به گزارش خبرنگار مهر، شعبانعلی خاوری در نشست خبری با خبرنگاران استان که ظهر سه شنبه در سالن جلسات اداره کل راه و شهرسازی در رشت برگزار شد، اظهار داشت: با توجه به اینکه خرابی راه ها در استان گیلان زودتر از سایر راه های کشور است در سال جاری اداره کل راه و شهرسازی استان برای اجرای پروژه ها از امکانات نوین استفاده می کند.
وی افزود: اداره کل راه و شهرسازی استان گیلان برای روکش راه ها از منابع ملی واستانی بهره می گیرد در سال جاری نیز تا اندازه ای که امکانات مقدور باشد از دو روش بازیافت آسفالت برای روکش و روش تثبیت برای زیرسازی راه ها استفاده می کند.
مدیر کل راه و شهرسازی استان گفت: این دو روش (بازیافت آسفالت و تثبیت) به تازگی وارد کشور شده و تاکنون در استان گیلان از این دو روش استفاده نشده است.
وی همچنین تامین قیر و سایر مصالح را با توجه به کمبود مواد خام از مزایای استفاده از این دو روش نوین عنوان کرد.
خاوری مجموع راه های استان گیلان از قبیل آزاد راه ، بزرگراه ، راه های اصلی ، فرعی و روستایی را افزون بر 10 هزار و 705 کیلومتر عنوان کرد و گفت:در استان 53 کیلومتر آزاد راه ، 390 کیلومتر بزرگراه ، 293 کیلومتر راه اصلی ، هزار و 100 کیلومتر راه فرعی و هشت هزار 860 کیلومتر راه روستایی وجود دارد.
وی با بیان اینکه تنها 3 هزار و 500 کیلومتر از راه های روستایی گیلان زیر پوشش آسفالت قرار دارد، اذعان داشت: با توجه به اینکه میانگین شاخص آسفالت راه های روستایی در کشور 54 درصد است شاخص آسفالت راه های روستایی گیلان با 44 درصد از میانگین کشوری پایین تر است و در این راستا شاخص خوبی در سطح کشور ندارد.
مدیرکل راه و شهرسازی گیلان اشاره کرد:برای آسفالت راه های روستایی منابع زیادی مورد نیاز است اما در محورراه های روستایی پروژه های خودیاری نیز وجود دارد و اداره کل راه و شهرسازی استان این آمادگی را دارد که اگر مصالح و مواد خام تامین شود زیرسازی آسفالت راه های روستایی را بدون دریافت هزینه با نیروهای امانی این اداره کل انجام دهد.
وی ادامه داد: اگر فرمانداران و بخشداران نیز بتوانند هزینه آسفالت را تقبل کنند اداره کل راه و شهرسازی استان هزینه تهیه قیر را بر عهده می گیرد همچنین مشارکت مردمی(خودیاری) نیز در امر آسفالت کردن راه های روستایی از اهمیت بالایی برخوردار است.
خاوری تصریح کرد:در استان گیلان دو هزار و 712 متر تونل و 16 هزار و 650 متر پل وجود دارد که برای ایجاد این تاسیسات هزینه هایی صرف می شود.
وی تاکید کرد: پل ها و راه ها جزء امور زیربنایی هستند و نگه داری این تاسیسات و زیرساخت ها دارای اهمیت است.
مدیر کل راه و شهرسازی استان اظهار داشت:برای نگه داری راه ها سالانه 600 میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز است این در حالی است که منابع نگه داری راه ها با منابع طرح ملی به 20 میلیارد تومان هم نمی رسد.
وی بیان داشت:این اداره کل دارای 300 دستگاه ماشین آلات سنگین است که عمر متوسط این ماشین آلات افزون بر 23 سال و از نرم جهانی پائین تر است.
خاوری گفت: در تعطیلات نوروز سال جاری یک میلیون و 164 هزار و 230خودرو وارد استان شده است که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته هفت و سه دهم درصد افزایش داشته است.
وی همچنین از کاهش 20 درصدی تلفات جاده ای طی نوروز امسال در استان خبر داد و افزود: با افزایش هفت درصدی سفر ها به گیلان، این استان با 20 درصد کاهش تلفات جاده ای رتبه سوم کشوررا در این راستا به خود اختصاص داده است همچنین همکاری راه و شهر سازی، پلیس، همکاری مردم و نقش موثر رسانه ها در فرهنگ سازی ترافیک موجب شد تا تلفات جاده در استان 20 درصد کاهش یابد.
اداره کل راه و شهرسازی استان افزون بر285 کیلومتر پروژه در حال اجرا دارد
مدیر ساخت توسعه راه های اداره کل راه و شهر سازی گیلان نیز در این نشست گفت: اداره کل راه و شهرسازی استان افزون بر 285 کیلومتر پروژه در حال اجرا دارد.
محمد رضا نازک کار اظهار داشت: 58.7 کیلومتر روکش آسفالت راه ها، 33 هزار متر مربع لکه گیری راه ها برای آماده سازی برای اجرای روکش و در مجموع انجام 71 هزار و 340 تن آسفالت در راه های استان از اقدامات اداره کل راه و شهرسازی استان در سال 92 است.
وی افزود: قراردادهای بسته شده با پیمانکاران برای آسفالت راه ها هنوز باز است و مابقی عملیات آسفالت در سال جدید انجام می شود.
مدیر ساخت توسعه راه های اداره کل راه و شهر سازی گیلان گفت: در سال جاری از دو روش بازیافت آسفالت و تثبیت برای روکش و زیرسازی راه ها استفاده می شود.
