتوبوس باشند و حتی اگر اجرای طرح تمرکز اتوبوس های شرکت واحد در میدان سرداران در جهت کاهش تردد در مرکز شهر و کاهش آلودگی هوای شهر تدوین شده باشد باید به گونه ای اجرایی شود که رضایتمندی مردم را به همراه داشته باشد نه اینکه در جهت افزایش نارضایتی شهروندان و در نتیجه برانگیخته کردن خشم آنها اجرا شود.
مردم باید دقایق طولانی را در صف انتظار رسیدن تک اتوبوس رایگان شرکت واحد برای انتقال به مرکز شهر بگذرانند و بعد از رسیدن این اتوبوس نیز باید با آویزان شدن به در و پنجره ی اتوبوس و با تکیه دادن به یکدیگر مسیر 10 دقیقه ای تا مرکز شهر را طی کنند، چهره ای که به هیچ وجه در شان مردم شهر اراک نیست.
این امر نه تنها موجب نارضایتی مسافران شده بلکه نارضایتی رانندگان ناوگان های شهری و سازمان اتوبوسرانی را هم به همراه داشته و دور زدن بیهوده در میدان سرداران و ایجاد تجمعی از مردم در این مکان چهره ی ناخوشایندی را برای شهر اراک ایجاد کرده است.
مسئولین امر باید به این نکته واقف باشند که مردم انتظار بیشتری را از آنها برای ارائه خدمات حمل و نقل درون شهری دارند؛ لذا اگر قرار است تصمیمی نیز با شرایط خاص اخذ شود بهتر است قبل از آن از مردم نظر سنجی صورت پذیرد و یا آگاه سازی مردم در سطح وسیعتری انجام شود تا جلب رضایتمندی حداکثری افراد را در بر داشته باشد.
خانم میانسالی که برای رسیدن به مرکز شهر مدت های طولانی را در صف انتظار اتوبوس گذرانده بود به خبرنگار مهر گفت: متاسفانه در ایام نوروز تاکسی ها مانند همیشه در شهر کار نمی کردند و اجرای طرح اتوبوسرانی نیز در این زمان باعث شده تا رفت و آمد به مرکز شهر با مشکل مواجه شود.
مگر شهر اراک چقدر وسعت دارد که برای رسیدن به مرکز شهر باید دو خط اتوبوس را عوض کنیم
آقای کاظمی یکی دیگر از شهروندان اراکی نیز با ابراز نارضایتی از اجرای طرح اتوبوسرانی گفت: مگر شهر اراک چقدر وسعت دارد که برای رسیدن به مرکز شهر باید دو خط اتوبوس را عوض کنیم و در نهایت هم با ازدحام جمعیت نتوانیم سوار اتوبوس شویم و از کار و زندگی باز شویم.
وی ادامه داد: مسئولین باید پاسخگوی مردم باشند و بدانند که وقت مردم مغتنم و محترم است.
برای گرفتن پاسخ این سئوال با مسئولین ذیربط تماس گرفتیم، عضو شورای اسلامی شهر اراک در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: طرح تمرکز اتوبوس های شرکت واحد در میدان سرداران به پیشنهاد شورای ترافیک و حمل و نقل استان مرکزی به شهرداری اراک و تصویب شورای اسلامی این شهر در حال انجام است.
علی جعفر محصولی افزود: طرح مذکور طرحی خوب در جهت کاهش آلودگی هوا و آلودگی صوتی در مرکز شهر است که در حال حاضر در حال اجرا است.
وی با اشاره به اینکه مردم هنوز به این طرح عادت نکرده اند، ابراز کرد: شهروندان اراکی عادت کرده اند که راحت و آسان برای خرید به مرکز شهر بروند و برای همین هم اجرای این طرح برای آنها تا عادی شدن سخت است.
محصولی ادامه داد: بعد از گذشت 30 سال از انقلاب اسلامی ایران مردم هنوز به میدان شهدای اراک باغ ملی می گویند؛ لذا تغییر عادت ها برای آنها کمی زمان بر و سخت است.
عضو شورای اسلامی شهر اراک تنها اشکال اجرای این طرح را عدم اطلاع رسانی مسئولین قبل از اجرا دانست و عنوان کرد: مسئولین امر باید قبل از اجرای این طرح از طریق صدا و سیما مردم را نسبت به اجرای آن آگاه می کردند.
معایب اجرای این طرح مورد بررسی قرار می گیرد
محصولی یادآور شد: معایب اجرای این طرح در شورای اسلامی شهر مورد بررسی قرار می گیرد.
عضو شورای ترافیک و شورای اسلامی شهر اراک هم به خبرنگار مهر گفت: اجرای این طرح در شهر اراک از چندین سال پیش مورد بحث و بررسی بوده است.
مسعود آبائی افزود: با عنایت به اینکه تمرکز اتوبوس ها در مرکز شهر اراک موجب آلودگی هوا شده بود و طبق اعلام کارشناسان بیش از 50 درصد آلایندگی شهر اراک مربوط به آلودگی خودروها و بیشتر اتوبوس ها بوده است تصمیم مذکور اخذ شد.
این طرح با هدف کاهش آلودگی هوا در مرکز شهر اجرایی شد
وی ادامه داد: این طرح با هدف کاهش آلودگی هوا در مرکز شهر، مرتب کردن ویترین و چهره ی شهری اراک و رفت و آمد سریعتر مردم به مرکز شهر اجرایی شده است.
عضو شورای اسلامی شهر اراک با اشاره به اینکه فاز اول این طرح با ایجاد سه مبدل در شهر اجرایی شده است، اظهار داشت: مبدل ها در نقاط میدان سرداران، میدان ارگ و خیابان میرزای شیرازی قرار گرفته اند و برای انتقال مسافران به مرکز شهر هم اتوبوس رایگان و خط ویژه در نظر گرفته شده که در کنار این خط ویژه خط دوچرخه نیز طراحی خواهد شد.
در کنار این خط ویژه خط دوچرخه نیز طراحی می شود
آبائی با بیان اینکه این طرح در مجموع در سه فاز اجرایی می شود یادآور شد: با عنایت به اینکه در میدان سرداران گستردگی زیاد است تصمیماتی برای رفع این مشکل در شورای اسلامی شهر اراک گرفته خواهد شد.
وی اضافه کرد: در فاز دوم اجرای طرح ترافیکی در شهر اراک نیز ارتباط رینگ ها با اتصال خط از میدان سرداران به میدان ارگ و از آنجا به خیابان میرزای شیرازی انجام و پیرو آن رفت و آمدها برای تردد در مرکز شهر آسانتر خواهد شد.
عضو شورای ترافیک استان تصریح کرد: فاز سوم اجرای این طرح هم با نصب دوربین و مشخص کردن محدوده ترافیکی در شهر اجرایی خواهد شد.
آبائی تاکید کرد: برای اجرای طرح های جدید در شهر مردم مقاومت نشان می دهند که این امر نیازمند فرهنگ سازی و آگاه سازی مردم از اهداف اجرای طرح می باشد.
وی از مردم درخواست تا با صبوری و تعامل در اجرای هر چه بهتر این طرح در جهت کاهش آلودگی هوا در مرکز شهر با مسئولین همکاری نمایند.
..........
گزارش: طاهره قهیه ای