رضا دبیرینژاد، دبیر سومین جشنواره سفرنگاری ناصرخسرو در گفتگو با مهر به اینکه سفرنگاری، خاطرات سفر را هم شامل میشود اشاره و بیان کرد: سفر، به نوعی، تجربه کردن مکانهای متفاوت در زمانهای مختلف است. روزگاری، سفرکردن، کار بسیار دشوار و زمانبری بود. مسافران با اسب و شتر و قاطر سفر میکردند و دیدهها و تجربیات خود را به شکل مکتوب درمیآوردند؛«سفرنامه ناصرخسرو»، برجستهترین نمونه در این زمینه است. اما امروز سفر کردن، آسوده شده و مستندنگاری تنها به نوشتن تجربیات سفر محدود نمیشود.
او توجه به سفرنگاریهای مجازی را ضروری دانست و افزود: امروز با پیشرفت وسایل ارتباط جمعی با فیلم و عکس و حتی ضبط صدا نیز میتوان به سفرنگاری پرداخت. حتی میتوان از فضاهای مجازی بهره جست و خاطرات و تجربیات سفر را به صورت آنلاین منتشر کرد. در روزگاران گذشته، سفرنامهنویسانی چون ناصرخسرو نیازمند پرداختن به جزییات و توصیف دقیق مکانهای رمختلف بودند اما امروز عکس و فیلم بهتر از هر نوشتهای میتواند یک مکان یا یک رویداد را به تصویر کشد باید ببینیم از سفرنگاری خود چه انتظاری داریم و بسته به آن از ابزارهای گوناگون بهره ببریم چون هر ابزار و روشی، قابلیتهای منحصر به فرد خود را دارد.
دبیرینژاد، سفرنگاری را راهی برای بالابردن سطح درک و دانش گردشگران و رونق گردشگری فرهنگی دانست و افزود: همگانی شدن سفرنگاری، اتفاق خوشایندی است چون با این روش میتوانیم دادههای مختلفی که در مناطق گوناگون وجود دارد را گردآوری کنیم؛ جاذبههای تاریخی و طبیعی و فرهنگی را به یکدیگر بشناسانیم و سطح آگاهی عمومی را بالا ببریم و بکوشیم تا سفر تنها جنبه تفریحی نداشته باشد و وسیلهای باشد برای افزایش درک و آگاهی ما. اینگونه است که به شکلگیری و رونق گردشگری فرهنگی کمک میکنیم.
دبیر سومین جشنواره سفرنگاری ناصرخسرو به دو بخش مختلف جشنواره اشاره و بیان کرد: جشنواره دو بخش مختلف را در برمیگیرد. یک بخش قالبی جشنواره است که به قالبهایی چون نوشته، عکس، فیلم، صوت و وبلاگنویسی میپردازد و بخش ویژه جشنواره نیز به سه بخش کودک و نوجوان، سفرنامههای نوروزی و تورکارگاهی میپردازد. قرار است در طول روزهای جشنواره، از 17 تا 27 خردادماه، تورهای تهرانگردی برگزار شود و شرکتکنندگان در آن عکس و فیلم و نوشته تهیه و در جشنواره شرکت کنند.
علاقهمندان به شرکت در بخشهای مختلف جشنواره میتوانند به سایت www.safarnegar.com مراجعه کنند .