نازک کار با بیان اینکه عمر آسفالت در ایران از سه به پنج سال افزایش یافته است، افزود: قیر پسماند پالایش نفت خام است افزون بر هزار نوع مشتقات از نفت خام حاصل می شود و آنچه باقی می ماند قیر طبیعی است.
نازک کار ادامه داد: هر چه قدر مشتقات استخراج شده از نفت خام بیشتر باشد قیر باقیمانده بی کیفیت تر است بدین برای در کشورهای پیشرفته برای افزایش کیفیت قیر و عمر آسفالت مواد شیمیایی را به قیر اضافه و سپس از قیر برای آسفالت راه ها استفاده می کنند.
وی تصریح کرد: اداره کل راه و شهرسازی استان نیز به تبعیت از وزارت راه و شهرسازی از روش های جدید برای افزایش کیفیت آسفالت و طول عمر آن استفاده می کند.
مدیر ساخت توسعه راه های اداره کل راه و شهر سازی گیلان عمده مشکلات این اداره کل را کمبود مصالح و مواد خام عنوان کرد و گفت: در گیلان بدلیل وجود کوه ، دریا و جلگه و همچنین محدودیت برداشت مصالح از رودخانه ها از روش بازیافت آسفالت موجود استفاده می شود و با استفاده از این دستگاه (بازیافت آسفالت) که بزودی وارد گیلان می شود کمبود قیر و سایر مصالح جبران می شود.
نازک کار اظهار داشت: استفاده از دستگاه بازیافت سرد نیز روش جدیدی است که در راه های فرعی و روستایی از آن استفاده می شود.
وی با بیان اینکه پروژه های مهم راه و شهرسازی در حال اجرا است، افزود: راه و شهرسازی استان افزون بر 285 کیلومتر پروژه در دست اجرا دارد.
نازک کار اذعان داشت:همچنین راه و شهرسازی استان در بخش راه های اصلی نیز احداث افزون بر 350 کیلومتر راه را در حال اقدام دارد.
20 نقطه حادثه خیز در راه های استان گیلان آشکار سازی شده است
مدیر راهداری اداره کل راه و شهرسازی گیلان گفت: در حال حاضر 20 نقطه حادثه خیز راه های استان با همکاری پلیس و اداره کل راه و شهرسازی آشکارسازی شده که این آشکار سازی تاثیر زیادی در کاهش 20 درصدی تلفات جاده ای در نوروز سال جاری داشته است.
محمود ایران پرست اظهار داشت:هر ساله دو ماه قبل از تعطیلات نوروز، برنامه ریزی ها و اقدامات اداره کل راه و شهرسازی استان برای ایمن سازی راه ها برای مسافران صورت می گیرد.
وی افزود: بارش برف بهمن ماه 92 موجب وارد آمدن خسارات زیادی به راه ها، سطح رویه آسفالت، علائم جاده ها و غیره شد و با توجه به برنامه ریزی هایی که برای نوروز شده بود بعد از اتمام برف بیش از 50 درصد خسارات ناشی از برف در راه ها ترمیم شد.
مدیر راهداری اداره کل راه و شهرسازی استان گفت: قبل از نوروز نیز بارندگی هایی در سطح استان اتفاق افتاد که این بارش ها در امور مربوط به راه و شهرسازی از قبیل نصب علائم در جاده ها، انجام خط کشی ها و غیره تاثیر گذار بود و موجب شد که پرسنل راه و شهرسازی در ایام تعطیلات و پس از آن نیز مشغول فعالیت باشند.
ایران پرست گفت: اداره کل راه و شهرسازی استان به لحاظ دارا بودن ماشین آلات وضعیت مناسبی ندارد و در بحران برف با مشکلاتی مواجه شده است.
وی عنوان کرد: در ایام نوروزاستقرار 40 اکیپ با 390 پرسنل و 250 دستگاه ماشین آلات برای ارائه خدمات به مسافران از سوی راه و شهر سازی استان برنامه ریزی شده بود و اکیپ های نوروزی و زمستانی در راه های مواصلاتی مستقر بودند.
ایران پرست از پخش 32 تن نمک، شن و ماسه در برف نوروز در مسیرهای مواصلاتی استان خبر داد و تصریح کرد: به دلیل تعطیلی کارخانجات آسفالت در ایام نوروز350 تن آسفالت سرد از سوی این ادراه کل تهیه و برای لکه گیری راه ها در اختیار ادارات راه و شهرسازی شهرستان ها قرار گرفت و در مجموع 52 هزار و 410 متر مربع از لکه گیری راه های استان در ایام تعطیلات نوروز و قبل از آن صورت گرفت.
مدیر راهداری راه و شهرسازی استان با بیان اینکه 75 دستگاه گشت راهداری مجهز به جی پی اس است، افزود: علاوه بر انجام تغییرات چراغ های چشمک زن و روشنایی معابر در راه های مواصلاتی استان، مرکز مدیریت راه های استان بصورت 24 ساعته آماده ارائه اطلاعات کامل در خصوص وضعیت راه ها بود.
ایران پرست یادآورشد: در حال حاضر 20 نقطه حادثه خیز راه های استان گیلان با همکاری پلیس و اداره کل راه و شهرسازی با نصب علائم و غیره آشکارسازی شده است که این آشکار سازی با وجود افزایش هفت درصدی مسافر در استان تاثیر زیادی در کاهش 20 درصدی تلفات جاده ای در نوروز سال جاری داشته است.