مسعود میر کاظمی در گفتگو با خبرنگار پارلمانی مهر در خصوص توافقنامه ژنو و احتمال افزایش صادرات نفت گفت: در توافق نامه ژنو تاکید شده است که صادرات نفت در همان حدی باشد که در دوران تحریم ها بوده، بنابر این با توافق ژنو تولید و صادرات نفت افزایش نیافته است.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: به خاطر فشارهای سیاسی قبل از توافق ژنو صادرات نفت ایران کمتر از سهمیه ای بود که آمریکا در تحریم ها برای ایران مشخص کرده بود لذا ادامه صادرات نفت بر اساس روند جاری معادل حجمی کمتر از حجمی است که سهمیه ایران در تحریم ها تعیین شده است.
رئیس کمیسیون انرژی اظهار داشت: آمریکا اخیرا اعلام کرده که اجازه نمی دهیم صادرات نفت ایران افزایش یابد، به شدت هم کنترل می کنند و شرکت های طرف قرار داد ایران را به تحریم و یا حتی بازداشت روسای شرکت ها تهدید می کنند.
وی تصریح کرد: زمانی ایران می تواند در بازار جهانی تاثیر گذار باشد که به ظرفیت تولید 4 میلیون بشکه برسد، در حال حاضر اوپک 35 میلیون بشکه نفت صادر می کند که از این میان کمی بالاتر از یک میلیون بشکه در سهم ایران است، با این میزان تولید نفت نمی توان در بازار های جهانی تاثیر گذار بود.
وزیر نفت دولت احمدی نژاد اظهار داشت : در صورت افزایش حجم تولید نفت ایران و دست یابی به حجم تولید 4 میلیون بشکه در می توان در بازار جهانی تاثیر گذار بود در این صورت ایران می تواند حدود 2 میلیون و 700 هزار بشکه نفت و حدود 300 تا 400 میلیون بشکه میعانات گازی صادر کند .
وی ادامه داد: در سال 92 بر اساس قانون بودجه روزانه یک میلیون و 300 هزار بشکه نفت صادر شد بر اساس قانون بودجه 93 هم وزارت نفت باید روزانه یک میلیون و 400 هزار بشکه نفت صادر کند که با این معادلات نمی توان در بازار جهانی نقش تاثیر گذاری داشت.
به گزارش مهر در پی کاهش تحریم های ایران بعد از توافق موقت هسته ای با گروه 1+5 وزارت نفت اعلام کرد که صادرات نفت ایران به چهار خریدار عمده آسیایی نفت ایران یعی چین، ژاپن، هند و کره جنوبی نسبت به ماه گذشته 22 درصد افزایش یافته و 1 میلیون و 250 هزار بشکه در روز رسیده است.